fredag 30 maj 2008

Finn fem fel

1. Make lånar hustrus bil igen. Make får fjärde p-boten denna vecka.

2. Hustru arbetar som möbelbud hela dagen och levererar bord och stolar till kunder. Make står i en av butikerna...

3. Hustru trött och beställer pizza. Klockan 18 kommer maken på att familjen är bjuden på cocktailparty på Öfvre Östermalm. Suck. Inbjudan gällde även talibanen. Suck.

Hustru irro för hustru har ont i hela kroppen och vill hoppa i mjukiskläderna och slappa i soffan. Hustru måste alltså göra sig bjutifull. Talibanen inviger sina "klackskor". Hustru tycker att talibanen kan stanna hemma. Efter en timme på cocktailpartyt (som även inbegrep mat, vilket maken "oj, jag glömde") ångrar maken att talibanen följde med, "kanske inte så bra idé", när talibanen klättrar överallt.

4. Familjen åker hem 3 timmar senare bara för att upptäcka att tonåringen med pojkvän har vänt upp och ned på halva huset. Mamma irro och går upp på rummet endast för att finna dem avklädda under täcket. "Ner och städa, PRONTO!" Orkar inte ens tänka på vad de har haft för sig.

5. Make gnäller över värk i fötterna efter en hel dags stående i butik. Hustru kontrar med hon nog är döende efter att rensat, lyft och burit ett helt jävla lager utan manlig hjälp. Make hävdar att han nog haft det jobbigast. Och går och lägger sig.

Amenvadihelvete.

I morgon träffar jag kära Christina för några timmars koppar kaffe på stan. Måste få andas lite.

1 kommentar:

Jos sa...

Otrolig beskrivning av livet med en man. Ett ex ur mitt liv:
Under vår äldste sons förlossning, som tog 24 timmar, klagade min man på att han hade lite ont i magen. Det var modigt men lite dumt gjort. Så att säga.