lördag 13 oktober 2007

Vad är det med det här med kvinnligt o manligt?

Bakgrund:
Jag är hyfsat tekniskt begåvad. Ja, så länge det inte har med datorer att göra. Men typ tv-kabel-dvd-spelare osv.

Lyxen med att ha en möbel- och inredningsbutik är att man kan hämta grejer därifrån.

Very bekvämt.

Vi har precis tagit fram en ruggigt snygg tv-bänk. Nu när platt-tv:n är här för att stanna. En liten läcker sak med täckta dörrar. Magnetdörrar. En sån där sak som man stoppar in alla jädra kabeltv-mottagare, dvd-spelare, vhs, och hela köret i. Ja du förstår.

Men när den anlände så blev jag förskräckt. För jag insåg att jag skulle få ytterligare ett problem.

Jag har en man som inte förstår att skåpdörrar ska stängas. Han liksom glömmer det. Och jag blir irro. Som fan.

Nu konstaterar jag att tv-bänks-helvetets alla tre skåpdörrar för all framtid skulle stå öppna. För fjärrkontrollerna funkar ju inte genom stängda dörrar. Och jag får genast prickar över hela kroppen.

En kompis kom med lösningen. Köp en trådlös IR-bla bla bla-moj och komplettera med en special tv-fjärr. Så slipper man dessutom alla våra 6 fjärrkontroller. Och dörrarna kan vara stängda. Forever.

Halleluja.

Nutid:
Maken går i morse ut för att fixa en grej i trädgården. Jag tänker att jag ska vara en snäll fru, och överraska med att dra ut kablarna till alla maskiner, flytta in prylarna i tv-bänken, och poff: färdigt.

Maken kommer plötsligt in. Jag är inte klar. Alla prylar står spridda på golvet.
Maken får ett manligt anfall. Kommer med diverse ointelligenta kommentarer som: "man måste TÄNKA innan man drar ur kablarna, man måste PLANERA, man måste vara NOGGRANN, inte bara vara TANKLÖS.

Han ber mig hålla mig undan. "För det här hade jag planerat att göra."

Jag lackar ur. Men backar. Och vet vad som komma skall.

Eftersom vissa kablage är kortare än andra, så måste man tänka till om vilka apparater som måste stå bredvid varandra.

Min man tänker aldrig när det kommer till sånt här. Nejdå. In med skiten i skåpet. Och när det är färdigt så konstaterar han att den ena sladden efter den andra, inte räcker fram till de olika maskinerna.

Jag spär dessutom på det hela lite. Och säger lite fint: "eh, hur vore det om man ser till att alla tusen kablar dras IN i skåpet, istället för att det ligger i ett ormbo bakom?"

Han säger att det är försent. Att det inte går. Att jag är "så jävla jobbig, att jag bara gnäller."

Vi har en kompis hemma. Som är pedant. Som har en likadan tv-bänk. Maken tittar på honom för bekräftelse.

Tyvärr.

För kompisen svarar: "Jamen så har jag gjort. Allt ligger inne i skåpet, endast EN sladd ut till vägguttaget."

Så maken fick göra om allt. Igen. Han har tillbringat i stort sett 7 timmar på golvet.

Men tv-bänken är nu ren på prylar ovanpå. Och inga jävla onödiga sladdar på baksidan.

Och min man har en lite mindre gnällig fru. Fast jag hade gjort det på 2 timmar.

Lätt.

Och jag tror att han vet det. Men sånt här är mansgöra.

Rösta på mig

6 kommentarer:

Anonym sa...

Men det är karlar i ett nötskal =)

Innan jag träffade min nuvarande, så bodde jag själv med min son. Jag har inte tummen mitt i handen, jag kan borra upp krokar, tavlor etc. Jag kan ställa in kanaler på en ny tv osv.
Men sen jag träffade J, så kan jag tydligen inte sånt. För så fort jag hämtar en borr, el en skruvmejsel el liknande så kommer han å tar den ifrån mig och gör det jag har tänkt att göra.
Det spelar inte nån roll om ett skåp skulle stå 2 månader å vänta på att bli uppsatt, för i samma stund som jag hämtar verktyg och ska göra det, så är han där å tar över....

Karlar tror att vi kvinnor är totalt hjälplösa!!

Anonym sa...

Ooops. Ta nu fram det där som är kvinnligt och frueligt ... och säg ingenting till din kära man om att du nog förmodligen skulle gjort det på en pisskvart :P Så bevarar du husfriden en stund till haha! Jag KÖPTE en tv-bänk idag jag! Alltså, var ligger din affär?? Jag vill också plocka :)

MonasUniversum sa...

Lee: Håller med du! Problemet med min man är att han inte är så bra på sånt här. Hänger han upp ett skåp t ex, och det sitter snett, då lägger han en kartongbit under skruven, så att det hänger rakt! Sånt där retar mig till förbannelse!

Christina: Behöver inte säga nåt. Han veet.
Hildurs Hem: Upplandsgatan 24, mitt emellan Norra Bantorget och Odenplan! Have fun!

Anki sa...

Hmm... jag försökte hitta en bild på tv-bänken på hemsidan men den kanske inte hunnit läggas in än ; ). Jag är också på jakt efter en tv-bänk. Får väl försöka ta mig till butiken någon dag för att se den irl.

MonasUniversum sa...

Anki. Den där jävla hemsidan kommer inte bli klar det här året! Jag har fullt upp med att få klart den andra: www.igt.se!

Har du DN? Jag råkade se att Svenssons i Lammhult, som hade en egen bilaga med i DN, har en som är mycket lik den. Vår har tre dörrar och en låda. Helt slätt, inga handtag, endast magnetöppning. Vår är ca 1,50 bred.

Vi har ingen på Upplandsgatan. Tog fram 3 ex: ett till oss, ett till kompis, och en står på kontoret, i väntan på att Vällingby-butiken ska bli klar....

Anki sa...

Tyvärr har inte DN. Det är väl bara att leta vidare.