tisdag 25 december 2007

Traditioner. Makens alltså...

Min man har en guddotter. Som säljer jultidningar. Varenda jävla år. Maken har svårt att inte beställa fler än ett par stycken.

Så varje år sitter vi andra och väntar på årets skörd av dessa jädra böcker och tidningar. Och det är inte alltid att maken tänker så långt. Som förra året, när han gav min mor en Viktväktarbok. Inte för att hon behöver, mer för att han vet att hon gillar att laga mat.

I år fick jag: "Hur man målar möbler". "Hur man lägger stenplattor, fixar trädgården etc". "Stora renoveringsboken". Förvisso intressanta böcker.

Första tanken var att jag, förhoppningsvis, ska få sparken. Eller nåt. Sen insåg jag att han mer tycker att det är "bra-att-ha-böcker". Inte för att jag vet VEM de är bra för...

Av maken hade jag önskat mig tre saker: en Louis Vuitton-grej, en skruvdragare med hög kapacitet som ALDRIG skall lämna detta hus (vi har två ute på vift) samt en rengöringskräm från Sturebadet av ett särskilt märke.

Givetvis fick jag detta. Fattas bara annat. Men han var tvungen att tillägga att när han köpte rengöringskrämen, så frågade bruden hur gammal jag var, varpå hon därefter flyttat sig en meter åt vänster. Till "gammelhyllan", för en annan variant.

Bara så att jag vet alltså...Han skrattade hjärtligt åt detta.

Fast han hade en överraskning. I februari så var vi hos Atelje Uggla i Gallerian, och tog familjefoton. Dessa har jag totalt glömt bort. Så han och tonåringen hade varit där och beställt hem tre bilder, som jag fick i kalasfina ramar.

När dessa foton togs, så var tonåringen inne i sin "blonda" period. Hon som vanligtvis är mycket mörk, fick för sig att bli blondin, så när talibanen tittade på fotografierna, så pekade hon på storasyster och frågade vem det var...Så jag bestämde mig raskt för att jag ska ringa Maria och fråga snällt om inte hon kan ta några schyssta studiobilder på mig och tonåringen. Hon kan dessutom photoshoppa bort lite dubbelhakor och andra (feta) skavanker....

Senare på kvällen så ringde det på dörren, utanför stod Malin och Johan! De firade jul hos släktingar några hus härifrån. En mycket glad överraskning, även om de avstod att komma in och dricka lite vin, då de hade en lånad fyrfota vän med sig.

Så min julafton blev kalasbra. I år igen.

God fortsättning kära vänner!

Rösta på mig

4 kommentarer:

Monica sa...

höres ut som en toppen kväll ,;) kul med fotografierna ;)

Monica sa...

nu hittar du mig här,har lagt till lite bokstäver i blogg adressen ;) varför ser du ;)

en av tre flickor sa...

Ååå vad bra :D Fy F vad jag saknar någon som bara köper det jag skriver upp på¨önskelistan och inte ställer (alltför) många frågor :D

Maria sa...

Såklart vi ska fota...
Annar så kan vi ju fixa dotterns hår i photoshop....ring bara ring...kram