På fredag ska jag till Bromma flygplats. Jag vinkar när jag ser ditt hus vid inflygning! Jag antar att det är lätt att se just ditt hus, så som ni skövlat!
Gabriella: det är exaktemente så jag gör. Men jag misslyckas 9/10 gånger. Och de få gånger jag fixar det så kör hela familjen vågen!
Maria: jag har den på 1:an. Och ja, du lär med lätthet se huset. Ganska nära badstranden. Om man sträcker nacken ur led vill säga.
Och faktum är att det nog var Dubbelörnens fel. Jag pratade med henne i telefon när jag noterade brandröken från köket. Så ja. Denna gång får hon skulden!
eller gör som jag koka upp riset med vatten, sen när det har kokat stänger jag ner på ettan lätt som en plätt har aldrig kokat sönder kastrull med rís i!
Varför göra de så avancerat... Jag brukar hälla upp 3 dl ris, lite salt(6 portioner) Sen häller jag på 1 liter vatten...Koka de den tid som de står på förpakningen att de behöver...Sen häller jag de i ett durkslag o på de sättet får jag bort överskotts vattnet... =-)
Die Quelle: haha, jag är storkonsument av svinto...
Kristiina: Inga problem. Jag har ALDRIG klarat av att koka ris. Spelar ingen roll hur jag gör, jag misslyckas nästan jämt. Hej förresten, long time, no see!
Anonym: mycket bra tips!
Ewa: Du. Gissa om jag har en. Och gissa om jag faktiskt har lyckats bränna sönder den med!
Pangbruden: faktum är att det händer. Köper vildris i påse.
Ris finns inget recept som funkar på allt och för alla. Det beror på vilken typ av ris du skall koka och hur du vill ha det. Basmati skall inte alls kokas på samma sätt som ex japanskt. Sedan vill vissa ha det torrt och andra kladdigt.
Mitt tips är att utgå från det som står på förpackningen och justera vattenmängden så det blir den konsistens som du vill ha.
Ny här? Jag är en wanna-be-cougar i fyrtioplus-åldern som är gift med min chef. Vi driver några mindre företag och jag har ständigt shoppingförbud för maken. Jag älskar champagne men köper bubbelvattnet på CityGross. Jag sover endast i Schlossberglakan, men är förmodligen Ellos största kund vad gäller kläder. Japp, jag är kontrasternas kvinna och alltid retar det nån. Och nä, jag skäms inte ett skit över mina dyra laster.
Why should I liksom?
Det sägs att jag är rolig och jag är nog benägen att hålla med. För det mesta.
En gång frågade jag mina mest trogna läsare om vilka inlägg de tycker var de roligaste dittills. Klicka på länken här nedan så blir det åka av!
Fast, gillar du korta inlägg så får jag be dig hasta vidare för jag är långrandig. Och jag svär. För att jag kan, vill och har lust. Varmt välkommen är du i alla fall!
Tryck här!
18 kommentarer:
Lektion i riskokning:
1. Koka upp vatten med salt, gärna i tjockbottnad kastrull.
2. Lägg i ris (hälften så mycket som mängden vatten).
3. När det kokar upp igen, rör om med en gaffel och sätt på tättslutande lock.
4. Sänk värmen rejält. Lyft inte på locket förrän angiven tid gått (cirka 15 minuter för jasminris).
Sen är det ju godare om man inte ätit ris på dagis samma dag också. Eller? ;-)
Good luck!
Och by the way ... Shit happens to me too! *Asg*
SJUDA!!!!!
Ettans växel på din nya fin fina spis, serru!
På fredag ska jag till Bromma flygplats. Jag vinkar när jag ser ditt hus vid inflygning! Jag antar att det är lätt att se just ditt hus, så som ni skövlat!
.....oj, jag brände en omgång plättar när jag skrev ovan kommentar!
En del straffar gud med detsamma!
Svinto
Fan va trist och få kommentaren Svinto upptryckt i ansiktet. Förlåt.
Gabriella: det är exaktemente så jag gör. Men jag misslyckas 9/10 gånger. Och de få gånger jag fixar det så kör hela familjen vågen!
Maria: jag har den på 1:an. Och ja, du lär med lätthet se huset. Ganska nära badstranden. Om man sträcker nacken ur led vill säga.
Och faktum är att det nog var Dubbelörnens fel. Jag pratade med henne i telefon när jag noterade brandröken från köket. Så ja. Denna gång får hon skulden!
Varför inte införskaffa en riskokare????
Nänä, det blir inget klagande då förstås ;). För då blir riset perfekt....å det är ju dumt.
Kram kram
eller gör som jag koka upp riset med vatten, sen när det har kokat stänger jag ner på ettan lätt som en plätt har aldrig kokat sönder kastrull med rís i!
Köp färdiga rispåsar.. att stoppa i kokande vatten..
Äntligen någon annna som vågar står för att man inte kan laga ris som är "sååå enkelt att göra"
Varför göra de så avancerat... Jag brukar hälla upp 3 dl ris, lite salt(6 portioner) Sen häller jag på 1 liter vatten...Koka de den tid som de står på förpakningen att de behöver...Sen häller jag de i ett durkslag o på de sättet får jag bort överskotts vattnet... =-)
// M
http://ahvarforinte.blogg.se
Die Quelle: haha, jag är storkonsument av svinto...
Kristiina: Inga problem. Jag har ALDRIG klarat av att koka ris. Spelar ingen roll hur jag gör, jag misslyckas nästan jämt. Hej förresten, long time, no see!
Anonym: mycket bra tips!
Ewa: Du. Gissa om jag har en. Och gissa om jag faktiskt har lyckats bränna sönder den med!
Pangbruden: faktum är att det händer. Köper vildris i påse.
Monica: amen jag GÖR ju det!!
Då måste du ha för varm platta. För exklusiv och "het" spis helt enkelt? ;-)
Brudar!
Ris finns inget recept som funkar på allt och för alla. Det beror på vilken typ av ris du skall koka och hur du vill ha det. Basmati skall inte alls kokas på samma sätt som ex japanskt. Sedan vill vissa ha det torrt och andra kladdigt.
Mitt tips är att utgå från det som står på förpackningen och justera vattenmängden så det blir den konsistens som du vill ha.
Koka i teflon eller nonstick-kastrull. Då slipper du jobba med svinto efteråt.
Eller så finns det bag-in-boile-ris =)
Mr Lee: annars går det bra om du innfinner dig här ca 3 dagar per vecka vid 5-rycket. Verkar enklare så.
Inna; bra tips!
Fasen också! Ni käkar ris oftare än Kineserna! ;)
Haha i like it!!
klockrent
Skicka en kommentar