fredag 29 maj 2009

Skansen, here we come.

Denna dag skall jag och maken tillbringa på Skansen.

Tillsammans med ca 60 andra.

Dvs samtliga barn, fröknar och föräldrar i vårt föräldrakooperativ.

Den årliga utflykten med andra ord.

Som innefattar kommunala färdmedel såsom den så kallade Nockebybanan (två-vagns-rälståg..typ), tunnelbana och buss.

Det finns två saker jag genuint avskyr.

Skansen

och

kommunala färdmedel, med en miljon bakterieåkande människor i varierande storlekar.

Så jag tar bilen in.

Och parkerar utanför entrén.

För vis av erfarenhet så vet jag att man är totalt slut när dagen når sin ände; backe upp, backe ned, ohhh så söta djur, rida sig lite ponny, klappa sig lite älg, jaga sig lite påfåglar, äta sig lite kladdig matsäck.

Så nu snörar jag på mig ett par Louis Vuitton-gympadojor och tar med mig lite glamour in bland apor och annat kryp.

15 kommentarer:

madlar sa...

Livsnödvändigt att piffa upp utflykten med ett par tjusiga skor för ställen som Skansen o Kolmården är en förälders sanna mardröm /:

Maria sa...

När min mor tog med sig barnbarnen för ett gäng år sedan på Skansen, frågade hon efter en lång dag, vilket djur barnen tyckte bäst om. Och fick till svar: -myrorna!

Hoppas ni får valuta för dagen och att ingen unge nyser dig i fejan, eller kladdar ner dina ascoola dojor.

Mr Lee sa...

Nästan så man skulle ladda kameran och ta en tur in till apberget. :)

Kattis sa...

En mardröm för föräldrar? Varför då? Jag älskar sommaren när jag kan ta med mig sonen till någon djurpark och se honom njuta av alla djur :) Och Mona jag hade oxå tagit bilen. Helt klart.

Gabriella sa...

Äta sig lite kladdig matsäck? Sätt dig på Solliden och smörj kråset för tusan! ;-)

ullisen sa...

skorna uppväger ajjabajjat att åka bil :)

hoppas ni får dunderkul och får med er alla ungar hem igen.

krams!

Malin sa...

Du Mona - mina barn älskar att åka kommunala färdmedel. I alla fall gjorde de det förr. Fick Talibanen i alla fall åka spårvagn?

Z sa...

Så känsligt det var det där då... Skit i Skansen och ut i skogen och kolla på alla djuren där istället! ;-) Som inflyttad till Stockholm tycker jag att Skansen är ganska överuppskattad.

wettexvärlden sa...

Huvva! Det ÄR skönt med stora barn. Vill de gå på Skansen och kolla djur kan de gå själv... ;)

pangis sa...

Jag lider med dig.. själv avskyr jag kolmården.. ja egentligen avskyr jag allt sånt där skolkrafs med kidsen.. värst av allt är föräldramöten..som du vet

Anonym sa...

Tycker du inte om skansen? Jag har varit där två helger på raken och älskade det! Min stackars pojkvän fick stå ut med att bli runtsläpad: titta på lemurerna, sälarna, getterna och killingarna, björnarna, älgarna, getterna och killingarna igen (eftersom man får klappa dem), äta lite, titta förbi kyrkan, getterna och killingarna igen... Ja du förstår, skansen är rätt plats för mig... :-)

Anonym sa...

Hahaha! Kram kram och jag hoppas att du överlevde besöket på Skansen. Inte mitt favvo ställe...för massor av år sedan skulle släkten på Skansen OCH grönan närde var i stan. SAMMA dag blev det oftast. SÅ jag säger numera NEJ tack! Och med barn grupper........no way! Finns annat mycke trevligare att göra tillsammans. För typ ALLA är där just den här tiden. Det märkte du eller hur?!!

Kram du tappre
Ewa

California Swede sa...

Nar jag aker till Sverige sa ar Sofia sa himla glad over att fa aka buss, tag och tunnelbana och hon ar 15 1/2. Jag avskyr att aka kommunalt. Du gjorde sa ratt som tog bilen. Man vet ju hur grinigt det kan bli efterat. Och lite glamor i vardagen skadar ju aldrig.Skulle ocksa ha tagit LV dojjorna om jag haft ett par.

N sa...

Luften i en buss. Eller ska vi kalla det o-luft. Ge mig 25 ormar, 13 råttor och ALLA de där lådorna - som var med i något program som jag inte minns vad det var - där man stoppade ner handen i något äckligt som man liksom inte såg. Ge mig alla dem. 56 gånger. Men låt mig slippa åka buss.

Vad var det för program?

MonasUniversum sa...

Ha, talibanen fick åka den lokala tågbanan, tunnelbana och färjan över till Djurgården, så hon var kalasnöjd, trust me. Själv led jag men stod ut under hela Skansenvistelsen då jag såg hur glad hon var. Och vad gör man inte för sina barn!