fredag 18 september 2009

När man sticker ut hakan. Mona Sahlin.

Aftonbladets hemsida basuneras det ut att Mona Sahlin minsann tagit ett privatplan ("åkte specialchartrat plan" alltså som inbjuden) till Mallis för att gå på Bindefeldts 50-års fest.

Jag är långt ifrån nån fan till damen ifråga.

Det är liksom inte mina färger, även om vi delar det osedvanligt vackra namnet vi bär.

Tycker till och med att hon är en katastrof som partiledare.

Men.

Man menar alltså att hon, i och med sitt yrkesval, väljer bort sitt privatliv helt och hållet då, eller?

Om hon nu är nära vän med Bindefeldt, so be it för fan.

Det finns barn som far illa, människor som dör i cancer, kvinnor som av sina män blir misshandlade till döds, en miljöförstöring som håller på att förgöra vår planet, och vi tjafsar om en jävla partiledare som åker på en privat fest över en helg!

Get real!

21 kommentarer:

Mamma J sa...

Jag håller fullständigt med dig!

Det är ju helt otroligt att man tycker att människan inte skall få göra någonting alls, som inte har med politik att göra, bara för att hon är politiker.

Kommentarerna från medierådgivaren sprider bara ett löjets skimmer. Över honom.

Olivia sa...

Fast lite ironiskt är det ändå... tycker jag i alla fall! Visst har hon rätt till ett privat liv, det är inte det, men hon lever inte riktigt som hon förespråkar.
Och jag kan inte låta bli att undra om det verkligen är hon som betalar SÄPOS löner (med övertid och traktamente?)

MonasUniversum sa...

Olivia, jag fattar att det sticker i ögonen, men säg så här istället: kommer NÅGON i framtiden att tacka ja till en sån "tjänst" om förutsättningarna är att man får skippa sitt privatliv? Det är bara att gå till sig själv och tänka efter.

Nu är det ju inte alla som känner folk som flyger sina polare till Mallis för fest, men det har ju skrivits om mindre iögonfallande saker förr, som har fått proportioner utan dess like.

Nä. Vi kommer inte ha en käft som ställer som som partiledare om det blir så här. Jag skulle kanske ha en annan mening om man jämt och ständigt flaxade iväg på fester.

Tänk också på att även om festen var i Sverige så skulle SÄPO hänga på ändå. Visst, utlandstraktamentet utgår ju inte då, men det blir ändå kostnader.

Puss puss=)

Fredrik sa...

Så typiskt djävla svenskt...löjligt.

Helena sa...

Ville bara att du skulle veta att jag låter mina elever läsa din blogg på de lektioner där jag har bloggdesign och it-kunskap. Pressen ökar...he,he.

Olivia sa...

Tror inte jag lyckades uttrycka min åsikt rätt där, hmmmm.

Jag har INGET EMOT att Mona har ett privat liv och hon får göra vad hon vill. Jag blir bara full i skratt när jag tänker på vad sossarna förespråkar och vad de sen väljer att göra. Detta är bara ett litet (ganska dåligt) exempel.

Och för min del får Mona gärna fortsätta att flyga med privat plan och hela kittet... Det hjälper ju bara mitt parti inför nästa val, hehe!

Olivia sa...

Hhmmm undrar om jag blev tydligare där! Jäkla språk!...

MonasUniversum sa...

I get it honey!=)

..och för alla andra ska jag berätta att Olivia, som för några år sen kom hit från Schwiez (om jag inte minns fel) redan efter ett par år här pratade felfri, flytande, svenska. Helt jävla otroligt.

Kristina sa...

Håller helt med, helt out of proportions.. Hade hon chartarat ett EGET plan och låtit skattebetalarna stå för notan, då hade vi kunnat snacka!

Olivia sa...

Puss Mona! =) Vi tänker nog samma sak! =)

Och äsch, sluta nu, jag rodnar! Men tack för komplimangen! Och det stämmer "nästan", kom från Schweiz! ;-) Hihihi!

Anonym sa...

Detta är vidrigt. Hatar Sahlin men låt henne åtminstone leva. Fast ännu värre var när folk missunnade Göran P att köpa sin gård. Seriöst. Om inte den personen som har varit sveriges statsminister i 10 fucking år har råd att köpa sig en gård. Vem i helvete ska då ha råd med det?
P

Anonym sa...

Var inte hela problemet egentligen att hon inte är hemma denna valhelg som hon kalla lika viktig som andra val? Men för att sälja måste det basuneras ut som något skamligt, fast å andra sidan kan ju vi som inte sympatiserar med henne bara var glada att hon inte är i Sverige när det är val!

Mr Lee sa...

Var är en resa till Mallis i privatjet mot en Toblerone? ;)

Hallongränd 4! sa...

Klart att Mona ska få festa på Mallis.
Sen så tycker jag att styrande politiker (minstrar menar jag då) ska ha all service de kan få med barnflickor, städhjälp, chaufförer osv. Deras tid ska användas till att styra landet och inte behöva stressa till dagis å hämta snoriga ungar eller passa tvättider i tvättstugan.
Till sist tycker jag att Olivia är otrolig som lärt sig svenska på bara 2 år. Vilket är modersmålet?
Det var skönt att få lätta sitt hjärta litet.

Christina sa...

Nja.
Dels tycker jag Anka-debatten blev lite mer otroligt osammanhängande och dels tycker jag att det ska bli spännande att se hur Sahlin står och argumenterar för och med de arbetare hon representerar där många tjänar det det kostar för hennes plan att lyfta från flygplatsen.
Det rimmar illa. Bara så. Sedan behöver hon med sig ett följe säpo-folk. Och de betalas inte av henne utan av oss.
Inte behöver man välja bort sitt privatliv helt, det tror jag inte. Men kanske visa att man står vi värderingarna man representerar. Om det nu är viktigt.

Hellfire sa...

Go Mona! Go!
(Universum-Mona alltså, inte Flygplans-Mona!)

Sus Klurar sa...

AMEN!

MonasUniversum sa...

Christina: det här måste vi prata mer om.

Hallonbönan: franska. Olivias modersmål är franska.

Olivia sa...

Hallongränd: tack! Fast det tog mig nog lite mer än två år, jag har nu varit här i sex år. Men kul att höra ändå, tack! :)

Christina: SÅ väl skrivet! Exakt så ville jag skriva och uttrycka mig, men det gick så där... :)

Johannes Jäger sa...

Din dröm om ett svenssonliv har du delvis uppfyllt. Du tycker och skriver som en svensson.

MonasUniversum sa...

..och du mår bra ser jag..