onsdag 30 september 2009

När kattf-n är borta.

Jag var som bekant borta hela helgen.

Och lämnade talibanen ensam med maken. Eller tvärtom kanske jag skulle säga.

Idag noterar jag en fläck på vår beiga soffa.

En icke tvättbar liten sak. Fläcken alltså.

Jag stirrar på talibanen.

Som är blixtsnabb;

"Men titta, soffan har ett födelsemärke!"

Kan för övrigt meddela omvärlden att maken godkänt inköp av ett stycke ny soffa. Ska bara ta mig tid till det.

Kommer ju kännas svinbra att sitta i en soffa från IKEA för 5 tusen spänn, när man har en ny från Ekerö Möbler på vinden.

Ni nya här: makejäveln köpte en soffa förra året utan att rådfråga mig. Den var asdyr, extremt oskön. Dessutom världens hårdaste. Jag besitter förvisso storlek XL på den bakre regionen, men inte ens det hjälper.
Så nu står halva soffan på vinden, den andra halvan i tv-rummets ena hörna. "För det är ju bra när vi har många gäster hemma!" Vilket vi har två månader om året; juli med plenty av födelsedagar (då vi är utomhus!) och december.

Väry good, väry good.

4 kommentarer:

Den hemska tvillingen sa...

Prisa gud, nu får du ju som du vill. Fler helger i ensamhet och du har hela möblemanget utbytt (och maken hängandes i kedjor i sovrummet!)
Grattis!

Z sa...

Soffan har födelsemärke...??? Ungen har måste ha bra förebilder i att ursäkta sig!!! ;-)

William Wistman sa...

Här hemma hos mig hade jag och soffan åkt ut om jag på eget bevåg dragit hem en.

Oj, shit vilket liv det skulle blivit. Jag blir rent mörkrädd när jag tänker på det.

Jag måste gå ut och krama henne för nu får jag dåligt samvete för att jag ens tänkte tanken att köpa en soffa själv.

Smultronblomman sa...

Varför, varför köper man ljusa möbler, antagligen i tyg - eller hur(???)- när man har barn i Talibanens ålder?? Skinn, min vän, skinn är det som gäller. Fuktig trasa och torka bort! Fast då i tidlösa, diskreta färger. INTE chockrosa eller mintgrönt, som var SÅ inne på 80- till 90-talet!!! Själv har jag världens i särklass skönaste soffgrupp i skinn så klart. Köpt i en liten, och nu snackar vi extremt liten, byhåla med en möbelexpo som skulle få IKEA att gå i spinn. När jag och maken tittade på soffor hos denna möbelhandlare blev vi vallade in i den ena lokalen efter den andra. Flygplanshangarerna på Arlanda kändes som frimärken och när vi hittade samma möbel i Fjollträsk till ett pris som vaar 50 % över insåg vi vilken fantastisk affär vi skulle göra på nämnda möbelvaruhus!