måndag 15 februari 2010

Nu ska vi ha klagovecka

Det här är en del av mitt sovrum, eller förlåt: VÅRT sovrum. Jag är en extrem ordningsmänniska, och jag har på riktigt gått i terapi för att lära mig olika saker. Efter en gång i veckan under 2 år, och en hel jävla förmögenhet, så har jag lärt mig att hantera det ni ser.

Jag får alltså inte längre framfall och hjärtinfarkt när jag ser makens klädhög, jag blir mest jävligt trött. Och så kliar det i fingrarna. Notera gärna min halva av soffan. Needless to say att det är den högra.

Och nu ska vi ha lite skoj här. Jag vill att ni berättar för mig vad ni stör er på hos den ni lever ihop med (råkar du inte ha en respektive, så kanske du har en tonåring..). Har ni dessutom bildbevis, som inte är arrangerade (de måste vara autentiska) så maila det till mona@boxx.se.

Och eftersom det här är en privat blogg så tar jag mig friheten att lotta ut ett fint pris till det roligaste bidraget. Sista tävlingsdag är söndag kl. 12.00.

En sak till, vi är rörande överens om att vi älskar den vi hänger ut, så inget tjafs om att det är synd om personen ifråga.

64 kommentarer:

Ulrica sa...

Uuuunderbar tävling!

Ska genast se om jag kan smygfota eländet :D

Singel i storstan sa...

Ååh vad jag gillar tavlan! Skulle passa utmärkt i mitt singelhem. Jag kan alltså inte va med i tävlingen eftersom man skulle älska den man hängde ut.

FIA sa...

Shajt vilket kuuul inlägg och tävling! =)

MonasUniversum sa...

Singel i Storstan: du, jag tänkte på det också. Därför kommer jag göra en annan sak om några veckor..

Helén sa...

Asch då, jag har ju inget jag irriterar mig på, men däremot som gör mig lika full i skratt varje gång jag ser det, men det kanske inte platsar i tävlingen. Men erkänn, du blev lite nyfiken nu, eller hur?

MonasUniversum sa...

Helén: som jag skrev här ovan till Singel i Storstan; jag ska göra en annan grej sen, och då kommer nog ditt bidrag att platsa!

Bella sa...

Ojoj, vilket läge. Här ska klagas loss. Då ska vi se... Sambon snusar lössnus = snus överallt. I'm not kidding. En gång hittade jag snus i ett par nyinköpta partyskor. Som låg kvar i kartongen. I klädkammaren. Vill inte riktigt veta hur det gick till...

Och ibland somnar han med snus = stora äckliga snuskfläckar på fina lakan.

Diska är helt onödigt, iaf innan samtliga glas och tallrikar är förbrukade. Vilket kan ta veckor.

Dammsugare vet han inte riktigt vad det är, än mindre hur en sådan fungerar.

Det är tur att han är söt, annars skulle han få bo i förrådet.

Mr Lee sa...

När är sista tävlingsdag?

Mr Lee sa...

När är sista tävlingsdag?

MonasUniversum sa...

Mr Lee: Söndag kl 12.00!

Helén sa...

Ok! Det ser jag fram emot.

Osloskånskan sa...

Han har iallafall lärt sej var gränsen går. (i soffan)

Linda sa...

Fick tänka efter en stund för att komma på nått. Så brukar det inte alltid kännas om man säger så. Men just nu när jag tänkt efter så retar jag mig nog mest på att han glömmer plocka upp sina gamla matlådor ur väskan o så blir de så äckliga när de legat ett tag så går det inte att göra rent dem så vi måste köpa nya. Det gillas inte av mig. Retar mig även på att han snarkar o typ andas högt när jag ska sova. Är tydligen extremt lättväckt o så har vi bebis o treåring som också låter o härjar så jag vill verkligen sova. Gillar inte några ljud då. Ibland så puttar jag till han o säger att han snarkar fast han inte gjort det utan bara andats högt. Men säg det inte till nån.

Finnpajsaren sa...

Men gud. Hur stor är din inbox? Klarar du allt jag kommer sicka?

(Var är du nu för tiden förresten..?)

Karin sa...

Min pappa är svårt sjuk, kanske tom döende, i cancer och har blivit förlamad pga att cancern förstörde en ryggkota.
Han lever ihop med en kvinna från Cypern som förmodligen är som du var innan terapin, GÅNGER 10! Min pappa vårdas ju hemma och det är mycket folk som passerar, vårdare etc och pappa får lavemang osv för att fungera. Min styvmamma storstädar hela lägenheten VARJE DAG. Så som normala människor städar två ggr om året gör hon varje dag. Hon är inte bara pedantisk med var saker ska vara alltså utan verkligen super.... HEMSK!
Nej, jag tycker inte synd om henne, men hon tycker väldigt synd om sig själv som inte hinner äta eller duscha. Stackars liten....
Är det någon som tvingar henne att städa så extremt?

Monica sa...

Det jag stör mig som allra mest på hos min make, och undrar om det är alla karlar i allmänhet eller min i synnerhet som inte kan ta bort håret i och på handfatet efter han rakat sig!!!
Jag blir galen på detta! Hur svårt är det att antingen med handen, papper, trasa eller vad som ta bort allt hår!?!


Tyvärr är det inte rakningsdax här hemma så jag kan inte fota eländet!

Anonym sa...

Har inget bildbevis just nu men min kära lilla gubbe har en tvångstanke, eller vad man ska kalla det, och det rör toarullar. Han kan inte (och då menar jag absolut inte, aldrig i livet, never, inte över hans döda kropp) använda den sista biten på rullen. Om det är några varv kvar så tar han fram en ny rulle och placerar den ovanpå den gamla... Detta har han gjort i 20 års tid och jag har vant mig. Jag byter plats på rullarna och använder upp det sista.. Visst är söt min gubbe, söt men så inihelvetejälva envis:)
/Carina i Uppsala

Den hemska tvillingen sa...

I dag stör mig ingenting för i dag har lilla Alva, mitt allra första barnbarn anlänt till världen. Så jag kan iallafall inte delta just nu. Möjligen ändrar det sig till på söndag ;-)
Och det går bra att besiktiga underverket inne hos mig...

Eva sa...

Jag kan inte ens delta eftersom min make är perfekt.
*visslar*


*tar fram kameran*

Carina sa...

Hopps, vilken tur att S inte surfar runt här....sitter här och tänker men kommer bara på sådant som jag fått höra att jag borde bli bättre på...han plockar bort, tar alltid disk och diskbänk tills den är tom ( så som jag aldrig kan få den) tar bort sitt hår, lägger på toa locket, lägger tvätten i tvättstugan, och passar på att ta tag i mina saker på vägen....
Låter tråkig i er värld, men ni ska veta att han är praktisk att ha;)

Inte mycket att hänga ut;) annars skulle jag gärna hänga med.

Härlig att se att du är på G Mona!

Kram Carina

Karin S sa...

Här är det jag som är oredan. Så jag kan å sambons vägnar hänga ut mig själv.

Å andra sidan, han har ett ställe där saker bara ställs in.

**börjar med att ladda batteriet**

Helén sa...

Mona, du har verkligen satt igång en terapisession, där alla kan få utlopp för sina mäns svagheter(?)

Du kanske ska börja debitera...Finns det "betalblogg", typ 071-nummmer.

Pillargontanten sa...

Jag ska också försöka smygfota... Säger bara en sak: SNUS!

Jupp sa...

Fråga.

Är det 'ok att jag tar bilder på allt elände som ÄLSKLINGEN retar sig på hos MIG och skickar in? För hos oss är det han som har klagovecka, året om.

Tur för mig att han älskar mig, annars hade jag varit billig! :-)

Åsa sa...

Jag ska bara ta några småsaker.
En ny pärm för varje nytt "projekt" som påbörjas. Han ÄLSKAR att föra statistik över sina påbörjade saker. Vi snackar inte årsbudget här. Nej då, det handlar om poker, korpfotboll och såna viktiga saker. Grejen är att han aldrig slutför, så vi har jävligt mycket pärmar här hemma. Jag har gömt flera stycken.
Det kanske svåraste jag lever med, är dessa jävla plastpåsar. Allt ska ner i ICA-påsar. Träningskläder, matlådor, you name it. Det kan även vara ICA påse runt osten. Jag med min light-bacill-skräck spyr nästan av det.
// Åsa

Familjen skogstokig sa...

Ahhhh...en tävling i min smak! Jag skulle kunna hålla på i evigheter;
Fisar. Varje kväll när han går och lägger sig, måste han fisa. Under mitt täcke, sen "har han kramats färdigt" och flyttar över till det andra täcket.
När vi ska ha gäster, och huset ser ut som ett bombnedslag kommer vi överens om att göra ett ryck och röja av ordentligt. Och visst städar även han, noga som attan. PÅ INSIDAN AV BILEN! Denna procedur upprepas varje gång vi ska ha gäster.
Spolarvätska. Under de ganska många år vi levt ihop har han inte fyllt spolvätska en enda gång, ens på den bilen som jag kör kanske en gång varannan månad. Då fyller jag spolarvätska i den med.

Lenniken sa...

haha, härlig blogg härlig tävling. här hemma är det min halva av soffan som se ut som din makes :)
här kommer mitt bidrag i tävlingen:
till saken hör att jag jobbar hemma och har mitt kontor bredvid vardagsrummet. I perioder när jag har mycket att göra sitter jag fortfarande och jobbar när han kommer hem. Fast ganska irriterat, eftersom jag vid det laget börjar bli hungrig, och så klart hoppas på att han antingen har mat med sig eller sätter igång att fixa något.
det händer aldrig.
det som händer är att han sätter sig i fåtöljen (vid dörren till mitt kontor, alltså) och kopplar av en stund. och somnar. och snarkar.
medan jag svälter.

Anonym sa...

Nycklar! Nycklar som försvinner! Vi har varsin nyckel till båda bilarna. Hans sitter på samma ring, mina sitter inte ihop. Innan jul var hans nycklar borta. Spårlöst! Han letade överallt. Sen började jag leta. Och det är lika bra att leta överallt, för han kan lägga dem precis var som helst. Jag hittade dem i hans kalsonglåda i garderoben.

Nästa gång: Han hade haft min nyckel till Toyotan för att försöka starta Forden (med startkablar) som lade av efter jul (eftersom hans sitter ihop lånade han min då). Ett tag senare åkte han till jobbet. Klockan var halv 4 och jag och barnen skulle åka iväg för sonen skulle vara på kalas 15.40. Hittar inte min nyckel till T. Springer omkring inne, letar, skriker, gråter nästan och SVÄR! Av någon anledning tittar jag i verktygslådan i garderoben i tvättstugan. DÄR låg den! Inte i nyckelskåpet i hallen.

Och nu har jag ändå inte nämnt när Fordnyckeln var borta för några år sedan och den hade hängt i låset framme vid motorhuven hela dagen då vi var vid ett stooort köpcentrum dagen innan julafton.

Så, borttappade nycklar, det stör jag mig på!
ninaerica

Catten sa...

Jag är fortfarande löjligt nyförälskad så än så länge finns det typ INGENTNG jag stör mig på! Kanske bortsett från att han inte staplar disken som jag vill ha den...och att han envisas att sova med sjuttinitton kuddar trots att han fått en bra ergonomisk av mig...och att han aldrig kan brygga så mycket kaffe han vill ha utan en HEL kanna varenda gång och så häller han ut minst hälften av det nästa gång han brygger en HEL kanna...och att han inte torkar sig i badrummet efter han duschat utan gör slafsigt blöta fotspår in till sovrummet ...men annars älskar jag honom precis som han är! =)

Anonym sa...

Hej Mona! Njuter av dig blogg. Lästips; "Familjens projektledare säger upp sig" av Gunilla Bergensten

Farbror Blå sa...

hahahahahahaha....undrar vad Polishustrun retar sig på?

Att jag alltid lämnar skåpsluckor öppna?

vore spännande att se hahahaha

Inna sa...

Disk som produceras och ställs både här och där!
Vad är det med Söner och exfästmän!!!!!
varje gångj ag vart bortrest över helgen och kommer hem på söndag kväll har min 17-åring (som inte bor hemma längre) lyckats var hemma under helgen och stöka till det. Samt äta upp Storebrors mat.
Jag längtar tills Lillebror tar studenten och flyttar utomlands...

en annan sa...

:-D Otroligt rolig tävling! Jag retar mig på samma som du - klädhögen. Den som bara växer och växer och över tid växer ihop med tvätthögen som ligger på golvet nedanför. Fan heller att jag skall plocka upp. Och ändå gör jag det ibland, gäster och svärmödrar kan få mig att bryta mina egna regler. 8-)

Tänk vad man kan reta sig på "små" saker?! :-}
Jag insåg med en rysning att våra två småpojkar kommer att växa upp till unga män och JÄKLAR vilket jobb jag kommer att lägga ned för att få dem att inte göra samma!

Kristiina sa...

Att han inte kan lära sig hur man fyller diskmaskinen. Jag vet att det är sjukt, men jag ändrar tallrikarnas plats så att det blir RÄTT. NU har jag jag bett honom att OM det inte är FÖR mycket besvär så kanske han kan lära sig att fylla maskinen på rätt sätt. Inte för att det är MITT sätt utan för att på det sättet ryms den mest och bäst eller hur man nu säger.

Cicci sa...

Jag har ingen karl men jag har två katter! Och dom visar sina fina sidor många gånger, men ibland så är det nästan som att dom är besatta av att jävlas med mig!

Tyvärr fick jag ingen bild från denna dag då kameran hade åkt på semester till lagandets rike! Men jag har nyligen startat en blogg.

http://attlevamedhulliganer.bloggproffs.se/

och det allra första inlägget är det jag vill framföra!
Jag kan notera att jag vill ha det städat! Det ska vara rent och snyggt. Men jag fick lite smått panik den dagen.

Rijo sa...

Mäh. Gud så svårt. Jag retar mig på massor, men nu är det precis tomt i huvudet på mig =/ Just när det är tävlingsdax och allt. TYPISKT! Nåja, kan nog klämma fram några "fel" hos sambon, tex:
Öppnar ölen vid diskbänken. Lägger kapsylen på bänken och öppnaren i lådan. Kapsylen ligger då alltså på bänken, direkt ovanför skåpet där soppåsen finns. Varför lixom?? Undrar du vad han retar sig på hos mig? Eh... Kanske att jag tar av BH:n i tid och otid och lägger den i soffan, på bordet, hänger den på stolen i köket... hehe.... Är värt en vinst va???? =)

ulrika sa...

Tåludd! Min man tar av sig sina svarta strumpor på kvällarna när han lägger sig i soffan och lägger dem i en liten fin hög på golvet. Sen börjar han "vifta" med sina tår som då rensas på härligt svart TÅLUDD. Som LANDAR på min vita vardagsrumsmatta.

Cina sa...

Men lite ordning och reda håller han väl ändå, han brer ju inte ut sig över hela soffan....
Det enda i hela världen jag retar mig på med min darling är att han bläddrar i tidningen så fasligt högt. Det prasslet är det värsta jag vet och jag VET att jag tänkte när vi var nyförälskade att "det där j-a prasslet kommer jag att bli tokig på". Och det är jag.

MiaA sa...

Ok, here it goes...

1. Den tjusiga fettfläcken som vi alltid har på skåpsluckan ovanför diskhon - kommer sig av att han lutar sin (kala hehe) hjässa mot luckan när han diskar. Fast ok...han diskar ju...men ändå.

2. När han har borstat tänderna och skall skölja så sätter han munnen till kranen (uäck) så att vi alltid har tandkrämsgegg där vattnet kommer ut (men ärligt - hur fräscht är det att liksom slicka på kranen!!!? Jag bara undrar!)

3. När han gör iordning i köket efter middagen så blir han ju aldrig färdig! Han duttar lite...och går på toa...duttar lite till...och spelar lite gitarr...duttar lite till...i all oändlighet...men ALDRIG att han diskar ur stekpannan! Jag tror att han på allvar tror att den diskar sig själv efter att han fyllt den med vatten och diskmedel och ställt tillbaka den på, den självklart icke avtorkade, spishällen.

3. Men det värsta är ändå att han klagar på att jag lägger min BH överallt...jag menar, come on...hur hemskt kan det vara?! Va?

Annika sa...

Kan det älskade fanskapet inte lära sig att om man tvättar en maskin, måste det ingå i tidsplanen att också hänga den efteråt. Blöt tvätt som ligger länge i maskinen luktar ILLA. Om mitt fanskap nu ska envisas med att tvätta när han sen ABSOLUT inte har tid att hänga tvätten, kan han väl ändå (som jag som snäll flickvän bett om fyrtioelva miljoner gånger) låta bli att tvätta mina kläder. Vilket han allid lyckas glömma. Men vem vet, han kanske bara vill att vi ska lukta samhörighet. Bah!

Nu har jag dock flyttat ut och vi är särbos istället, man undrar ju om jag fortfarande bott kvar om jag hade fått ha mina kläder ifred...

Gillar din blogg!

Anonym sa...

Underbara kommentarer från läsarna.

Maken lägger varje kväll ut sina jobbkläder på golvet i köket, som är det enda golv i huset med golvvärme. "De är så sköna att sätta på sig på morgonen."
Skulle inte säga nåt om han jobbade på tex kontor men han är SOPGUBBE. De jobbbyxorna, jacka, strumpor osv är ju inte ens nåt som egentligen ska in innanför dörrarna. Hoppas varje kväll att det inte ska komma nån oanmäld och hälsa på!
Har tyvärr inget bildbevis eftersom maken efter hot om tillfälligt slutat med detta.
//Helena

Pangbruden sa...

Ok.. Mitt bidrag. Tycker du det där är stökigt? Min man har hela trappen upp till övervåningen full med fiskedrag och andra jävla fiskeprylar!! Nu menar jag full som i full. Det går knappt att sätta ner foten utan att få enkrok i foten eller snubbla på en lina. Som om det inte vore nog, tar man sig väl upp så är övervåningen överbelamrad av teknikskitprylar, överallt!!! Till på köpet har han brett ut sig på hela jävla undervåningen med. Sen undrar han varför jag inte flyttar ihop med honom. Och en sak kan jag lova, den dagen vi flyttar ihop så ska vi ha städerska!! Tills dess håller jag mig till mitt eget hus.

Caroline sa...

jag blir galen på min man när det gäller bilar. Han kan INGENTING men pratar man med honom låter det som han kan allt om detta ämne. Jag kom på honom när vi nyss träffades och jag frågade vad han hade för motor. Han svarar "rak V6:a" ok, jag skrattade lite och visste från och med då att han inte är så haj på cars helt enkelt. Vi köpte en XC90 för en halv mille. En diesel. Efter endast två måndader är den på verkstaden. Bilen hade gjort i från sin konstiga läten och hackat när han var på en affärsresa.. Det visar sig att han tankat BENSIN! En full tank! Givetvis är detta absolut inte hans fel utan bensinstationen måste ha haft fel bränsle i pumpen.. Han ger sig inte så jag ringer tillslut till macken i fråga och de skaffar fram ett kvitto. Där står det klart och tydlgigt att han tankat Bensin. Suck. Bilen lagas för X antal tusen. Ett halvår senare, förra veckan faktiskt, ringer han mig på lunchen och säger att hans bil inte staratat i morse. Jag går ut och försöker få igång den med kablar. Funkar inte. Jag muttrar att det säkert har att göra med att något gått sönder för att service lampan lyst i 4månader.. Han skickar några gubbar som skall bogsera bilen till verkstad långt bort. Jag hinner stoppa dem precis då man INTE får bogsera en automat. Suck igen, detta lilla trick- kunde lett till att växellådan pajjat = mycket pengar! Jag får ringa efter assistanskpren och de fråga argt i telefonen varför bilen har KÖRFÖRBUD! Herregud då dog jag nästan.. Jag hade ingen aning, och de kom och hämtade bilen. Jag frågar mannen om det verkligen är en 08:a?? För är det en 07:a skulle den besiktigas förra året? Men nejdå, det är bestämt en 08:a och han har inte fått några papper..
På kvällen ringer verkstaden.. Felet är att tanken är TOM!!! Herrejösses!! Inte heller bra att köra en dieseltank tom.. Så från och med nu tar jag hand om bilarna och han får fråga mig om han får låna en. ;) Så mycket pengar som hans dumheter kostat så kan han inte bli sur. Oj oj inte så bra formulerat detta men du fattar grejjen! Åh just det, bilen har haft körförbud i ETT ÅR då den skulle besiktigats februari 09.. Suck suck suck.. :D

Annelie sa...

Hej
Min gubbe är trädgårdsmästare, han byter kläder och framförallt strumpor flera gånger om dagen när han har högsäsong. Strumporna lämnar han på stolsryggar, soffan och soffbordet. Klädbyten alltid på kökssoffan men bara halva för man ska kunna sitta där också.Av någon anledning så hammnar kalsongerna ofta på köksbordet, varför? Kanske modernt revirmarkerande som gör Alfahonan tokig.

Han är en fena på att lämna alla kökssåp öppna på glänt (vi köpte IKEA-kök innan de fanns automatiska skåpstängare),värsta skräckfilmen är det.
Han gör samma sak när vi är och hälsar på min syrra och hon hatar skåpdörrar på glänt.

Att gå in i huset med skorna på och alltid hävda att de är kliniska vilket vi vet att de inte är.

Hänga tvätten (som han faktiskt gör självmant)utan att "slå ut" och sträcka kläderna.

Slarvar alltid bort verktyg vi har ett stort antal dubletter av alla möjliga slag. Järnspett tex de är inte så lätta att placera på fel ställen kan man tycka.

Det är självklart mycket mer, man samlar på sig sina irroobjekt efter 25 år.
Det jag irriterar mig mest över just nu är att han alltid när jag ska sätta mig och blogga ber mig kolla hur hans fonder går.

Jaha nu har man fått skriva av sig.
Tack för en bra blogg1
/Annelie

Ysmania sa...

Haahaa, Carolins bil-inkompetenta karl blir svår för mig att toppa...

Min man har vissa svårigheter att hitta saker, speciellt när han är det minsta lilla stressad. Jag har ett visst ordningssinne, och är dessutom mammaledig - mycket tid hemma att plocka undan saker. Men oftast när han kommer stressande in och skriker var är ###??!! Kan det vara så enkelt att saken han letar efter ligger typ under tidningen han läst, eller under ett papper, eller bakom ett glas... Han tittar inte ordentligt! Sen strumporna som ligger som en snitslad bana i lägenheten... Men jag har nog vant mig vid dem. Han tar av sig t-shirten så den hamnar in-och-ut, när jag sen viker tvätten blir det ett jävla merarbete med att vränga tillbaks dom. Jag försökte prata med honom om det, men lönlöst. Nu viker jag hans tröjor som dom är, in-och-ut.
Inte så mycket att komma med, jag vet...

Batbut sa...

Knappt så att jag törs börja... men vem fan är feg?
1. Maken är en samlare. Av allt! Reklamblad, gratis förpackningar av ketchup, tandborstar från flyget - you name it and he's got it! Och de kan INTE förvaras i skåp utan placeras ut över hela lägenheten på strategiska ställen. För vem vet, man kan ju bli apsugen på att suga i sig en påse ketchup när man ligger i badet.

2. Jag betalar räkningar, maken ansvarar för att sortera in. Vilket brukar leda till ett visst gnäll från min sida då han tar tag i detta ca 1 gång / år. Så en dag när jag kommer hem är allt insorterat! Lycklig man och lycklig fru. Tills häromdagen när jag sorterar lådor och underst i hans kalsonglåda hittar ALLA papper ....

3. Han somnar jämnt framför TVn. Jag buffar på honom och han svarar "jag sov inte" trots att snarkningarna kunde väcka faraoerna utan problem. Jämt och samma visa, "jag sov inte". För fasiken, spelar roll -säg som det är!

4. Vasken... är vår nya soptunna. och jag hatar det! Att komma upp på morgonen och se gårdagens middag i vasken... blääääää.

5. Han diskar ofta men han sparar alltid diskvattnet till dagen därpå om utifall att han skall diska på morgonen. Så förutom att jag får se den äckliga vasken så ser jag gammalt diskvatten med flottfläckar. Mysigt.. inte!

6. Nycklar... Vi har ett landställe med ett flertal olika hus och bodar. Till dessa finns det en mkt viktig nyckelknippa som hänger i nyckelskåpet. Utom när maken är där. Då måste han ha den i fickan så att han kan gå runt och känna sig som godsherre. Kruxet är bara att han sedan åker iväg med samma nyckelknippa och där står jag, kommer inte in någonstans. Och blir galen. Och om jag råkar hänga nyckeln på fel ställe, då har vi världskrig.

Nu måste jag sluta innan jag börjar fundera på varför jag egentligen älskar karln.... fast en sista sak som gör mig galen:

Pussar. Inte pussar i sig men när maken vill pussas tar han liksom sats 10 meter innan han kommer fram. Plutar med munnen som värsta guppyn och jag känner det som om jag blir jagad av en jättesugpropp! Varför inte bara en vanlig hederlig puss liksom? Vilket han är mkt bra på.

Vet e fasiken om jag törs logga in... ser maken det är så är jag väl historia :-)

Lilith sa...

Jaha då ska vi se hur lång listan blir.
Han har ungefär 3000 olika ljud han gör konstant.
När vi tittar på tv så kommenterar han allt, berättar vad som kommer att hända om han redan sett det, eller så gissar han vad som kommer att hända. Detta gäller även om han tittar på tv ensam.
När han diskar så drar han ett varv med disksvampen och anser det som rent utan att titta efter, vilket resulterar i att hälften åker direkt från diskstället ner i diskhon igen.
Han gör aldrig rent diskhon efter att han diskat utan det ligger alltid kvar matrester där.
Han lever efter uttrycket "det är inte fullt förens det rinner över" vilket gör att soppåsarna är överfulla, askkoppen likaså.
Han flyttar inte på saker när han dammsuger, utan dammsuger runt dem.
Det går inte att byta ut saker som tar slut, utan tar hushållspappret slut så byter man inte till en ny rulle utan lägger tillbaka den tomma rullen. Detta gäller även toapapper och liknande.
När det gäller tvn så byter han gärna kanal mitt i något jag tittar på för han "skulle ju bara se vad som mer visades".
Det är uppenbarligen fysiskt omöjligt att ta bort det som blir i handfatet när man rakat sig, klippt naglarna och liknande.
Tvättkorgen skulle han inte hitta till om hans liv hängde på det.

Ja det är tur att han är söt :)

Ida sa...

Jag älskar min karl, verkligen. Men det är lite som att vara tillsammans med en tonåring eller en senil gamling allt för ofta. Jag får sparka honom i baken ständigt och ändå blir inget gjort.

Sen vi träffades så har hans plan varit att skaffa en ny säng till sin son. Det är inte gjort ännu. Fast jag hjälpt honom att kolla ut bra sängar och gett massa förslag.

Sen vi träffades så ska han börjat renovera sitt hus, in och utsida. Han fick sina barn att måla en sida av huset i somras, längre än så har han inte kommit. Vilket innebär att en inflyttning av mig är långt borta.

Jag tvingade honom att kasta ut den gamla tumlaren i somras. När han fyllde i aug fick han presentkort av mig och många fler så han kunde handla en ny tumlare. Det är inte gjort ännu.

När han släppte av mig utanför förlossningen första gången jag skulle in för jag hade värkar så tappade han bort sig själv sen. Han släppte av mig utanför den stoooora förlossningsskylten. Ändå virra han runt en och en halv timme på sjukhuset efter att ha parkerat bilen för han "inte viste" var jag var.

Han levde utan vatten i nästa två månader då vattenpumpen gick sönder. Jag tjata på honom ständigt varje dag att fixa det, ändå tog det två månader. När vattenpumpen väl var igång så hade andra saker frusit. Kan lova att jag INTE åkte till hans hus under de två månaderna.

Han är söt och vill hjälpa till här hemma hos mig. Med tex dammsugning. Men han har missat det där med att dammsuga bland sladdar och bakom saker.

Han dricker alltid upp det sista kaffet, men att stänga av kaffebryggaren är inget han kommer ihåg.

När vi handlade saker till skrutt i magen var han ett stort frågetecken när jag mer eller mindre tvingade honom att välja babyskydd för att han skulle ha någon del i det hela. Och då har han redan 3barn sen tidigare och borde veta något om det.

Han är extrem tidsoptimist och kommer inte i tid någonsin. Han kan säga att han kommer om en stund, det vill säga om allt mellan en timme till tre.

Han har ständigt på sitt larm på mobilen, så även när det är helg så vaknar jag av hans larm och han sover sött vidare tills jag gett honom några rejäla knuffar.

Han är en riktig Alfons och kör ofta med "ska bara". Det har jag löst genom att helt enkelt sluta fråga och ta tag i saker själv och då kommer han lommande efter för att fråga om jag behöver hjälp.

Jag skulle kunna fortsätta i evighet att skriva om saker han INTE gör som bör göras, men som sagt. Jag älskar min karl. Men han är 16 år äldre och ändå är det jag som är vuxen och organiserad. Han är mest bara vilsen, fast det är rätt sött de dagar man har tålamod.

jennie sa...

Herregud, det är nästan så man blir lite rädd för att flytta ihop med särbon till sommaren :P
Oerhört rolig läsning, särskilt det om ketchup i badet - där dog jag lite.

Batbut sa...

Jag igen... höll på att glömma det mest väsentliga...

Träningsväskan bestående av stinkande strumpor, hockeybockeyklubba o allsköns tillbehör. Den MÅSTE stå lätt tillgänglig i sovrummet om andan faller på. Att det är mer än 10 år sedan den användes har inte med saken att göra.

Sedan har vi ju säkerhetsfrågan. Är det normalt att ha ett baseball trä liggandes under sängen, om utifall att vi får inbrott? Skulle vi mot förmodan få in tjuvar i lägenheten medan vi är hemma är de nog väl preppade så att ett baseball trä räcker inte långt...

Mamman i Familjen sa...

Den var lätt.

Bajset. BAJS BAJS BAJS.

Och nu snackar jag inte lukt eller bromsspår i toan.

Nej, det är tiden som är det som promenerar mig på nerverna. Han bajsar en oändlighet varje dag. Det är en ekvation som inte går ihop när man har två barn under tre år.

Nu har jag förhandlat (hotat) mig fram till att han ska bajsa på jobbet.

Det gör han för det mesta och skickar mms med bilder på sina kalsonger nere vid anklarna. Så skriver han att han njuter av att få betalt för att skita.

Sicko.

Sandra sa...

Vad jag stör mig på...Få se nu....

Håret i handfatet efter skäggtrimning kanske.

Eller att han bara parar ihop sina strumpor om jag övervakar aktiviteten.

Eller att ren tvätt kan ligga oupplockad i korgen i veckor.

Eller att det som blir framplockat står framme i evigheter innan det blir undanplockat. Om det inte är mat, för alla vet att jorden går under om ketchupen står kvar på köksbordet en halvtimme efter avslutad måltid.

Eller att jag sköter 90% av städningen, eftersom han inte ser smuts och bara städar om han får tydliga instruktioner (och då är det banne mig lättare att städa själv!)

Eller Den Stora Oredan på skrivbordet. Glömmer jag ett viktigt papper där försvinner det strax i det kaos han kallar "jag vet precis var jag har allt, så rör inte är du snäll".

Eller den eviga råkostsalladen med massor av vinäger. Vårt sovrum stinker vinäger varje morgon, för då har han suttit uppe halva natten, kollat på teve och ätit råkostsallad.

Eller att slasken alltid innehåller rester av nämnda råkostsallad.

Eller ovanan att ständigt och omedvetet rycka hårstrån. Från skägg, ögonbryn, huvud samt armar. Mina armar. Aj.

Men jag älskar honom så mycket att jag ibland inte riktigt vet hur jag ska uttrycka det. Så mycket att "jag älskar dig" ibland inte säger tillräckligt.

/Sandra

Sofia sa...

ooohhh jag bara måste ta fram kameran efter att min sambo har varit så "duktig" och tömt diskmaskinen och diskstället... Då ställer han nämligen grejjerna inte på sina platser i lådor och skåp, utan på.....köksön. Fantastiskt;-)

kryddan sa...

Ok. Snarkningar smaskningar och näsvisslingar kan driva mig till vansinne men har man fått snoken mosad i ungdomen så kan man ju inte rå för det.

Vad man KAN rå för är däremot att trimma skägget över handfatet. "städa" genom att spola ner håren i avloppet och hoppas på det bästa. VARJE gång.
Sign/ avloppsrenserskan

kryddan sa...

Ps. Nej, jag har inget foto. Var glada för det.

Filippa sa...

Jag är singel men jag kan reta mig på mig själv ibland. Den där elaka, bittra, trötta och oordningsamma tvillingen som dyker upp då och då och gör klädhögar mycket värre än din man. Tyvärr är det ju jag själv som får städa.

Helena sa...

Jag och min sambo har i drygt ett år nu letat lägenhet. Under hela denna tid har vi bott tillsammans på 25 mycket dåligt planerade kvm i princip utan garderober. Det finns alltså ingen möjlighet att gå in i något annat rum eller så för att slippa se hans oreda eller för att undvika att höra hans fisar (som han för övrigt är väldigt stolt över och gärna fnissar lite åt) och liknande. Kort sagt: jag borde rimligtvis vinna denna tävling på grund av kvantitet.

Hanna sa...

Kan inte klaga på varken städning, diskning eller obäddade sängar.

Men det finns en hel del saker som kan förbättras.

Hår i handfatet efter rakning.
Laddare till skruvdragaren i sovrummet.

Det som stör mig mest är att varje gång jag ber honom om något så får jag alltid samma svar.
1 Jag måste bajsa först
2 Kan du.... Gäller alltid oviktiga saker.
3 Jag ska bara....

Sen har vi räkningar som läggs överallt, förutom där de ska ligga.

Att han klipper tånaglarna i vardagsrummet och lägger naglarna på bordet.

Jag ska hämta posten, 1 timme senare är han fortfarande hos grannen.. 600 m från postlådan.

Sandra sa...

Min sambo river av sina tånaglar istället för att klippa dem. Detta gör han alltid när han sitter framför datorn och så lägger han de små nagelbitarna i en liten hög antingen på datorbordet eller på själva datorn.
Jag hittar alltid de där jävla naglarna när jag städar. :P
Tyvärr ligger det inget där nu, men jag mailar om det dyker upp. ;)
BRA GISSAT! :D

Raggoparden sa...

Ja, snälla nån..
Jag blir så GLAD av att läsa alla kommentarer, glad att jag har hittat Mannen! Som efter två år fortfarande städar bättre och snabbare än mej, plockar av bänken snabbare än mej, bryr sej om alla i våra hopplockade familjer mer än mej, storhandlar på vägen hem efter jobbet, aldrig beklagar sej om hur trött han (borde vara) är, kommer ihåg vilka schampon som skall handlas, aldrig tjatar på mej när jag latar mej och låter bli att dammsuga för att jag inte har lust, alltid berättar hur mycket han älskar mej och vilken tur han haft som träffat just mej...
Mne javisst ja, man skulle ju berätta om saker man retar sej på...
Ja, det skulle vara att han shoppar, köper jackor och väskor jämt, och aldrig gör sej av med några gamla, så att alla garderober är fulla.
Och att han aldrig slänger något annat heller, det gamla köksbordet jag smusslade till tippen glömmer han inte, och vindsförrådet är proppfullt av 36 flyttkartonger med gamla seglar-och scouttidningar..
Men jag kan leva med det, och tom vänja mej.
För jag är långtifrån fullkomlig själv.
Och om han lämnar frukostdisken framme då är det inte för att han inte älskar mej..

Anonym sa...

Haha... Jag tror jag skrattar på mig...
Trodde min man var en unik samlare med det finns tydligen en hel del samlande män därute :)
Mitt bidrag som jag retar mig (mest)på hos min man är hans samlande:)

1: Samlar ihop disken på diskbänken, i högar, trots tom diskmaskin. Dvs glastrave, tallrikstrave, karott-trave, kastrulltrave och besticktrave osv. och låter den vara till han får lust att böja sig ner. (Hos oss lagar en mat och den andre tar hand om disken)

2: Tomma förpackningar läggs i vasken oavsett typ av förpackning. Tom toarulle med ketchupflaska med margarinbytta med kaviartub med... you name it och det läggs där om det är en förpackning, vi andra lägger dem i rätt låda under vasken.

3: Vi har ett stort garage med plats för mc, 5 cyklar, bil, gräsklippare, trädgårdsmöbler och det skulle vara stor plats kvar till uppfällt pingisbord om det inte vore för mannens samlade bra-att-ha-saker som tar upp mer än halva garaget från golv till tak..

4: Bra-att-ha-strumplådan, om en strumpa skulle gå sönder så kanske det finns en omaka make till i enskaka strumplådan..

5: Hans oförmåga att slänga gamla kläder är nog värst. På vinden läggs kläder man inte kommer i längre, men som man så småningom kanske kan banta ner sig till ELLER så kan kanske barnen ärva dem :( Slitna, trasiga paltor ska tilläggas. Där uppe ligger skor sen slutet på sjuttiotalet blandat med gamla spruckna stövlar, väskor, ryggsäckar utan remmar.. Och inget är användbart i mina ögon

6: Min älskling påbörjar en massa projekt som inte slutförs.. Som exempel har vi en dörr i hallen som inte leder någonstans, öppnar man den springer man in i väggen (som slagits igen från andra sidan)
En påbörjad damm i trädgården, skitsnyggt om den skulle råka bli färdig men det tvivlar jag på, den är en grop och X antal stenar på hög, och har så varit de senaste tio åren..

Men han är en fantastisk make för mig och en underbar far till våra barn och jag bara älskar karln:)

Emmi sa...

Grymt skoj att läsa allas kommentarer...här kommer ytterligare en.

ELEFANT - min man är en elefant utan känsla. Varje kväll när vi går o lägger oss är han som en klumpeduns som tar sats från badrummet in till sängen. Varje steg dånar och sen är det som han dyker ner i sängen för att sedan gosa ner sig i kudde o täcke så "hela havet stormar"... När sen lillan börjar skruva lite oroligt på sig i spjälsängen - tittar han undrande på mig (!?) Till saken hör att han dessutom inte är den stora mannen liksom..

MR POSITIV - Han är alltid nöjd och möter alltid allt med en positiv inställning. Ja vet, det är även hans bästa sida. Men, även om jag så anmärker honom vad gäller hans djuriska sida - ler han bara och säger att det är väl mysigt med ett djur i sängen i bland... And so it goes!

nettan sa...

ok, vi har haft tvättstugan och tvättat alla kläder då frågar mannen i huset om jag har tvättat hans saker oxå.
Jag svarar att jag tvättat allt som ligger i tvättkorgen
han tittar då på mig o säger:
Menar du på fullt allvar att jag ska lägga mina kläder i smutstvätten för att de ska tvättas?!
Jag undrar i mitt stilla sinne var kamerorna är gömda....

Resväskan har stått i vardagsrummet i två veckor sedan han kom hem från en resa, ett av barnen frågar när han har tänkt att ta undan sin väska så hon kan dammsuga
svaret blir:
Jag har låtit den stå här på flit för att se hur lång tid det tar innan någon (annan, min kommentar) tänker packa upp den!
de här o liknande saker gör mig o alla andra utom mannen galna, o du vet att han verkligen tycker att det inte är hans ansvar att plocka upp sitt eget skräp, ska man till detta lägga blöt handduk i sängen varje dag efter duschen, strumpor i soffan varje kväll,kalsonger på golvet bredvid sängen, disk på diskbänken istället för i maskinen, tomma mjölkkatonger bredvid kranen istället för i soporna osv så kan man bli galen för mindre, kram

Myran sa...

Eh, jag börjar plötsligt undra om jag kanske är man ändå. Fast iofs, jag sparar inte på saker (snarare slänger sånt som ska vara kvar), tar bort hår ur handfatet, byter toalettpapper och slänger klippta naglar... men jag dammsuger inte, ser överhuvudtaget sällan att det behövs, disken och diskmaskinen tar maken hand om, jag förlägger saker jämt och blir arg när jag inte hittar dem och så vidare ;)