fredag 22 maj 2009

I nöd och lust. Måste komma ihåg det.

Vi har en kaffemaskin.

En modell mindre.

I väntan på att köket skall totalrenoveras. För sen ska vi ha en inbyggd. Det är väl typ det enda vi är rörande överens om.

Maken vill att vi köper en ny maskin. En värsting. En bordsmodell till alltså.

Och för frun i huset så betyder det två saker;

a) En stor värstingmaskin betyder att husfrun kan se sig i röven efter en totalrenovering av köket de närmaste 2 åren. Lätt. För dessa maskiner är långlivade prylar.

Men sen. Det värsta av allt.

b) Vi ska ut på ytterligare en "komma-överens"-turné.

Och det är vid dessa tillfällen man måste memorera vad prästen sa. Därborta i Ulriksdals Slottskapell. För hundra år sen.

Jag blir kanske den första människan i Sverige som kommer begravas med "I nöd och lust" tatuerat på insidan av ögonlocken. Have to remember. Minnet är ju liksom inte det bästa.

10 kommentarer:

M♥ sa...

hahaha det kanske blir din födelsedagspresent jippi ;)

Helena m. 4 sa...

Mona,
Tack för retoriskt beröm, och sen vill jag bara förtydliga att det jag främst retar mig på är de som blandar språken i skrift - det ser fånigt ut och känns som att det vittnar om ett klent vokabulär - har lite mer "tolerans" gällande talad språkblandning.
"Världsa-promise" ;-)

MonasUniversum sa...

Varsågod. Och jag vet. Fick bara lite småpanik och tänkte att du var bergis inte ensam om den åsikten. Men jag förstår vad du menar. Och tack. Jag är en känslig jävel. Även om jag låtsas något annat!!

Mr Lee sa...

Juras eller Saecos värstingar är de jag skulle rekommendera. Kan också berätta att dessa är i en klass för sig jämfört med de som du kan bygga in. Så prioriterar du smak så skall du fundera på något annat bra du kan bygga in, en ång-ugn kanske? (Ja, jag säljer sådana också...)

Mr Lee sa...

Kaffemaskiner alltså...

MonasUniversum sa...

Mr Lee, the magic man. Är jag förvånad....
Jamen Jura blir det. Men så vet jag ju att Mieles maskiner är Jura. Så där är jag inte orolig. Men vad har du att säga om Siemens TK76001? Det påstås från experthåll att de ska vara bra grejer. Vi ska också testa en dyrare variant av Jura till en av våra butiker. Dyrare för att den måste ha mer kapacitet.

MonasUniversum sa...

Ehh, jag vet inte om jag skrev rätt artikelnummer på Siemens, men om den är deras bästa, så är det den jag menar.

Mr Lee sa...

Kollade lite i "vårt" sortiment och vi har denna Siemens. Verkar vara en rätt ny modell så det stod inte så mycket mer än det tekniska. Snygg var den iaf!

Saeco Talea Touch eller Primea Cappuchino Ring skulle kunna vara bra alternativ.

En som testat lite apparater sa att Saeco gjorde bästa kaffet, men jura har hållbaraste apparaterna.

Jag känner annars en som har ett kaffereosteri i Vallentuna, du kanske skulle ta en sväng förbi där och kolla på en riktig "barista" maskin till butiken?

www.ostindia.se

E sa...

Kan inte vara lätt när det är svårt helt enkelt.

Tack för en underhållande blogg.

Majsanochmalla sa...

Mona..

Nu har du ditt livs chans ju..

Säg till mannen att här ska fan inte slösas på pengar..

Näe.. Nu köper du en inbyggnadskaffemackapär..

Ställer den strategisk på en plats där den står ivägen för "mannen".. Precis hela tiden..

Kanske på akvariet? ;-) Sen är det bara att avvakta hans hysteriska utbrott.. Och!!! Voilá.. Då köper han ett nytt kök..

Jag hade Mieles värstingmaskin, inbyggnads en gång.. Den var ta mig fan trasig jämt! Och skit händer ju.. Men tillsammans med att service var urusel så fick jag agg mot Miele..

Pok

MallanyttköktillMonabrallan