torsdag 11 oktober 2007

Radar, dygnet runt

När man lever tillsammans med en man som är intensiv, så gäller det att ha radarn på dygnet runt. Inte slappna av för en sekund.

Maken bestämmer sig för att hämta talibanen från dagis idag (han hämtar annars endast på fredagar samt lämnar varje dag) och sen åka ut till farmor och hälsa på.

I lite drygt 4 år så har vi haft vår taliban. I lite drygt 4 år så har jag försökt banka in i min mans huvud, att hon måste äta mellan 17-18. För hon tillhör dom här som vägrar äta, om man har passerat "mattiden". Och får humör därefter.

Jag anar ugglor i mossen när maken kommer med detta förslag. Dessutom på en torsdag.

Klockan 17.40 ringer han. Jag står med maten på spisen. Han meddelar att det är köer. Jag frågar när han kommer hem. Han svarar: "ärurolig eller, vi är på väg till farmor".

Det är två timmar sedan talibanen hämtades från dagis. Han "råkade" åka förbi vår nya butik i Vällingby, som är under uppbyggnad. Detta besök "råkade" ta lite tid.

Så nu är talibanen alltså på väg till farmor. Och här står jag med maten. Och tonåringen är ute på stan.

Jag bestämmer mig för att inte hetsa upp mig. För en gång skull.

Och jag stänger av spisen. Tänder lite ljus. Häller upp ett glas vin. Och passar på att njuuuta av min ensamhet.

Jomenjajustdet.

Maken tillade även att "måste upp tidigt i morgon, och jobba sent. Så du får både lämna och hämta."

Jag konstaterar att min radar fungerar ypperligt.

Rösta på mig

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fick din blogglänk av en jobbarkopmpis och är nu skitnyfiken på vad du och din man har att sälja till oss butiksägare. Har du någon länk till en hemsida?
/Ullis (driver möbelbutik)

MonasUniversum sa...

Hej. Och välkommen!
För ÅF så har vi dels www.igt.se, jag sitter just nu (varje kväll...) och lägger in nya produkter, så den är inte färdig...

Sen ritar vi svensktillverkade ekmöbler: matbord, byråer, hyllor etc. Ett litet urval finns på vår (underutvecklade) hemsida: www.hildurshem.se (butiken) eller www.hildurshus.se (för ÅF)

Anonym sa...

Tack så mycket. Ska kolla in websidorna. Vår butik öppnade för 3 veckor sedan så det är fullt upp. Ska fixa med tapeter idag och hoppas på att "lull lullet" ska dyka upp innan helgen. Ha en bra helg! /Ullis