måndag 1 februari 2010

När man bär på en slags hemlighet. And wish me luck!

Jag hade inte tänkt blogga om det här, men i morgon påbörjar jag en resa som kommer att förändra mitt liv.

För ganska exakt ett år sen, så skrev jag in mig på ViktVäktarna och fick en chock. Nog för att jag visste att jag behövde gå ned några kilon, men de ville att jag skulle gå ned 30 kilo! Jag trodde fan jag skulle dö.

Nu, snart ett år senare och närmare bestämt kl 7.30 imorgonbitti, så gör jag en Gastric Bypass-operation. De stryper magsäcken. Typ. Alltså, jag har inga som helst problem att gå ned i vikt eftersom jag är envis som en åsna. Men sen inträder någon form av amnesi och jag glömmer bort att socker och fett inte är bra.

Och det är just det som är anledningen till att jag inte hade tänkte blogga om det. Jag är nämligen hyfsat långt ifrån en "normal" kandidat för en sån här operation. Givetvis är jag överviktig, men det är även av medicinska skäl som jag gör det. Ingen i min närhet trodde mig när jag sa att ViktVäktarna ville att jag skulle gå ned 30 pannor.

Så, därför har jag varit tvungen att gå på så kallat "flyt" (flytande diet) i två veckor (+ två veckor efter). På order av kirurgen alltså.

Men, det som gör att jag väljer att outa mig är att jag inser att denna resa kommer ta upp väldigt mycket av min tid, varför jag för en kort stund övervägde att lägga ned bloggandet.

Och jag har sagt det förr, jag vill inte ha nån jäkla bantarblogg, men jag inser att ni nog får hänga med på den här resan. Min intention är att jag ska kunna roa er som förr, och börjar jag balla ur, så skrik för fasen!

Maken är den i min omgivning som är mest emot det här, om inte annat så för att han tror att jag kommer dö under ingreppet.

...skulle inte tro att han blir av med mig så lätt. Han får nog ha ihjäl mig på annat sätt i så fall.

Just precis nu ägnar jag min tid åt att oroa mig om jag kommer att snarka på operationsbordet eller inte. Mest troligt då jag under narkos brukar göra det.

Å andra sidan så har jag givit kirurgen klara instruktioner om att han får slå nåt hårt i huvudet på mig om jag gör det.

För det är så jä*la osexigt med brudar som snarkar.

Jamen, vi ses då.

Hoppas jag.

140 kommentarer:

Fam Lee sa...

Lycka till!

Ses snart då!

Scraphönan sa...

Lycka till! Tänker på dig i morgon och håller tummarna att du inte snarkar;-)
Kramelikram!

Anna sa...

Lycka till!! Jag tänker på dig! //Anna

tigerlilja sa...

Klart du tar dig igenom. Och jag blev inte så överraskad - trodde nästan det var så. Önskar också lycka till!

Anonym sa...

Kör på och lycka till!

/Kicki

mollusqa sa...

Lycka till!

Tumhållning!

Pia sa...

Önskar dig ett jättestort LYCKA TILL!!! Kram!

Sandra Elisabeth sa...

En (lycko)spark i ändan från mig! Det går förhoppningsvis alldeles galant, och jag hejar på dig (:

Frk Nyfniken sa...

Har ett tips på en blogg som en tjej skriver som gjort samma ingrepp. Hojta till om du vill ha adressen. Lycka till, själv hade jag dödsångest inför narkosen när de skulle fila till minisken.

intern1n sa...

Men älskade vän, jag blir rädd, menarom allvar -30 kg...Chockad, kan inte va möjligt.
Kommer du sen inte få njuta av mat resten av ditt liv? Nu när du bestämt dig, kommer det att bli bra, för du har rätta envisheten för det. Kanske skaffar du nya synder efteråt? Ring mig då, kan bli kul...Ska tänka på dig imorgon. Kram.

Den hemska tvillingen sa...

Jag tror att du har rätt, maken behöver inte oroa sig, ont krut förgås inte så lätt nämligen!

Lycka till vännen, tänker på dig, och skit i om du snarkar. Du är ju sövd och behöver inte ta ansvar för dina gärningar alls då.

Anonym sa...

"Break a leg" som ytlänningarna säger!

Johanna sa...

Ett stort lycka till Mona! Det kommer att gå galant. Starkt att gå ut å berätta tycker jag. Det finns ju fler som upplevt samma sak som du som säkert kan få en annan bilda av denna operation. För jag är säker på att du kan göra den ganska rolig..

Kram J

Madeleine sa...

Lycka till! Det kommer gå bra, det har jag på känn.

Jag har full förståelse att du väljer en operation, skulle ha samma förståelse om du inte hade valt det. Man känner sig själv bäst och (oftast) vet man vad man vill också.

Och skrev jag inte igår att du inte ens får fundera på att sluta blogga? ;) Du är alldeles för bra för att sluta!!

Finnpajsaren sa...

Kör du vvmsn?
Våga vägra msn?

Good luck darling!

Mildamakter sa...

Lycka till.
Jag gjorde en GBP i okt-08 och det är det bästa jag har gjort!
Det här blir hur bra som helst ska du se :o)

NinaPX sa...

Oj! Nu blev jag både lite förvånad (har ju sett dig), nyfiken (skulle nog också vilja, men vågar inte), imponerad (stort & modigt beslut) och glad (för att du beslutat dig för att låta oss följa med på resan). Lycka till imorgon då, Mona!! //NinaPX

Farbror Blå sa...

Lycka till!

Anonym sa...

Ha de så bäst. Det blir toppen, man läker fort och jag trodde inte ens att jag var opererad. Men när kilona rasade började jag faktiskt tro att det var något som hade gjorts innanför de där små titthålen. Lycka till med viktraset! Pia

stort och smått sa...

Lycka till!!! Det kommer att gå bra!

Ida S sa...

Lycka till! Ska tänka på dig imorgon!

Hanna sa...

Lycka till! Hoppa att allt går bra. Men om det här nu ska bli en "bantarblogg", kan du inte lägga in en före-bild? (helkropp utan huvud eftersom du vill vara "anonym") Vore spännande att få vara med på resan ordentligt!

Lycka till igen!!!

Jenny sa...

Det låter jäkligt bra Mona...

Snarkningarna behöver du inte oroa dig för eftersom med en tub i halsen så snarkar man inte.
Däremot när man har blivit väckt och tuben är borta men man fortfarande njuter av sovruset så kan det förstås hända...

Lycka till!

Norrtälje då eller?

Anonym sa...

Lycka till!!

Tina

Annette sa...

Japp - been there, done that, got the t-shirt, eller ärren i det här fallet. Nov - 07, och jag räknar härmed att jag har två födelsedagar! Fast maken har inte hajjat det - ännu.

Lyllo dig med bara två veckor före och två veckor efter på flyt. "På min tid" var det fyra veckor före, två veckor efter, sedan två veckor puré (åsså knäckebröd - himmelskt att få tugga!) och sedan vanlig mat i små portioner.

Lycka till i morgon!

Sus sa...

Kram!!

Monica sa...

Du kommer inte få ett jävla matrecept av mig....antingen det gäller smalmat eller tjockmat....

Men en lyckospark därbak ska du absolut få!

Hoppas vi kan "hinka" lite Champagne någon gång....

Badd i pannan & må bäst!
M♥

Chrissan sa...

Kram och lycka till Mona!
Måste säga det att jag faktiskt är lite avis....skulle behöva lossa minst 20 kg själv...men det går tröööögt... Lite KBT vore kanske inte fel...

Stina sa...

Kom tillbaka. Och ingen jävla hjärnkirurgi samtidig. Eller jo, kanske.

Monica sa...

Mona!
Klart du snart är på banan igen.. !
Å skriv hur mkt som helst å gärna ingående om din gbp. Jag väntar bara på samtalet från "min kirurg" så jag själv kan kravla upp på op.bordet. . å vill gärna ha all info om hur det funkar osv efteråt..
Kramar till dig.

Anonym sa...

Nä Mona...nu har jag precis funnit dig så det är bara att klara av detta! Lycka till!
/S

Singelmamman sa...

Ja jag som sett dig IRL fattar inte var du gömt de 30 kg. Under håret? Jag har en kompis som gjort det och hon är jättenöjd. Så Lycka till! Och om du kan blogga under narkosen vore jag glad.

Den där tjockisen sa...

Jamen jaha! Vilken lättnad. Då fanns det ju i alla fall något slags förnuft bakom den befängda idén att kombinera mässa och fasta.
Håller förstås tummarna!

Mamma Mu sa...

Stor kram och lycka till från mej! Själv har jag sisådär 40 kg att bli av med, har precis börjat (ännu en) VV resa. Denna gången SKA jag lyckas!

Jag vet att du kommer att göra det också - med bravur!

Anonym sa...

Väldigt mycket lycka till! Det kommer gå jättebra ska du se och jag är glad att jag får följa med här via bloggen! Jag står själv i kö för en operation, väntar bara på en tid till bedömning... känns som man väntar för evigt. Har mer än fyrtio kilo att loosa...

Jag ska tänka på dig imorgon! Och blogga vidare!


KRAM!

Camilla sa...

Det kommer att gå kanon, men jag förstår inte heller var de där 30 sitter ... Och jag längtar lite tills du ligger inne, för jag VEEET att du kommer att hitta/råka ut för så himla mycket roligt som jag kan asgarva åt!!!

PST!! Jag skrattade gott och länge åt ditt nya bajsinlägg som du skrev under Formex...Moooovvvaaaaahhhhh!!!!

kram på dig!!!

Frugan sa...

Det kommer bli bra det där. Du sköter ditt jobb (vara sövd) så sköter dom sitt (skära, knipsa, sy). Fatta att du har klarat av flyt under en Formex-vecka, bara det känns som en enorm bedrift. Good luck Chuck!
Obs: detta ska upptfattas som pepp!
=D

reneesfotoblogg sa...

Tänker hyra någon StandUp som kommer hem till dig om ett par dagar och brer på något fruktansvärt så du skrattar på dig med din ömma mage!
Var det bara jag som var invigd? Gud vad jag måste stå högt i kurs.
Det kommer att gå kanon! Har ett par vänner som gjort det och dom är smala som filmstjärnor och lika vackra har dom blivit också på kuppen. Fast det är klart dom är ju runt 25.
Lycka till!
mvh R

Anonym sa...

Lycka till Mona! jag har en kompis som gjort samma ingrepp. Hon mår kanon.

Tina

Inna sa...

Så klart att du klarar det här!
Min arbetskompis har bantat hela sitt liv och slitit med övervikt. Hon gjorde en gbp i november och mår som en prinsessa nu! Hon har redan tappat drygt 30 kg och är så glad och tillfreds med livet. Det är en fröjd att se henne.

Lycka till raring och kom ihåg att det är magsäcken de opererar, inte hjärnan, så jag förväntar mig samma underbara skildring av livet och din verklighet =)

kram

Monica sa...

tÄNKTE VÄL ATT DU SKULLE SKRIVA OM DET ;)
Nu kommer en hel nya läsare hitta hit med;)

hörru jag tänker på dig i morgon!
Och vem vet jag kanske dyker upp på kvällen , näää det gör jag inte du orkar nog inte det !
Men jag ringer!
Sen kan du sms mig när du vaknat!
Och du ett hett tips gör klart ett sms o lägg i utkastet sen kan du skicka det när du kommit upp på avd!

Singel i storstan sa...

Vi kommer alltså få se en smal pingla här till sommaren! Kul! Lycka till!

Amy sa...

Lycka till!! Å självklart följer vi mer på resan....vare sig du vill eller inte!! =)

Helén sa...

Lycka till!

Och vad modig du är då, som vågar be kirurgen slå dig i huvudet, de har ju livsfarliga instrument, ju! Jag skulle se det som en tjänst att ge kirurgen lite "musik under arbetet".

Renée sa...

Snarkningar skulle jag inte oroa mig för men tänk om man lägger av en brakskit som luktar apskit? Ah, det löser sig säkert. Jag önskar dig all lycka (och om varför mannen är orolig kan vara att han är rädd att dina bröst ska bli taxöron...)

Narvas sa...

Jag håller tummarna att de går bra :)
Hur är de egentligen, är det endast fast föda man minskar ner på efter en sån op? Eller måste man även minska ner på flytande (dvs skumpa)? ;)

Suzie sa...

Alltså jag fattar ingenting...jag har ju träffat dig. H*n som övertygade dig om att du skulle gå ner 30 kg vad hade h*n rökt på??

Jag tycker du är helt underbar och vacker precis som du är.... oavsett vad vågen visar. Givetvis kommer jag följa med dig på din resa, precis som jag gjort så länge. Jag kommer stötta dig varje steg du tar.

Jag tycker du är modig som genomgår detta och som delar med dig till oss.

Jag tänker på dig i morgon och hoppas du kan mobilblogga så att vi alla slipper vara oroliga.

STORA styrkekramar!!!

Anonym sa...

Jag har två kollegor som har gjort samma operation och visst har det stundtals varit jobbigt för dom MEN de ångrar inte en sekund!! Och...kan du hälsa maken, de är samma personer även utan de extra kilona.
Det de tyckte var jobbigast var den första tiden efter operation då de helst inte ville äta något alls, det var jobbigt att få i sig typ en tesked mat men var tvungna att äta ändå. De fick lära sig äta från början igen.
Det kommer naturligtvis gå lika bra för dig Mona!!
Och skit samma om du snarkar. Jag lyckades väcka mig själv med en kort men ack så intensiv snarkisnork inatt, helt utan narkos!!!!
Vad faan hände liksom, ju närmre 40 man kommer desto mer hår och snarkisnorkar...bedrövligt!!

Mor Duktig sa...

Jag tycker att det låter skitläskigt! Allt med skära låter skitläskigt.

Jag håller alla tummar jag har!
... och jag väntar med spänning på mer bloggande...

Åsa i Uppsala sa...

Jag hoppas att kirurgen ska strypa magsäcken och inte matsäcken:) Det gör mer nytta så.
Massor av lycka till, det kommer självklart att gå bra! En kvinna av stål ställer inte undan skorna så lätt!
Kramar!

Anonym sa...

Lycka till - och skulle det bli en bantarblogg i framtiden, så är jag säker på att jag läser den ändå!

Monica R sa...

Lycka till imorgon! ser fram emot att få följa din resa, har flera kompisar som gjort samma sak och de ångrar bara att de inte gjorde det tidigare:-)

kram Monica R

Lena sa...

Lycka till det kommer att gå Toppenbra, en bekant till mig har kapat många kilo genom detta och hon mår toppen.
Kramar!!!

Lina sa...

Lycka till - det kommer att gå kalas!
Jag är själv gastric bypass-opererad och ångrar ingenting. :)

SqZ sa...

Jösses Greta! Lycka till i morgon.

Kerstin sa...

Jag har också en kompis som har gjort det här ingreppet och hon har efter drygt ett år gått ner drygt 40 kilo. MYCKET lös hud blir det, så tänk på att du kan behöva göra korrigeringsoperationer efteråt.
Om jag ska döma efter kompisens reaktioner så känner hon sig inte riktigt bekväm i den ny akroppen, och det var BRA mycket jobbigare än hon hade föreställt sig.
Man ska inte måla fan på väggen, men det är värt att bekata alla aspekter av ett sånt här drastiskt ingrepp.

Ting sa...

Kram Mona!
Jag ska tänka på dig imorrn bitti.
Det går bra det här!

Tvillingmamma Lotta sa...

Lycka till, det kommer att bli bra!
Jag gjorde själv en GBP för ca 13 månader sen och idag är jag 45 kilo lättare och ynka 7 kilo från målvikt.
Jag har fått ett nytt liv, verkligen.
Har inte ångrat min operation en sekund!

E sa...

Lycka till! Du får lämna löpande rapport sedan om antal försvunna kilon!

Emma sa...

Vill bara önska dig lycka till och jag hoppas att allt går bra.

Pernilla sa...

VAd underligt. Jag funderade på om du skulle göra det eftersom du började med Nutrilett. Min pappa gjorde en sådan operation i maj förra året (när vi bodde hos honom) och han var också jättenervös innan. Han intalade sig själv att han kunde ändra sig tills precis innan de skulle sätta igång.

Vet du. Han mår så bra. Han har blivit jättefräsch och mycket, mycket piggare. Och jag säger bara - Ingela! Du vet, på Papprika. Shit vilken pingla!

Sedan vet jag inte heller om du verkligen skulle behöva en sådan men det är ditt beslut! Det vet bara du.

LYCKA TILL, allt kommer att gå fint och visst är det en omställning efteråt men det fixar du.

JÄTTEKRAM!!!! Snarka på under operationen, de är nog vana vid det mesta. ;)

Anonym sa...

Stort lycka till i morgon! Det kommer gå bra. Hälsningar Gina (också snarkare)

Anonym sa...

Lycka till och håll oss trogna läsare uppdaterade så vi vet att du mår bra! Kram Fru L

Julia sa...

Massor med kramar till dig och ska tänka på dig alldeles extra i morgon bitti. Det kommer gå fint och jag tycker du är jättemodig du.

All energi till dig söta du.
KRAM Julia

Icka sa...

Stort lycka till!

Jag berättade vad jag hade handlat till all i julklapp starx innan jag blev sövd en gång och en annan så tog jag narkosläkarens hand och lade på mitt bröst....

Lägg dig på händerna vettja!

Det kommer gå galant!

Tänker på dig imorgon.

Anonym sa...

Tror inte att det blir en bantarblogg efteråt. Du är alldeles för rolig för att lägga all tid på att skriva om kilon hit och dit. Lycka till!!
Helené

Anonym sa...

Jag har nyligen hittat hit - och OJ vad du ger mig många skratt :-)) Våga inte sluta.
Lycka till i morgon.

Thérèse sa...

Det kommer att gå strålande! Inga snarkningar och inga vårdskador till statistiken!

Marie sa...

Stor kram och lycka till :-)

Eva sa...

Hur mycket lycka till som helst.
Det kommer att gå galant.
=)

Smultronblomman sa...

Rädd för att snarka? Du ska nog tänka på allt "dumt" du kan säga när de söver ner dig!! Jag har opererats tre gånger..... Narkospersonalen har rätt skoj åt babblande patienter, har jag hört....
Tänker på dig. Hoppas du inte mår sämre än att du kan rapportera från sjukhussängen tämligen omgående. *kram*

Jupp sa...

Men snälla du. Om du behöver bör nog jag ta mig en titt på mitt eget ändalyte i spegel!

Men okeyrå. Det är väl inte läge att försöka tala dig ur detta så jag håller en jävligt hård tumme i morgon '(för det var väl i morgon, inte idag?) och önskar dig ALL LYCKA på vägen!

Lav ya!

Sanna sa...

Jag opererade mitt ena knä den 8 januari.Och när dom rullade in mig i operationsrummet så frågade jag.
Snarkar man under operationen. Fick till svar: Nej nej nej..sa dom och log sååå sött.
Man har ju tuben i halsen.

Isabelle sa...

Lycka till! Det kommer att gå kanon. Jag menar hur ska kirurgen någonsin våga göra minsta lilla misstag när han i så fall kommer bli uthängt på Sveriges bästa blogg?!

7.30 i morgonbitti så befinner sig hundratals bloggläsare i operationssalen med dig. Du kommer att känna så mycket energi från alla oss att de får söva dig dubbelt upp.

Spark i rumpan (medans det finns ngt att sparka på) och en bautakram.

Jag och mina små sa...

Ett stort lycka till!

Batbut sa...

Men ursäkta mig! Okej att Du inte såg ut som en tandpetare, men vart skulle de ta de 30 pannorna ifrån? Du hade kunnat spöa skiten ur Kate Moss efter det! Hur som, som de säger i sångerna "I'll be thinking about you". Och Du.... det är inte snarkningarna som är sexuellt avtändande under narkosen - det är drägglet som rinner i mungiporna!
Good luck baby!

Om en fegis sa...

Fast allvarligt talat.....vore det inte bra ändå om du snarkar och är totalt osexig.
Jag menar, ska du lägga dig i händerna på en kirurg vill du väl att han ska koncentrera sig på det han gör och inte fylla huvudet med sexiga tankar om dig :-)

Lycka till

Vildhjärtas sa...

Lycka till! Är säker på att det kommer att gå superbra! Känner det i min magiska lilltå..

Anonym sa...

Har inte läst din blogg så vansinnigt länge men fastnade omgående. Önskar dig lycka till på din resa och håller tummarna för att inga snarkningar förekommer.
/Greta

Ännelaij sa...

Åh gulle.
Jag känner ju inte dig men..ja..jag kallar dig gulle ändå eftersom jag tycker det var strongt av dig att berätta.
Du klarar detta, en och annan snarkning gör inget.
Det är de vana vid.

Nu väntar vi på ditt nästa inlägg.
Kram

Inna sa...

Lycka till!

Anna S sa...

Hejja dig det kommer gå superbra! Så spännande att se vad det blir för resultat!

Kamilla sa...

Oj då,,, lycka till Mona. Som många skrivit kommer du säkert att kunna beskriva för oss andra så vi viker oss dubbla av skratt :-)
Det där med narkos är roligt, en gång när jag trodde jag sov, och noga påpekade just detta för personalen, fick jag tillbaka att jag pratat oavbrutet under hela ingreppet. Dock gick vi inte in på vad jag talat om, utan vi liksom bara avslutade samtalet där,,,, och jag undrar fortfarande vad jag pratade om. ha ha.
kram till dig, det här kommer att gå fint!

Flat-Kerstin sa...

Heja Mona! Det kommer gå skitbra!! Tänker på dig och är sjukt avundsjuk, önskar att jag kunde göra detsamma. Har en känsla av att din resa (du kan väl blogga lite om det i alla fall?) kanske startar min resa.

Stor kram!

Therese sa...

Lycka till! Både med operationen och det som kommer efter :)

Anonym sa...

Stort lycka till!! Vi stöttar dig såklart!!!
Kram Pierre

Anonym sa...

Mona, i love you! Du är så jävla modig! Många kramar från Säpo hustrun :)

Diverselådan! sa...

Du oroa dig inte för snarket. Det är svamlandet när patienter vaknar upp som är roligast. Hahaha!
Mellersta Sörmland önskar dig Lycka Till!

MammaMilla sa...

Lycka till!!!

Sara sa...

Mona, även efter operationen kan man fortfarande dricka champagne.

Carin sa...

Lycka till! Känner en tjej som gjorde det förut och det var jättelyckat för henne. Hoppas att allt går problemfritt även för dig.

Fröken Finemang sa...

lycka till! det kommer gå så bra! kram!

Berith sa...

Lycka till Mona! Kommer att gå hur bra som helst, såklart!

POLISHUSTRUN sa...

Du är superduktig och modig!

Jätte lyckatill pinglan! Vågar J släppa iväg dig til LV i höst när du kommer se ut som värsta fotomodellen?

Varma kramar!

Anonym sa...

Oj. Jag går i tankar att göra en gastric sleeve (dryga +20 kg)

Mycket modigt av dig att outa det här! Mina vänner tycker jag är dum i huvet som ens funderar på operation men pappa och bror är positiva.

STORT LYCKA TILL imorrn!
Du är numer ÄNNU mer min bloggidol.
P&K Pernilla

Angelica sa...

Lycka till!!

Anonym sa...

Lycka till och håller tummar å tår..
Kram Sess

hanni P sa...

Håller tummarna och hoppas att du orkar rapportera här snart igen! Lycka till! :-)

Bettan sa...

Lcka till! Ser fram emot att få höra om operationen och ditt fortsatta liv och leverne.

tizzie sa...

Självklart är vi med på den resa Mona!!!
Lycka till!!

Katarina sa...

Ett stort lycka till. Kram!

Carina M, cina sa...

Lycka till Mona!
Jag tänker på Dig!

Kram Carina

epsilon sa...

Lycka till och vakna skönt!

Peter Barlach sa...

Jag är med dig överallt. Kram

Abbes pappa sa...

Oj då. Men se för fan till att piggna till snabbt. Nu har jag sett fram emot att få träffa dig på galamiddag med kräklan och konstapeln på onsdag.

Lycka till och kram. Jag tänker på dig imorgon.

Josephine sa...

Lycka till!

karibien sa...

Lycka till!

Vilken tur att champagne är flytande :)

Anonym sa...

värma kramar,lycka till imorgon!vi hörs

Minkamera sa...

Åhhhhh faan vilken rolig blogg. Jag skrattar så jag gråter: http://minkamera.blogg.se/2010/february/skitprat-ar-kuuuuuul.html

Åh just det lycka till som faan med din ballongmage eller vad det nu var.

Tänkte bara sa...

Lycka till! Jag tittar in i bloggen och har koll på när du vaknar till liv och orkar skriva igen. Må gott.

Malin sa...

Åh jäklar vad med kommentarer du fått redan. Så jag sällar mig till mängden o önskar lycka till, Ser fram emot dina sjukskrivningsveckor när du kommer och leker med mig på Papprika. Skriv ett inlägg så snart du kan så vi vet att du lever...

Åsa sa...

Jag håller tummarna att allt går smidigt i morgon. Men mest av allt är jag glad att vi får följa med på den här resan. Tack för att du vågar blotta dig så och tack för att vi får följa med.

wettexvärlden sa...

Så du tror att du ska bli smal fortare än jag? Ha!

Du kanske inte syns när jag kommer upp om två veckor... :S

Sov nu gott så blir allt så bra så!
Puss!

Malin J sa...

Ett stort lycka till och vi ses när du vaknar.

Anonym sa...

Kan inte låta bli att tycka det är riktigt trist att du ser dig tvungen till att göra detta. Och att alla som kommenterat också är positiva till detta... Önskar jag hade träffat dig innan och fått dela min berättelse med dig, men är det detta du vill göra så önskar jag dig lycka till. Hoppas du inte ångrar ditt val.

Josefine sa...

Du är cool som delar, heja dig! Lycka till, jag tänker på dig imorgon. Kramen j

soprud sa...

Lycka till Mona!!!!

Sophie

Sara A. sa...

Ska tänka på dig, det här kommer gå bra!

Lycka till!

Henrietta sa...

Lycka till! Jag opade mig den 5/10-09 och det var det bästa jag någonsin gjort!
Så grattis till att du väljer ett bättre liv :o))

Anonym sa...

Lycka till!!!
Sen hoppas vi att du kan leva livet "lättare".

Erica sa...

Lycka till! Allt kommer att gå bra och vi är glada att du tar med oss på den här resan också.

Anonym sa...

Lycka till Mona. Tarja

Maria sa...

Vad du är modig! Det kommer gå alldeles utmärkt, det är jag säker på! Däremot kommer du nog fisa som ett helt fotbollslag ;-) Lycka till Mona! Vi är många nu som tänker på dig, ge oss en rapport sen när du kvicknat till igen. Kram på dig!

steehle sa...

Lite sent, eftersom du redan hunnit till OP nu, men lycka till!

Gabriella sa...

Förstummad, visste inte ... Pulverdiet för bantning, som jag trodde du körde. Sorry. Och här kom jag med mina träningsråd.

Varmt, varmt lycka till med allt! Du fixar detta.

Och stora kramar får du oxå!

Helen sa...

Lycka till!

Nyckelpigan sa...

Lycka till!
Har en IRL-vän som går igenom en likadan op imorgon, blev lite full i skratt är ni började pulvra båda två... det är ingen höjdare, ni har varit samstämmiga :) och ännu mer flabb blev det nu när ni gör det av samma anledning!
Hoppas allt blir precis så bra som du hoppas!

Karin sa...

Stort lycka till!

Ullis sa...

Lycka till, Mona!

Linnéa sa...

Åh, vilken resa! Ser fram emot alla sjuka kommande inlägg från dina erfarenheter av narkosdimma och sjuhus! Lycka till!!

Anonym sa...

Lycka till!

Anonym sa...

Oj då! Lycka till!
Stor kram

Åsa C sa...

Lycka till/Hoppas att det gick bra!

Anonym sa...

Bara döda fiskar flyter medströms och det gör verkligen inte du. Uppfriskande med någon som vågar tala om "tabun".

Lycka till!

Anna E sa...

Lycka till! Jag såg detta först idag och själva operationen är helt säkert över men det är ju NU resan börjar - så igen - lycka till!!!

Jenny sa...

Önskar dig lycka till. Jag har oxå gjort en gbp-op. 2007. Och har nu gått ner 57 kg. Undrar du något är det bara att du frågar.. -jag vet mycket om detta. & rapa -det funkar inte. Så där släpper du en vädersläppningsgrej..

// J

Karina sa...

Lycka till vännen och ja håller alla tummar att du fixar detta.

Kram i massor

Kristiina sa...

Lycka till!

Äkta män som älskar en är oroliga. Min man är orolig för att jag ska dö under förlossningen, jag hade inte ens tänkt tanken trots min hypokondri.

Anonym sa...

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.91033
läs hennes blogg. En underbart härlig tjej som berättar om sin viktresa! Har följt henne sen hon bestämde sig att börja träna. Lycka till Mona!
/Åsa

Karra sa...

Jag väntar på ett datum för min operation. Ska följa dig och din resa så jag vet vad som väntar mig.