söndag 7 februari 2010

Det här med sjuka män.

Maken är sjuk. Vi pratar hosta from hell. Som han råkade få från mig.

Så för några dagar sen så sa jag till honom att han skulle ta lite av min hostmedicin. Den med morfin i.

Nu påstår han att han minsann har fått tillbaka sin astma (barnastma..!) pga hostmedicinen. Han kan inte andas och nä, "jag tänker inte åka till nån jävla läkarmottagning och sitta och vänta i hundra år, what´s the point liksom....Hade du varit frisk så hade jag kunnat det, men jag har inte tid, jag måste jobba. Och du skiter i att jag är sjuk."

Så där ja. Hur man ger en hustru dåligt samvete.

Och hur en hustru är väldigt nära en skilsmässa.

Nån som har lägenhetskontakter i Stockholm?

25 kommentarer:

Monica sa...

men du astman kommer isåfall från att han bara hostar !" jag hostade på mig astma en gång sen fick jag nån astma medicin så var den borta efter en vecka!

Maken skärp dig!!!

stort och smått sa...

Varför måste de alltid skylla på något? Åhfy för dödssjuka (förkylda) män. Hasar omkring och flåsar och tycker jäääättesynd om sig själva. Förbjud!

Farbror Blå sa...

Förstår honom. Att vara man och förkyld, särskilt med hostan från hell är ett umbärande en kvinna aldrig kommer att förstå. Aldrig! Att han bara klagar över astma och inte över hur nära döden han egentligen är visar bara på hans ödmjukhet och kärlek gentemot dig. Och kom inte dragandes med det där gamla "föda barn" argumentet. Ni får ju bedövning!!

Tänkte bara sa...

Farbror Blå: Du är en tuff typ som vågar sticka ut hakan =)

Helene sa...

Får verkligen hoppas att han dessutom inte har känningar åt gallan, risken är då stor att hostmedicinen med morfin utlöser ett gallstensanfall från hell. Plinplong taxi blir det då till närmsta akutintag. Japp jag skriver av egen erfarenhet, kan väl säga att den erfarenheten hade jag gärna varit utan liksom.

wettexvärlden sa...

Det där har jag lyssnat på i tre veckor...
Jag är numera flerfaldig mästare i att slå till dövörat.

Ninna, aka ÅrstaFrun sa...

Det finns en stor skön soffa i Årsta som du kan slagga på om du vill. Det är jag skyldig dig efter alla skratt du bjudit på ; 0)

Helén sa...

Men Mona, efter allt du nu gått igenom är väl en klagande, sjuk äkta hälft en barnlek. Ingen skilsmässoanledning, eller hur?

Låt det nu rinna av dig, som vattnet på en gås (inga övriga jämförelser med gåsen för övrigt
:-)

Anonym sa...

Men jag har också hosta from hell. Och jag har ingen dunderhostmedicin, bara vanlig receptfri. Jag låter också som om jag har astma och det känns banne mej som om jag har det. Ingen tycker synd om mig heller.
Hälsa honom det. OCH JAG ÄR KVINNA.

Disa sa...

Varför undrar DU om det finns lägenhetskontrakt i Stockholm? Det är väl han som ska flytta?

... han, typ, hostar sig ut...

Ma1in sa...

Har ni inte sjukvårdsrådgivning ni kan ringa? Som kan ordna akuttid åt maken ifall det anses nödvändigt. Testa det ifall ni har det i erat landsting. Hälsa maken att det kan vara värt att sitta och vänta på husläkarakut för om han låter bli att få hjälp och blir än sjukare så kanske han slutar andas och då är det inte många som kan sköta allt som ska göras på jobbet.. ;)

Anonym sa...

Vet du vad ; inte för att missunna dig , men ;

Kärlek måste man jobba lite för !
Mna får inte gröna gräs hur man än anstänger sig såå ....
Mitt råd;
Rannsaka , prata , ställ emot , fråga , och ... tja ... Kärlek är en gåva ! ( Hur irro dessa Y kromosoner än är ... ) Kram !!!!!!!

Isa sa...

Jag var i samma situation för en vecka sen. Alltså med hostan. jag hostade dag och natt, var tungandad och orkade verkligen inte sitta och "vänta i 100 år " på en helgöppen vårdcentral. Till slut var jag tvungen. Ringde och bokade en tid. Åkte dit, fick ta en snabbsänka och bli lyssnad på. Bronkit, astmaspray så är du snart frisk tack och hej!

Efter två dagar var jag betydligt bättre och nu är det bara lite småhostigt. Få iväg maken till närmaste vårdcentral (man kan ju faktiskt boka en tid, behöver inte vänta:-) så är han snart frisk igen!

Finnpajsaren sa...

Hmm... källarluft? Kan inte det va nåt tror du? Hehehe...

Pernilla sa...

Farbror Blå är polis... Klart han vågar sticka ut. Han har säkert både vapen och skills. ;)

Batbut sa...

Farbror Blå är min nya idol! Att tordas vara så icke PK i detta gäng med damer med mycket skinn på näsan! Skicka hit karln Din så stoppar jag in en i klädkammaren! Och terroriserar honom såpass att han blir frisk på ett kick! I annat fall har jag en s t o r ugn... som går upp till 900 grader...

Singelmamman sa...

Frisk och kylig luft är bra mot hosta/astma så ställ honom på altanen en stund. Han gillar ju kyla... hm, eller så får han väl knoppa i någon butik annars.

Anonym sa...

Om en vecka har det gått över å då vill du ha han iaf;)
Eller hur va....;)
Äsch har ni inget extra rum i huset/lägenheten, lägg in honom där, sätt på hög musik såatt du inte hör när han klagar, ELLER så stoppar du dina öron fulla med proppar, shit va skönt att gå omkring i sin egen lilla värld utan massa klag;)
Yeeeeeeeej.


Hur som helst håll dig i från honom så du slipper få tillbaka hostskiten.

Krama//S

Mimmi sa...

Vår lilla terrorist är förkyld och hostar. Det finns en plats ledig på hennes golv så skicka hit honom du. Eller förresten, han får nog sova under hennes säng. Hon tycker det är lite läskigt med främmande karlar, om hon ser dem.

Eva sa...

Jösses, det där låter inte som det är att leka med.
Bor du kvar fortfarande?

jayne sa...

hi hi hi hih MÄN...säger jag bara MÄÄÄÄÄN

Anonym sa...

Jag lägger mig oxå till skaran som har ämliga gubbar på hemmaplan:( fast min har gått från förkylning till - ja jag vet inte - PMS sympatisjukan!
Soo, to all You women out there, keep Your spirit up!
http://www.lycksta.blogspot.com

William Witsman sa...

Ge dom bara lite förkylningskärleksord. Det är vad dom behöver. Inte skillsmässopapper. Det hjälper inte mot sjukdomar ju.

Hellfire sa...

Hejje! Jag ville bara bjussa på lite heja heja och lite pepp såhär i flyt-tider. Jag har gjort samma roadtrip som du just har påbörjat med en gbp. Min gjorde jag för ett år sen ganska exakt och har droppat 60 kilo. Lycka till! Det kommer bli hur jävla bra som helst, men du kommer vara dödligt trött på soppa sen. :-) Jag fick äta soppor i 4 veckor efter op, och sista portionen soppa genomled jag gråtande, med familjen vilt stirrandes kring matbordet. :-D
Det blir brasomfan sen ,Mona!
Lycka till!

MonasUniversum sa...

Hellfire: tack. Gudskelov så får jag ju äta nypon- och blåbärssoppa, filmjölk, yoghurt och allt annat som flyter. Jag har dock jävligt svårt bara av att titta på Nutrilettkartongen, som är kvar från för-flytet. Börjar med puré på söndag, två dagar i förtid, men det skiter jag it. Och herrejävlagud så jag längtar!