lördag 1 mars 2008

Tacksamhet, en dygd. Eller inte!

Man tror ju att en tonåring, som ständigt tjatar om att få åka utomlands, skall bli till sig i trasorna över en överraskningsresa till Thailand.

Eller inte.

Först ett glädjens rus. Sen möts man av konstant dåligt humör och vresighet.

Efter två dagar så frågar man vad problemet är. Egentligen.

Och man får det sedvanliga muttret "ingenting" tillbaka.

Sen kommer kommer det;

"Jag har inga sommarkläder. Jag kan inte ha bikini. Jag är för fet."

Och då väger man typ 45 kg. Smal som en sticka alltså.

Men nä. Man är för fet.

Och jag lackar. Och säger att jag inte vill ha nån repris från Spanien förra året. Där man hade ångest för att man blondin-"slingat" 100% av det mörka håret. Och var sur varenda dag. I en vecka.

Och jag tänker på de familjer som faktiskt inte har råd att åka på semester i Thailand. Men som skulle göra vad som helst för det. Och då blir jag ännu argare.

Och allt faller ju faktiskt tillbaka på mig själv. Det är ju jag som har uppfostrat henne.

Eller inte.
Rösta på mig

8 kommentarer:

Anonym sa...

Alltså seriöst... jag akn vara tonårsdotter om du vill byta bort henne ;)

Jag BEHÖVER en semester men det finns varken pengar eller tid eller energi just nu.

och jag SKITER högaktvningsfullt i om jag har soggiga lår och mage efter min operation om jag kan ligga på stranden (saker strätas ut när man ligger ner serru) och sippa paraplydrinkar! :)

Tror det är dags för onda ögat från modershållet nu :)

Malin sa...

Jag kan åka i stället för henne. Jag tillhör nämligen de där familjerna som ine har råd att åka, men som drömmer om att få ta min familj till Thailand. Nej du Mona - lite tacksam borde hon vara. Tror att hon inte har någon koll alls på hur majoriteten av den svenska befolkningen har det. Ledsen att säga det, men det luktar lite Djursholms-brat om henne. Känner igen typen från min barndom. Ta henne på en tur till verkligheten!!! T-bana, förorten (dvs inte bromma, lidingö,djursholm etc). Få henne att fatta att många tonåringar faktiskt blir glad för kläder från H&M och inte ens vet vad Mulberry, Luis Vitton är. Hon är underbar , sör och superrar. Gillar henne verkligen, men hon måste se lite vidare. Tror att Universitet på annan ort gör susen!!!!

Anonym sa...

är billjetten ledig? så följer gärna kommandoran med hon är sur på mig för att vi inte åker nånstans ,men det beror p¨å pengar o lite semester *flåt daaaa*

SKONILSSON GRUPPE sa...

Jag åker med. Jag kommer se ut som en dröm med sockerpuder i bikini.

Anonym sa...

haha! Nu får ni ge er!
Sluta klaga på flickan. Saken är den att så länge som hon bor hemma så har hon inte några referenser. Jag är själv uppväxt i en familj med onödigt mycket pengar och det var först den dagen som jag flyttade hemifrån och min farsa sa till mig att jag fick klara mig på SpaniensBNP/månad som jag förstod att pengar inte bara växte på träd.
Jag känner igen mig i hennes situation och är övertygad om att problemet med frökens bortskämdhet är minst sagt övergående. Alltså inget att hetsa upp sig över.
Thailand är underbart och det kommer hon att inse. Kanske inte när hon är där men definitivt när hon kommer till Lund som student och måste välja Euroshoppers pasta!!
Hälsa henne det!!
Kram
Pierre
Ferraud.blogg.se

Anonym sa...

Och du Mona! Det är inget som helst fel på fiske!! Jag njuter av varje sekund som jag slipper ifrån vardagens stress och kan glida ut på sjön för lite fiske istället!
haha
Du borde testa! 5 timmars fiske eller jakt per vecka skulle göra dig gott! Haha ha de så bra! när åker ni till Thailand förresten?
Pierre

Anonym sa...

*L* ... känner igen. Och faktiskt - jag tror inte det är "för sent". Sätt åt lite klutar bara. Hade en diskussion med min liknande igår. Hon ansåg att om hon tog ett xtra jobb och bara tjänade 250:- / dag då kunde det lika gärna vara.
Wait and see. Tänker jag. När jag stryper hennes tillgångar.

MonasUniversum sa...

Hon har lugnat ned sig lite. Är tacksam för resan, men tycker att hon är för ful för att visa sig i bikini. Och ni som har träffat henne vet ju hur snygg hon är.

Och jag håller med dig Pierre, bra skrivet! Tänker inte på hennes referensramar.
(Vi drar på onsdag.)

Och Malin: hahaha, I do agree. Och det värsta är att hon verkligen avskyr Djursholms-brats, och ser ingen som helst likhet med dem.