onsdag 22 april 2009

Dagispersonal: Respekt!

My gaad. What a day.

Summering;

08.00 1 timmes fotbollsspelande med smågrabbarna.

10.00 15 minuters utegympa på gården med samtliga barn och fröknar.

11.00 gå in och tina upp häcken, ha samling samt intaga lunch

12.15 torka upp ris på golvet efter 13 barn. Kladdar bra i strumporna...

12.30 tillsammans med dagischäääfen ta med 9 ungar till biblioteket och lära dem att man visst kan trycka på samtliga knappar i hissen, om man har lust.
Och att dagischefen samtidigt informerar mig att jag inte kommer att kvalificiera mig till pedagog, som det är den korrekta benämningen på dagisfröken . Dock skulle jag utan tvekan kvalificiera mig som den roligaste.

13.30 tillbaka till dagis och fick äntligen en kopp kaffe. Samtidigt som barnen ville att jag skulle visa mina ritar-skills. Som är obefintliga. De tyckte inte ens att mina streckgubbar liknade streckgubbar.

15.00 Jag blev entledigad.

För säkerhets skull fick talibanen ta med sig en kompis hem så att jag skulle få garanterad ensamtid.

Inte ens för 100 000 i månaden så skulle jag jobba på dagis. Jag skulle vara värsta diktatorn.

Och hur f-n står de ut med allt tjafs? Och ljudnivån? I'm impressed.

5 kommentarer:

M♥ sa...

men tiden gick fort iallafall?

Mimmi aka Mrs Lee sa...

Med det flängandet borde du väl fått till några bonuspoints?

Pernilla sa...

Ja du, förstår inte heller. :)

Kyra sa...

Det är otroligt fascinerande att jobba med små barn och en övning i tålamod mellan varven. Det är också ett jobb precis som alla andra som man blir less mellan varven, men att komma på förskolan och då mötas av barn som blir så otroligt glada för att just jag kommer och kastar sig runt halsen, då glömmer man bort att man var less. Nu jobbar jag inte längre i förskolan på det sättet, dock mot förskolans pedagoger och det är fortfarande så otroligt spännande och utmanande att följa alla pedagogiska processer som sker i förskolan, att få finnas i dessa sammanhang och vara medskapare :)! Däremot... är de helt klart för lågt avlönade!!!!

MonasUniversum sa...

Allvarligt talat; de gör ett hästjobb. Och är alldeles för dåligt betalda, även om just vår personal har ganska bra löner. Never the less så sliter det på livet!