måndag 1 oktober 2007

Talibanen och kläder

Ni som har "följt" mig tidigare vet redan.

Jag har alltså en liten dotter på 4 år. Hon är en mycket bestämd dam. Låt oss säga att hon har ärvt både makens och mitt humör. Kan man lugnt säga...

Sedan hon var ganska precis 1,5 år så har hon bestämt själv vad hon sätter på sig. Och jag menar verkligen det. Hon visade tidigt att hon helt klart ville styra över det själv. Hon tog fram kläderna, och jag fick klä på henne.

Och jag är en sån som tycker, why not? Om hon nu vill ha på sig 4 par trosor samtidigt, spela roll. Faktiskt. Strax innan hon fyllde två så hade hon lärt sig att klä på sig själv. Rubbet. Hon är skitduktig.

Problemet är bara att hon inte riktigt har fattat det här med färgkombinationer. Jag försöker så fint tala om att, det är bra om övriga kläder innehåller något rött, om man nu har röda strumpbyxor. Och så vidare.

Hon skiter högaktingsfullt i vad jag tycker. För jag gjorde misstaget att tala om för henne att hon bestämmer över två saker här i livet: sina kläder och sitt rum. Så då svarar hon bara: "mamma, jag bestämmer själv vad jag vill ha på mig, okey?!".

Så jag biter i det sura äpplet. Det finns dagar när hon har haft på sig typ orange klänning, röda strumpor och en rosa balettkjol utanpå.

Maken dör. Och jag säger "håll ut, det blir bättre".

Dagens outfit:

Blå långärmad tröja med nåt skitkonstigt mönster över hela tröjan.
Ljusblå strumpor. So far so good.

Avslutningsvis en vit- och lilarutig klänning med en massa blommor på. En klänning, som passar en 8-åring utan problem. Med andra ord lååång.

Utanpå det:
Orangea skor
Svart, visserligen snygg, jacka med falska pälsmuddar och pälskrage direkt från United States of Amurka, via den amerikanska gudmodern, som gärna ser små ladies i glitter och glamour.

Och jag stönar...

Rösta på mig

14 kommentarer:

Matilda sa...

Haha :D Ungar är allt härliga! :D Försökte lära min lillasyster det samma när hon var liten, men misslyckades fatalt. Numera är hon med långa hästlängder mer moderiktig än vad jag nogånsin har varit...

Anonym sa...

Tycker du är hur cool som helst som låter henne välja själv. Önskar att jag varit sån när min var liten.

MonasUniversum sa...

Hhm, hon kanske blir nästa Sofie Fahrman, eller vad bruden nu heter!

Cool och cool. Det började faktiskt mest av egen bekvämlighet. Orkade inte tjata. Men så tänkte jag: varför i hela friden skulle hon inte kunna bestämma själv. Hon fick bestämma tapeter och annat i sitt rum också. Det är ju ändå hon som ska bo där, och det är ju hon som ska gå med kläderna. Sen att jag kanske tycker det är småjobbigt med en jädra ballerinakjol ovanpå byxor, klänningar och annat opassande, det är ju en annan sak. Folk stirrar rätt bra, kan jag säga!

Monica sa...

haha hon är för god:)
Ja som du säger varför ta den konflikten, blir kul sen när hon blir större och ser kort på sig själv ,då kommer hon nog skämas o undra va det var för fel på er ,som inget sa:)
hahaha
.................

MEN Mona Berätta nu hur känns det?

MonasUniversum sa...

Ja just det Monica! Jag fick ett sms idag om att jag låg på första plats. Så jag undrade genast om de 4 första möjligen är på semester, eller nåt.

Kul. Men jag har fortfarande inte sett till nån cykelpump. Eller trädgårdstävling...=))

Monica sa...

:) *KUL* BARA ATT GRATULERA :)

MonasUniversum sa...

Och Monica: du är den JAG ska tacka!! Jag såg nog vad du skrev på din blogg!

Monica sa...

vassego *så lite så*

nu måste vi bara ha upp Ella!! också:)

Nu såg jag att Alex S har sluttat han låg ju ganska högt upp!

MonasUniversum sa...

Jag vet, men hon har ju vacation! Ska rösta på henne när hon är tillbaka igen. Brukar göra det varje dag annars!

Monica sa...

Nää du får rösta endå så klart!!! :) basta!!

MonasUniversum sa...

Yes mamma, I'll will!!)=

Dubbelörn sa...

Talibanen är helt underbar!!! Kan man inte få en bild av "dagens outfit" *skrattar*

Krmaar

Anonym sa...

Oj. Flashbacks.

Håll ut. Beröm och säg att ååå vad fin du blev ... tids nog ska du få kravlistor på outfits som passar och som är inne. Då kan du ta dig för pannan igen ;)

MonasUniversum sa...

Christina: do rembember att jag har en 16-åring, och det var ingen skillnad på henne när hon var 4, så jag vet vad som väntar runt hörnet! Stånk...