fredag 19 februari 2010

Om otrohet.

Sitter och slötittar på Dr Phil. Som pratar om otrohet. Jag kommer in mitt i matchen, när han just talar om för hela Amerika om varför män kanske är otrogna...

..."om man jämt har en fru hemma som inte klär sig i annat än mysbyxor och har håret uppsatt med en påsklämma, well, då är det inte så märkligt.."

Ähhum.

Host, host.

Little bit too late.

38 kommentarer:

Lola sa...

Saaa haaan sååå?? På riktigt??
Va?!
Herre-Gud.
Tidernas bortförklaring. Dr Phil är 170% säkert otrogen själv.
Det där är ju i samma klass som: "Så länge det finns kvinnor som är villiga att ligga med upptagna män kommer män att vara otrogna". Vilket jag hörde av en författare på Oprah för några månader sen.
Ja, för en man kan ju inte styra sin kropp och vilja själv...

Singelmamman sa...

Anna Anka har gått i skola hos dr Phil uppenbarligen.

karibien sa...

Hihihahaha

Inte visste jag att Dr Phil läste din blogg?!

Osloskånskan sa...

PISSPREIK!

Kristiina sa...

Personligen tycker jag att man ska få ha bekväma kläder hemma, men de behöver inte vara de fulaste mysbyxorna. När det gäller dig så vet jag att du är väldigt självkritisk/ironisk ;-)

Sedan gäller de inte bara män. Jag tycker att det är både män och kvinnor han en plikt (ja, jag vet att det är provoserande för många) att ta hand om sig för både sin egen och sin partners skull. En kompis till mig (36 år) som har "lett her self gå" var helt förfärad för inte så länge sedan när hon sittandes i sunkig fleecetröja och jeans (vi åt middag hemma hos dem..) berättade hur kvinnor förr i tiden hade en PLIKT att se snygg ut. Hennes makes (som är jättediplomatisk och korrekt) min var obetalbar....

Familjen skogstokig sa...

Kristiina;
det är inte lika provocerande som att läsa din dåiga stavning.

Nåväl, till saken;
Att lägga skulden för otrohet på den bedragna partnern är ju svindlande dumt. Tänk om man skulle göra likadant vid andra "felsteg"? "Ojdå, jag stal alla dina pengar. Men du får ju skylla dig själv, du hade dem ju" "Men skyll dig själv för att jag mobbar dig sönder och samman, du är ju inte lika populär som jag"
Om man i ett förhållande har gjort överenskommelsen att vara "trogna", dvs hänge sig åt strikt tvåsamhet, så är det upp till bägge att hålla den överenskommelsen, och den kan inte vara den bedragnes fel att bedragaren bryter överenskommelsen. Aldrig.Om däremot överenskommelsen är "jag lovar att inte ligga med andra så länge du inte blir ful" då kanske, men vem går in i ett förhållande med de premisserna?

Huskatt sa...

ähum...mysbyxor är lätta att dra av..tänker jag :D

Kassu sa...

Dr. Phil!, give mej a bryt vännen!
-När faaaan börja du me de, hur i helvete och så vidare!, så lät min terapeut när det begav sig!
Honom kanske du skulle träffa, hmm!

Pillargontanten sa...

Påsklämma? Sa han det???
Jo, det kanske kan funka, jag måste prova....
Inte för att få till nån otrohet, utan mest för att se om den sitter i håret!

Lotta sa...

Det här sändes i USA för ett bra tag sedan och han ägnar en hel show åt att "försvara" sig...han menade inte att bara kvinnor hade ett ansvar...

Bla bla bla..bortförklaring...

Men i ytliga USA är det säkert ett helt självklart synsätt. Många av mina housewife kompisar är hårt hållna i koppel av sina makar. Vissa får inte skriva checkar eller inte betala räkningar (de kan ju försöka smyga in något kanske..suck).

De tycker jag har värsta lyxtillvaron som faktiskt får bestämma saker...wow...ibland är man långt ifrån Sverige...

Bettan sa...

Men sa han nåt spännande och intressant om varför kvinnor väljer att vara otrogna då? Vore kul att få veta om hans genomtänkta åsikter om det...

Maria sa...

Tänk att det alltid finns människor som ska påpeka hur folk stavar......fast det är klart det dom är ju felfria...själv stavar jag fel mest hela tiden och skiter fullkomligt i det!

Själv anser jag att män är djur och tänker därefter..så länge det finns vilt att jaga så gör dom det, förr eller senare.....vis av erfarenhet kan man säga...

Ha en bra kväll och en extra kram till dig Kristiina

Maria sa...

Innan man klankar på andras stavning borde man kolla sin egen:

Kristiina;
det är inte lika provocerande som att läsa din dåiga stavning...(kopierat från ett inlägg här)

Jag trodde det skulle vara ett l med i dåliga, men jag kan ha fel...

Mariatyckermanskavarasnällfia

Z sa...

Jag tycker DR Phil kan ta ngt gammalt och dra över sig. Varför inte han själv?????????????

Z sa...

och innan ordpoliserna är framme: SIG själv ska det naturligtvis stå!

Kristiina sa...

Jag fick ett gått skratt när jag läste din kommentar "familjen skogstokig". Seriöst alltså, det var ett tag sedan jag skrattade högt. :D Jag som var som stolt som kom ihåg att inte särskriva jättediplomatisk. Det var ju självaste MONA som påpekade detta fel i all välmening för mig för ganska så exakt 4 år sedan. :) Alltså inte just det ordet men att man inte skrivet jätte plus adjektiv isär. Tack för det Mona!

Sedan ska jag säga att jag inte menar att "sunkighet" rättfärdigar otroghet, men jag tycker faktiskt att det kan räknas som en mildrande omständighet om den andra TOTALT slutar bry sig om sitt yttre.

PS. nu känner jag mig nästan rebellisk för jag har inte kollat om stavningen är korrekt.

Monica sa...

Ja, jösses! Att min gubbe ens klarar av att vara trogen, det fattar inte jag! Jag har alltid världens sunkigaste mysbrallor och slitna tröjor och raggsockar på mig hemma. Varför ska jag gå omkring finklädd här hemma för min gubbes skull? Han vet hur jag ser ut ändå, han vet också att jag kan klä upp mig och vara tjusig när det "behövs". Det räcker banne mig!
Att Dr Phil uttalar sig på det sättet beror nog enbart på att han är anmerikan, det finns nog inte en svensk man som skulle våga säga så offentligt...

Anonym sa...

Men va inte han själv otrogen mot sin fru? Tyckte någon sa det förut *kliar mig i huvet och försöker minnas*

Stina sa...

Är det inte underligt att skuldbördan så ofta ligger på offret när det handlar om mäns agerande mot kvinnor? Våldtäkt, misshandel, otrohet...

Det är fascinerande att inte män märker att de idiotförklarar sig själva när de frånsäger sig ansvar.

Familjen skogstokig sa...

Nej, jag är inte alls felfri själv, utan grav tangentbordsdyslektiker. Just därför kan jag inte låta bli att bli provocerad av andras dåliga stavning-och hoppas att andra påpekar min.

Så, till saken igen;
Maria som skrev "Själv anser jag att män är djur och tänker därefter..så länge det finns vilt att jaga så gör dom det, förr eller senare.....vis av erfarenhet kan man säga..." Hur baserar du påståendet att bara män är djur och jagar och inte kvinnor? (Detta sista är min tolkning, att inte kvinnorna innefattas av ditt påstående) Finns det en grundläggande skillnad mellan kvinnor och män i beteendet gentemot eb partner?

Helén sa...

Och här ser mannen likadan ut, arbetsskjorta med fogskum, och mysbyxor. Inte så konstigt om jag skulle vara otrogen då, enligt Dr Phil. Bullshit! Och nyligen läste jag att män struntar fullständigt i vad kvinnor har på sig, det är avklädda de vill ha dem ändå...

Mona, håller du på att testa våra ytliga förehavanden, Dr Phil, Oprah etc...?

Cissi sa...

My god!
Då kan väl männen ställa upp lite för frugorna. Underlätta lite för dem i deras vardagsslit så att de ORKAR och HINNER fixa till sig någon gång ibland. Ibland kan man (läs männen) behöva bjuda till lite själv för att få (ligga).

Gabriella sa...

Kristiina: "Gott" (inte "gått") skratt menar du väl? Sorry, men du bjöd in till den kommentaren. ;-)

(Skriver själv ofta fel, för vem tusan kan korrläsa sina egna texter?)

Dr Phil? Ja, vem vet vad som är "for real" och en image?
(Svengelskan här är helt genomtänkt.)

Ha en skön helg, Mona och alla andra!

Cissi sa...

Och tvärtom också naturligtviiis! Men så jämnställt verkar ju inte läget vara där borta i USA.

Pernilla sa...

Men VARFÖR ska man ens kommentera varandras stavning? Jag är skitbra på att stava men skriver också fel ibland. Speciellt när jag skriver fort vilket jag oftast gör när jag bloggar/kommenterar bloggar. Och det viktiga är väl ändå vad man SÄGER? Så länge man fattar är det väl ingen större sak?
Det finns faktiskt folk som har grava problem att skriva och en sådan kommentar kan döda minsta försök att skriva. Nä. Var lite schyssta mot varandra tycker jag.

Annette sa...

Jaha, det var därför som Dr Phil inte kunde hålla tassarna borta från sin fru Robin ..., den första frun såsade runt hemma i mysbyxor och påsklämma.
Med det resonemanget undrar jag bara var maken och jag skulle hitta tiden till andra, när vi har för lite tid med varandra?

Sus sa...

Vilken jävla kukskalle!

Men han har ju själv varit otrogen.

Helena sa...

Ja, min man får se ut hur som helst bara han inte stavar som en kratta. Då ryker han all världens väg!

Helena sa...

Ja, min man får se ut hur som helst bara han inte stavar som en kratta. Då ryker han all världens väg!

mollusqa sa...

Då kanske man borde ta och vara lite otrogen dåra, med tanke på hur maken brukar klä sig när han är hemma.

Hur dum får man bli egentligen?

B sa...

Håller med Helena om att mannen får se ut som han vill bara han kan stava!

Lilla jag sa...

Jag håller med Kristiina. Inte för att det ursäktar otrohet för det gör det inte. Men man behöver inte låta sig själv förfalla, gäller både kvinnor och män, bara för att man har en fast partner. För mig och min man är det viktigt att göra oss fina för varandra och att fortfarande uppvakta varandra. Visst har vi myskläder hemma, men det finns himla sexiga sådana också =)

Familjen skogstokig sa...

Men Kristiina, Och Lilla jag;

Visst, kanske ska man inte "låta sig själv förfalla" men frågan är väl snarare; För vem gör man sig fin? Kammar man sig varje morgon innan jobbet för att man kanske hittar nån snygging på fikapausen? Har man marscara till vardags för att ragga i kön på Maxi? Eller kanske ännu intressantare-har jag anleding att tro att min sambo letar en älskarinna eftersom han stryker sin skjorta innan han åker till jobbet-när han kommer hem är dem ju srynklig efter en hel dag, och inte stryker han den igen då!

Lite provokativa frågor kanske,men det jag vill belysa är huruvida "att hålla sig fin" enbart är till för att behaga det andra könet, eller en tilltänkt/varande partner. Eller är det så att det finns ett egenvärde att vara fin, att det egentligen handlar m att skapa en fasad att gömma sig bakom och hemma, där man är trygg, vågar man släppa den?

Finnpajsaren sa...

Ja själv känner jag mig ju som en sex-machine med min Sue Ellen-särk.

Muhahahaha.

Låna?

Millan sa...

Jag tycker det är lite tråkigt att läsa era kommentarer. Har vi inte kommit längre i Sverige? Om er partner inte uppfyller era "krav" (utseende, städning, hjälpa till etc) så får ni ju säga till eller leva med det. Prata med varandra! Att hålla på och slänga ur sig generella sanningar som män är djur och män ska hjälpa till så vi kan hinna vara fina är ju faktiskt sorgligt... Ömsesidig respekt är väl A och O i ett förhållande?

Maria sa...

Som singel i Stockholm så kan jag tala om att gifta, upptagna och singlar beter sig som djur....typ kåta sådana....
Och dom gifta och upptagna männen är fan värst...dom skiter fullkomligt i frugan hemma som har mysbrallor och bulltoffs på huvudet och ungarna som sover sött i den gemensamma bostaden. Eller för den delen så kan frugan även svassa runt i svanduntofflor...å en tiara på skallen, verkar inte som om frugans klädval för dom in i förbjudna lekar.
Givetvis har inte jag träffat på alla upptagna män, men dom jag träffat och mina väninnor träffat det är dom jag begrundar mina djur tankar på, dom verkar följa ett och samma mönster...och det värsta av allt är avsaknaden av respekt för partnern i både ord och handling...skrämmande.

Så ja jag tycker att män beter sig som djur och i många fall inte har mer än en reptilhjärna.

Sen självklart finns det kvinnor som inte är ett dugg bättre....och är man två i ett förhållande så ska båda ta ansvar...allt från stavning,,hmmm till tvätt, ungar, vardag.. sexliv osv...det som tillhör deras gemensamma liv.

Men jag tror att män och kvinnor är otrogna av olika anledningar....männen för att dom är kåta, sen går dom hem till familjen och har familjeliv....medans kvinnan är det när hon ruttnat på mannen och vill ut ur ett förhållande...otroheten blir kanske vägen ut..
Och givetvis gäller detta inte alla...!

Handen på hjärtat hur många av er har inte varit med om otrohet?

Men vems karl är det som är otrognen om det inte är min eller din?

Och Dr Phil har jag ingen åsik om då jag inte sett programmet...men av erfarenhet så är det en härlig känsla att se bra ut och känna sig snygg...inför sin partner..

Mariafia

Anonym sa...

Jag håller med Maria......
De flesta män jag träffar visar sig att vara gifta....

Skäggapan sa...

Vad pratar han om? Mysbyxor är hett och gör mig bara mer kär i min sambo. :)