tisdag 8 april 2008

Ibland är jag VERKLIGEN korkad.

Att laga mat är bland det tråkigaste jag vet.

Men jag vet att när jag lägger manken till, så är jag ganska bra. För jag har mycket bra gener.

Men.

Ris är ett problem. Stort problem.

De senaste åren så har jag aldrig lyckats att koka ris, utan att det bränns vid.

De, ytterst få, gånger som maken kokar ris så lyckas han.

Likaså tonåringen.

Men jag har accepterat mitt öde, så jag kokar alltid extra mycket, så att man inte märker den brända bottnen.

Och jag köper alltid samma sorts ris.

Igår, när dottern ska laga mat, så ropar jag till henne att hon inte ska glömma att sätta på timern på 20 min när hon kokar riset.

Och då får jag plötsligt en konstig ingivelse. Och säger att hon ska kolla på paketet.

I alla år så har jag, av någon konstig anledning, köpt Jasminris. Modell snabbris.

Den varianten som ska koka i 10 minuter. Och inte i 20.

No wonder.

Rösta på mig

8 kommentarer:

✿Ewa sa...

köp en riskokare!! Absolut det bästa jag gjort!

MonasUniversum sa...

Jag vet. För jag har en själv. Som jag aldrig orkar släpa fram. För jag är en latkorv...

koala sa...

Jag är också skitdålig på att koka ris! Så jag har hittat lösningen: Boil in bag-ris. Finns i nästan alla varianter, koka upp vatten och släng i 2 påsar färdigdoserat ris. Klart på 10 min och sen är det bara att ta upp påsen med en gaffel och hälla upp. Så otroligt värt de extra kronorna paketen kostar!

Majsanochmalla sa...

Färdigpåsar e modellen på 2000-talet sugar... Majsan ;)

MonasUniversum sa...

Amen vafasen, det är ju FUSK!

Anonym sa...

Min man (som för övrigt är kock!) lärde mig att koka ris som man kokar pasta. Dvs med mycket vatten och sedan häller av vattnet när riset är klart! Praktiskt taget omöjligt att bränna vid, tom för mig! ;-)

Anonym sa...

Jag har aldrig bränt, jag häller i ris, och sedan vatten så att det är drygt en cm ovanför riset. När det börjar koka, på med ett lock och sen på 1;an tills det är klart, det bränns inte då. Lovar ;)

Lee

MonasUniversum sa...

Heidi; ditt tips är taget, tack!

Lee: mmm..det skulle fungera på vanliga spisar. Min häll är från anno 1647, när jag har på 1:an, så är det som din 6:a...ska byta..specialmått...jobbigt.