måndag 8 oktober 2007

Tjafsa inte med mig i trafiken!

I morse, när jag åkte från mässan, så skulle jag upp på Essingeleden. Jag signalerar att jag vill in i kön.

En kille i 30-års åldern vägrar släppa in mig. Han lägger sig så nära han kan framförvarande bil.

Klockan var 8.15 och det var megaköer. Klockan var 8.15 och jag var svintrött. Klockan 8.15, efter en veckas mässande är ingen bra tidpunkt att jävlas med mig.

I ena handen har jag en latte. I den andra en bagel från McDonalds. Jag trycker ned rutan och gestikulerar åt honom att släppa in mig. Innan den streckade linjen tar slut, och jag hamnar i broräcket.

Han säger nåt. Med rutan stängd. Jag känner att det brinner i håret, och jag fortsätter att gestikulera.

Plötsligt tar han mod till sig och trycker ned sin ruta. Säger nåt om att "man måste svänga in tidigare i kön. Att man måste göra det när den streckade linjen börjar. Inte köra ända fram tills den slutar.

Då jävlar.

Jag känner att jag är färdig att flyga ut genom min ruta och trycka in bageln i ansiktet på honom.

Med några väl valda ord så talar jag om för honom vilka trafikregler som gäller "och släpp in mig för i helvete." Jag är halvvägs utanför mitt fönster.

Kollegan W sitter intill och blir plötsligt varm i pannan. För hon känner mig. Jag har inga problem med att mula en idiot med en bagel.

Killen blir skitnödig och drar upp rutan.

Och bromsar.

Så att jag fint kan glida in framför honom.

Och fortsätta med min latte och bagel.

Idiot.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Misstänker att du har en anonym bil,,, inte som min. Jäääättestooooor logga på alla sidor, ingen kan missa var jag jobbar. Så, jag får bita mig hårt i tungan och leende be idioter fara åt HEEEEEEEEEEEELVETEEEEEEE!! Och du, jag är laglydigast när det gäller att stanna vid övergångsställen, Herre jävlar, skulle aldrig våga.

MonasUniversum sa...

Mmm, men det är just kanske en logga jag skulle behöva. För jag är för jävlig i trafiken. Alltså inte så att jag missköter mig, snarare så att jag inte har några problem att kliva ur och sparka på nåns bil. Och det är inte så bra. En gång blev jag jagad. Men jag har turbo. Så jag vann! Såklart.

Dubbelörn sa...

Himmel jag är likadan, o så har jag en son som ska övningsköra.... med MIG... Alltså det där vokabuläret tror jag aldrig går hem i bilskolan ... Han blir dissad direkt... Men dessa jädrans tröga sörmlänningar blir jag helt galen på! Är det 50 så kör de 30, är det 70 så mesar de runt i 60 o gud hjälp om det blir vilda 90 då drar de runt på 70 fortfarande o möjligtvis så vågar de komma upp i 80 i nerförsbackarna....

Kör om dem vid bästa tillfälle o fingret är inte alls långt borta *gapskrattar*... Kan varenda omkörningsställe mellan Malmköping Strängnäs *skrattar*.

Kramar

Malin sa...

Mina barn har lärt sig alla svordomar de kan av mig i bilen. "Pucko" är ett ord som barnen absolut inte får använda, men jag skriker gärna genom stängd ruta "Men kör då ditt jävla pucko". Fingret kan också dyka upp ibland, men mest sitter jag och skriker för mig själv så ingen hör...utom barnen.

Anonym sa...

Oj vad lika du och din bror är - jag blir varm i pannan jag med!

Anonym sa...

Såklart!!! :)

Monica sa...

*asg* det var min sambo!


nääää jag skojar han skulle aldrig göra så, han är snäll i trafiken :)

inmanejable sa...

Åh, att folk inte fattar. Så att OM du nu missat att svänga in "tidigare i kön" så får du inte komma in alls? Haha, vad löjligt. Ja du får väl stå där hela förmiddagen då helt enkelt ,)