tisdag 22 september 2009

När man inte vill bli upplyst.


Jag bor på en hörntomt. En hörntomt som i 7,5 år varit upplyst på ett tillfredställande vis.

Där gatubelysningen varit perfekt fördelad. Dvs stått mellan tomterna. Bra så.

Vi verkar ha fått en ny chef därborta på finområdets Gatuförvaltning. Förmodligen bor han/hon här i närheten. Och har problem med mörkerseende. Stora problem.

För idag har vi fått nya, fina och svinstarka lampor. Lite mer åt strålkastarhållet om jag ska vara ärlig. Och inte emellan husen, nej, nej, nu är vardagsrummet fullt upplyst.

Och vi kommer spara mycket stålingar. För på andra sidan huset behöver tonåringen aldrig mer tända några lampor i sitt rum. Och hon kan därmed för all framtid glömma allt vad candle light romance med pojkvännen heter. (Nämen oj så tråkigt. Hehe.)

Tror jag har ett samtal att ringa i morgon. Jag vill gärna veta varför man slänger ut en förmögenhet på något, där den tidigare lösningen fungerade utmärkt.

9 kommentarer:

Fredrik sa...

Plantera ett träd annars:)
Ett djävligt stort träd.

Osloskånskan sa...

Usch.

Monica sa...

äpple trä;)

Smultronblomman sa...

Gardiner? Bra sätt att yrka på nya?! Jag hade inte försuttit den chansen, säger hon som bytt 6 gånger på 18 år!... eller är det bara fem??

Pernilla sa...

Prickskytt. Ett välsiktat kast med liten sten borde lösa det hela.

Vi har ju byggt upp vårt hus på en höjd. Vi är omgivna av en massa träd. Nu har vi helt plötsligt märkt att idrottsplatsen inte så långt från oss lyser in just där vi har våra mastodontfönster. Ska man behöva sätta upp markiser för att ha på kvällarna?!

Singelmamman sa...

Energiskog växer något överdjävligt. Tänk på att det där är M-politikernas vallöfte, att lysa upp vår tråkiga vardag. *funderar, det kan ha varit våra gångstigar också*

Borthy sa...

Det ser nästan ut som sådana där lampor de lyser upp en fotbollstadion med...?
Du får tänka positivt, att han vill att du skall känna dig trygg i ditt upplysta närområde...fast jag förstår om du vill gå ut och lägga en välriktad spark på lampstolpen så den slocknar!

Tiagirl sa...

Hm...vi hade en sån rätt in i vardagsrummet..otroligt irriterande. Detta är en slags kupad modell och en kväll blev sambon vansinnig och gick och hämtade stege och svart sprayfärg och sprayade helt enkelt den sidan av "kupan" som var mot oss!!!
Jag har sett när dom tex bytt lampor i den och dom vrider banne mig den "rätt" igen efter och byter inte heller ut "kupan". Snällt. :)

PGW sa...

Det är väl en sådan där j-a miljövänlig lampa som lyser kallt och brutalt, blääää ...