lördag 23 februari 2008

Livet med en tonåring och dennes pojkvän.

Jag är nu fullt övertygad om att jag driver en hotellrörelse. Inkluderat restaurang och spa-anläggning.

Dörrklockan på hotellet ringer. Portiern (jag) öppnar och hälsar gästerna välkomna (dotter med pojkvän). Nycklarna till hotellet låg tydligen för långt ned i handväskan.

Herrskapet försvinner upp på ett av hotellets större rum.

Restaurangens utbud passade ej hotellgästerna, varför egen inhandlad fredagsmiddag (sushi) förtärs på rummet, då husets policy tydligen inte förordar medhavd mat i hotellets matsal, tillsammans med de andra gästerna, läs: make, taliban samt hotellets kock/städschef/portier/hotellchef.

Bortsett från några besök/hämtningar på hotellets konfektyravdelning, så stannar gästerna på rummet större delen av kvällen.

Vid midnatt känner kocken/städchefen/portiern/hotellchefen att det är dags att lägga sig. Hon skall som vanligt borsta tänderna och kissa sig lite. Går upp för trappen, noterar genom dörrens tre frostade fönster att det är släckt inne på spa-avdelningen.

Mycket ovanligt då detta hotells gäster sällan släcker lamporna där.

Tar tag i handtaget bara för att upptäcka att det är låst. Och jag hör lite plask. Och den kvinnliga hotellgästen stönar: "men mammaaaaa, vi badar".

Kocken/städchefen/portiern/hotellchefen bestämmer sig för att träda ur sin tjänst och informerar att hon kommer stå utanför badrummet till dess att dörren öppnas.

Plask, plask, handduk, söl och dörren låses upp. Och husfrun möts av en doft av allehanda spa-oljor samt ett antal tända ljus runt badkaret. Den manliga hotellgästen ligger, något generad, kvar i badkaret. Väl dold av badskum.

Husfrun kliver rakt in och greppar eltandborsten och visar ingen tendens att lämna rummet. Och den kvinnliga hotellgästen stönar under eltandborstens samtliga 7200 sekundrar.

Husfrun bestämmer sig dock för att hoppa över kisseriet, men lämnar herrskapet med en varning;

"Och så glömmer vi inte att min huvudkudde är ca en meter utanför den där väggen, okey!"

Och klockan 13.00 idag så checkade gästerna ut.

6 kommentarer:

Cicki sa...

Å gud så jag känner igen det. Och så himla irriternade det är. Hav förtröstan. En dag så flyttar de och då rår man sig själv.

Bodil sa...

Ja vad säger man? Gapskratt. Nu när du är arbetslös tycker jag att du skall prova som stå-upp-komiker. Skulle nog inte vara helt fel.
Tack för underhållningen!

Maria sa...

Helt underbart inlägg....kram maria

Isabelle sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Isabelle sa...

Vi har visst samma jobb du och jag. Fast mitt hotell har färre stjärnor ;)

Anonym sa...

hmmmm tror jag bokar inn nesta helg hos dig,låter bättre hos dig en det var i falun där var det bara 4 ****
När är det inchekning?