söndag 20 september 2009

Är jag förvånad.Jag har tappat bort bilen. På riktigt.
Tonåringen stönar och undrar varför jag inte är som andra mammor.
Pratar med maken i telefon, men får ingen hjälp. Han är bara sur för att jag har bränt pengar, och lägger på luren. Det är långt att gå från Kista till Bromma.
Uppdatering: till mitt försvar ska tilläggas att jag råkade glömma vilken bil jag körde och då blev det lite komplicerat. Sen fick jag inte småspringa för tonåringen för "du ser ut som en tönt då mamma". Så det vara bara att leta metodiskt på två plan.

12 kommentarer:

Annette sa...

Nästa gång du parkerar, får du sätta upp den lilla oranga flaggan som annars brukar se på småcyklar.

Anonym sa...

Andra mammor??... Hur är dom då om jag får fråga??
Min dotter tycker att jag är såååå piiinsam... För två veckor sedan när vi var på väg till en släktmiddag så svängde jag in på en besinmack för att tanka... Detta ca 3 mil från oss... Jag tankar går in o ska betala o upptäcker att jag inte har kortet med mig...Guuuuud så pinsamt... De löste sig i allafall... Min pappa fick ta ut pengar så jag kunde betala när jag var på väg tillbaka...Tur att de liter på folk i bland... Sen kommer vi till i veckan då jag o dottern åkte in till stan för att tanka... Jag tankar o ska betala...Ingen plånbok!!!! Dottern avled nästan...Denna gång litade de inte på mig på samma sätt...Fick lämna tösen som pant!!! Tala om pinsamt!!! Ha ha ha

Jag på http://ahvarforinte.blogg.se

Anonym sa...

Här har du ett tips; håll nyckeln mot tinningen (jag skojar inte!) och tryck på centrallåset. Du får längre räckning på signalen och kan därmed höra vart bilen låses upp. :-D Att jag sen ser framför mig hur du går där i Kista Gallerias parkeringshus och håller nyckeln mot huvudet gör att jag skrattar högt! Det funkar faktiskt och jag har själv fått ta till det tricket nån gång...eller två... :-) Hur var filmen? //NinaPX

Anonym sa...

Du kan hälsa dottern att hon har en mamma som är precis som andra mammor.

Det händer titt som tätt att jag travar iväg åt helt fel håll för att hämta bilen utanför stormarknaden.

Fast det har i och för sig hänt en minnesvärd vintervecka att jag hittade en bil som inte var min. Jävla billås att frysa, tänkte jag när jag kom ut från affären och bilnyckeln vägrade gå runt i låset så jag travade iväg för att köpa låsspray. Kom tillbaka och tryckte i den, skrapade rutorna med jag väntade på att den skulle verka. Hm... hade jag verkligen en sån väska i baksätet... Nej. Några bilar bort stod min bil. Och det låset hade inte frusit.. Undrar än idag vad bilägaren som kom ut till en nyskrapad bil tänkte.

Däremot fick jag veta vad dottern tänkte den gången jag skulle skjutsa henne till en kompis, skickar dottern att slänga soporna medan jag hämtar bilen i garaget. Nerför backen för vidare färd mot dotterkompis susar jag. Kvar vid garaget står ytterligt förvånad dotter.

mollusqa sa...

Här är en till mamma som tappar bort bilen emellanåt! :o)

Inte som andra - skulle inte tro det!

Monica sa...

jag är mer nyfiken på vad du har bränt pengar på;)

Sus Klurar sa...

Det där skulle/ har aaaaaaaaaldrig hänt mig.

Smultronblomman sa...

Du får väl vänta tills kl 21 när Kista stänger. Då blir det väl så glest att du ser var bilen står. Skaffa anteckningsbok och skriv upp var du parkat. Grattis igen, gumman! Jag tror jag skrattar på mig! Mina bortparkeringar är mycket lindriga jämfört med dina!

ullisen sa...

hälsa tonåringen att det är mer töntigt att va tonåring och kritisk!!

men du, gick det inte att blippa efter bilen? med nyckeln menar jag? beroende på batteri så räcker ju fjärrisen rätt långt å om inte annat får du väl sätta den mot tinningen :D nyckeln alltså. eller fingret. beroende på känsla :)

Emma sa...

Men du, Mona.. First and foremost: du har en härlig stil på ditt skrivande. Och B: Nästa gång du "råkar glömma" vilken bil du körde kan du ju slänga ett öga på nyckeln (om du har lärt dig att se skillnad på dem). Ett annat bra knep är det som Anonym/NinaPX föreslog. Lycka till i framtiden!

Louise sa...

Jag har en favoritparkering i Kista .. Det är praktiskt att alltid parkera på samma ställe

Åsa (Virve) sa...

Garvar fortfarande, nu både över bananflugorna åsså över din parkering :-)