torsdag 28 februari 2008

Vaccation

Vi skulle ju ha åkt till Indien. Men det blidde inget då skolan inte gick med på ledighet pga viktiga prov just då.

Så vi bestämmer oss för andra resdagar. Och till Thailand. Men eftersom vi är egna företagare så kan vi inte vara borta 14 dagar. Och 7 dagar är för kort tid. Så då faller alla charterresor bort. Vi vill vara borta 12 dagar, för två går ju åt till resandet.

Så vi bokar reguljärflyg. Och betalar. Och det är ju bra.

Och vi väljer ett ställe som många pratar om; Koh Chang, elefantön. En liten plutt-ö.

Vi sticker på onsdag. Snabba puckar.

Och när vi åker så långt så vill vi bo bra. Inte på nåt lopphotell.

Vi missade en liten detalj bara.

Kallad högsäsong.

No fucking rooms available. Och vi mailar satan runt till tänkbara ställen.

Så nu är det bara att invänta svar.

Och med min enorma tur så hamnar vi väl på nåt ryggsäcks-pang.

Gräjtans!

Rösta på mig

10 kommentarer:

Anonym sa...

*host* Planering,,,?

MonasUniversum sa...

Well, jag har lite svårt med stavning you know...

Anonym sa...

*mummel*

Dubbelörn sa...

harkel *flera alternativ* hhhharrkkkkel..

;)

Anonym sa...

det löser sig, hoppas det inte blir ett lopphotell hahaha *flåt*// Monica

Catharina sa...

Åh, vi var på Koh Chang förra året i mars. Bodde iofs bara i Bungalows. Så här tycker vi (barnlöst par ca 30 år...)

-White Sands Beach (första stranden) Kanske finast strand men också absolute MEST exploiterad. Restaruanger med köttbullar och svenskar överallt.

-Kai Bae Beach (mittenstranden) Dit kom vi först, och hittade trevlig restaurang, det fanns schyssta bungalows, mycket tidvatten, men soft att ligga i en hängmatta och läsa bok och dricka fruktdrinkar.

-Lonely Beach (längst ner) Sunkig back-packerstrand. Dock hittade vi en strand "högst upp" på Lonely beach som var den finaste på hela resan, och där låg ju också ett hotell/resort som jag förstås glömt vad det hette...

Vi tog också båten till Koh Mak, det var lite roligt. Mycket mindre ö, knappt riktiga vägar, men trevligt och där finns nog också en hel del schyssta hotel och lyxiga bungalows, vi såg en del från båten när vi åkte därifrån + när vi snorklade.

Hör av dig om du vill veta mer och ha en toppen-resa!!

Catharina sa...

Och sorry för världens längsta kommentar...

MonasUniversum sa...

Catharina: TACK så jättemycket. Behöver all info som går att få. Har surfat mycket och läst en del, men det är alltid mer värdefullt med sån info!! Vi har eventuellt fått boende på nåt hotell som heter Aiyapura Resort and Spa, strax ovanför White Sands.

Catharina sa...

Mona, allt som är resorts och ligger vid vattnet är säkert superfint, och på white sands dukade restaurangerna upp bord på stranden på kvällen (tidvattnet gjorde att det blev brett och hårt). Väldigt romantiskt (om man väljer bort restaurangerna med köttbullar och falukorv kanske). Kae Bae restaurangen som vi gillade hade ett uppbyggt trädäck som man satt på, också fint. Se till att åka runt lite. Det finns ett vattenfall också, där kan man bada KALLT om man blir trött på det varma vattnet i havet :-)

Catharina sa...

Mona förresten - för någon som dissade andras engelska i ett tidigare inlägg kanske du ska ändra titeln i detta inlägg till vacation med ett c... ;-) Såg det iofs inte förrän nu.