fredag 10 april 2009

Hörrni kära läsare, kan vi göra en deal här?

Jag har det för det mesta ganska körigt. Det är sällan det kommer fram i bloggen, vilket inte heller är min avsikt. Jag har valt att försöka beskriva en del av min vardag genom att se det humoristiska i allt. Ibland lyckas jag, ibland inte.

Hur som helst så surfar jag runt på många, många bloggar. Och jag är superkass på att lämna avtryck. Ibland beror det på avsaknad av tid för jag bara drar igenom inläggen och hastar vidare till nästa. Men ibland beror det på att jag känner mig som en inkräktare och skäms lite. Som att tjuvläsa en dagbok. Hur man nu kan känna så då det är offentliga bloggar vi talar om.

Och vi är många som har något att säga. Och ibland suger vi på att skriva, men många gånger är det lysande. Själv är jag medveten om min ojämna kvalitet, men faktum är att jag väljer att skita i det. Jag skriver när jag har nåt att säga och sen om det blir bra eller dåligt, well, life sucks ibland.

Och ibland tycker jag själv att jag är svinbra. Och då är jag ute på farliga marker för då märker jag att jag har en tendens att jämföra mig själv med så kallade kända "privatbloggare". Och undrar hur i helvete en del av dem kan få sådan uppmärksamhet. Och varför ser inte hela världen MIG?!

Men så kommer jag på mig själv med att man ska vara ödmjuk. Jag är oerhört tacksam för att någon över huvud taget läser mig. För allt handlar de facto om bekräftelse och jag är inte sämre än någon annan. Och jag försöker vara noga med att tacka för eventuella komplimanger. För jag blir genuint varm i hjärtat av dem.

Men just det här med ödmjukhet är intressant. Jag noterar nämligen att det finns ett par stycken kända "privatbloggare", alltså människor som inte är regelrätta kändisar, som inte besitter någon som helst ödmjukhet. Där höga besökssiffor och lite mediauppvaktning har fått dem att glömma allt vad tacksamhet och ödmjukhet heter.

Och det var dit jag skulle komma med det här inlägget. Oddsen är inte särskilt höga men om jag någon gång skulle blir "stor" så lyssna noga nu kära vänner: blir jag en sån som inte tackar för komplimanger eller på annat sätt brister i min ödmjukhet; skicka mig en brevbomb för fan. Helt ärligt.

För jag vill INTE bli en högfärdig jävla prettobloggare.

14 kommentarer:

Majsanochmalla sa...

Chilla bejbi!

Du har inte alls förutsättningar för att bli högfärdig..

Du är genuint dig själv.. Good eunogh... Och det drar till sig intresserade läsare. Läsare som väljer dig för sin egna skull.. Inte för att andra säger att det är "inne" att läsa dig!

So you go girl!

Pok

Mallagillardinbloggbralla

Mr Lee sa...

Du är inte blond, inte kille och har inga apor. Finns inte en chans att din blogg kommer att bli något annat än vad den är.

Får man godis av dig om man blir medlem?

MonasUniversum sa...

Tack Malla, I love you too!

Mr Lee: vänta lite nu, menar du att jag för all framtid kommer vara en pluttblogg? Jag vill också blir stor ju!=)))

Godis? Well, här snackar du med en som tog hem en 4 kilos låda med påskgodis för att dela ut till alla påskkärringar igår, men som inte var hemma förrän 21.00. Jävla loser man är. Förra året glömde jag och öppnade inte dörren på hela dagen!

sofie sa...

Jag önskar dig en trevlig fortsatt påsk helg.

Christina sa...

Och så finns det såna här: http://edit.tara.se/bloggare/christina-olsson/2009/04/09/for-upptagen-for-fin-for-s/index.xml

Monica ♥ sa...

du kommer aldrig bli en så !
Du är för snäll o god för det !!!
Men din blogg blir bara större o större !
Men fötterna på jorden har du !!!

Pernilla sa...

Tihi tihi. Jag tycker att vi ska satsa på att bli sådana där. ;) Tvvärr känner jag igen mig en del i detta inlägg... :)

Karina sa...

Du är en högperson och en jäkla bra sådan. Läser din blogg varje dag, men kommenterar inte alltid;)

Du är bara bäst, bara så att du vet.

Kram i massor

Nina sa...

Jag är inne och "tjuvläser" hos dej lite titt som tätt och i bland är jag nära att ramlar av stolen av skratt.
Du skriver bra tro inget annat!

Deal! jag lovar att säga till :o)

Anonym sa...

Jag vill bara tala om att jag tycker du är OUTSTANDING. Det är ALLTID lika kul att läsa din blogg, och du ska veta att jag besöker den ofta. Ditt sätt att skriva är ju bara BÄST, och sen blir det ju absolut inte mindre kul av alla tokigheter som händer dig och din omgivning. Sluta aldrig skriva, det skulle bli så trist då!

Tack för att du finns!

MonasUniversum sa...

Jösses så glad jag blir över era kommentarer! Tack så jättemycket!

Rosa sa...

Deal, helt klart.
Blir du sådär, uppnosig, så flyger jag rätt upp till din förort och ger dig en fet spark där bak.

Dubbelörn sa...

Vill bara säga:

Your blogg rules!!

PÖSS

Sus Klurar sa...

Amen halleluja!
Klart vi plockar ner dig om du börjar bli bajsnödig av dina framgångar!
Det gäller samma sak här då..