tisdag 29 september 2009

Gatuarbeten in the hood.

Sen nån månad tillbaka har vi haft fullt ös utanför fönstren från 7 på morgnarna.

Gatukontoret har bestämt sig för att vår gamla gatubelysning inte duger här i finområdet.

Nä, nu får vi flashiga nya lampor. Som lyser så fint in i soffan. För att inte tala om hur ljust och fint det numera är i tonåringens rum.

Och lilla gatukontoret har en väldig tur att just den här husinnehavararen är uppe innan tuppen ens tänkt tanken på att vakna.

Så jag småler när jag 06.50 sittandes i soffan noterar att de inte lyckades väcka mig den här morgonen heller.

12 kommentarer:

Sus Klurar sa...

Här byts det sopgrejs. Ja de plomberar de praktiska sopnedkasten i trapphuset så nu får vi gå ändå ut till parkeringen med soporna! Förskräckligt. Säkert en promenad på tio trappsteg och 10 m plattmark.

Farbror Blå sa...

Fy faaaaaan för morgnar!! För att inte tala om gatuarbetare som förpestar tillvaron! Och dessa i kombination?! Hjälp!

gitta sa...

Ja men vad är problemet?? Flytta ut på landet då där finns varken gatulysen, gatu eller väg arbeten. Och till soptunnan flera kilometer!!

Sus Klurar sa...

Gitta; Jag tror problemet kallas ironi ;0)

Anonym sa...

Vaddå? Ironi är väl inte bara för socitetskärringar i fina Förorten

Wayne sa...

Gitta rimmar på titta, sitta, hitta och vulva.

Det är mitt bidrag till debatten.

MonasUniversum sa...

Kära Gitta: mitt problem är två: jag har ytterst svårt att förstå varför man byter gatubelysning när den befintliga fungerar UTMÄRKT. Waste of kommunala skattemedel alltså. Som man t ex kan lägga på pensionärer, eller barn. Och OM det nu fanns någon förnuftig anledning så kanske man skulle ta och informera de boende om det.

Mitt andra problem är att jag gillar att vara ironisk. Liksom Sus här ovan så riktigt påpekar. Sus som alltså nyss flyttat hit från världsmetropolen Ockelbo.

Det faller inte alla på läppen dock. Men jösses så skönt att det finns några hundratusen bloggar i Sverige att välja emellan.

Sus Klurar sa...

Socitetskärring i fina förorten?
Hahaha! Det va fan kuligast idag =)

MonasUniversum sa...

Gitta: förlåt. Jag var lite grinig igår. Idag är en ny dag. Men du, om du ska läsa mig så måste du sätta på dig ironi-kepsen. Och aldrig glömma att jag älskar min man.


Jag är för övrigt VERKLIGEN ingen socitetskärring. Far away. Men jag bor i ett sånt område. För att jag trivs.

gitta sa...

Tack, Mona! Hade själv ett svårt dygn igår,var med min man till hjärtkliniken för en ultraljudsundersökning ,han har 4 st nät efter en kranskärlssprängning som höll på att kosta honom livet i februari! Gudskelov har hans hjärtas pumpkapacitet ökat men han blir aldrig arbetsför igen.Jag tyckte att det var synd att min ironi inte uppskattades eller gick hem!Jag har ironikepsen på !

gitta sa...

Ps jag älskar också min man men jag har fanimej väntat 4 år på några förbannade väglysen(som vi har blivit lovade)! Men jag bor här ändå och jag trivs!

MonasUniversum sa...

Gitta; vet du vad maken sa? "Fattar ni inte att hon är ironisk?!"

Ett noll till dig. Och mycket tråkigt att höra om maken. Tänkte på just hjärtat när jag hörde om Uffe Larsson igår, han var ju bara 53..