fredag 3 augusti 2007

Är jag en bloggfluktare?

Jag är lite konfunderad. Sen ett par månader tillbaka så har mitt intresse för att blogga ökat lite. Detta har i sin tur resulterat i att jag tagit mig tid att titta på andras bloggar, och här är mitt dilemma;

Ska man kommentera, eller inte? Jag menar, ibland kan jag bli totalt fascinerad av en människas liv, kanske känna igen mig, eller bara rent av tycka att just den personen skriver aproligt. Men, det känns som om jag snokar i en människas privatliv. Att jag tar mig friheter om jag kommenterar.

Visst, jag inser att bloggar man, så är man öppen för allmänheten, och man får gilla läget. Men det känns ändå som att jag gluttar in i en annan människas liv utan att be om lov. Och det känns lite obekvämt.

Själv blir jag alltid jätteglad om någon kommenterar mina inlägg. Fast jag är dåligt på att svara. Eller rättare sagt; jag har svårt att tro att den som kommenterat går tillbaka in och kollar om jag har svarat. Känner bara en som är mycket duktig på att svara, och där man som bloggvän går in och kollar hennes kommentarer: Tre Flickor.

Å andra sidan så har jag svårt att förstå det här; det är endast en handfull människor i min omgivning som vet att jag bloggar. Jag har bara två gånger lämnat ut min adress. När någon för mig helt okänd lämnar en kommentar här så blir jag, som sagt, jätteglad, men samtidigt blir jag mer "hur f-n gick det här till?, hur hittade hon mig?".

Jag tror att jag fluktar vidare. Det är ju knappast risk för att man blir tagen på bar gärning...

7 kommentarer:

Anonym sa...

Klart att jag kollar om du svarar;) Vill kolla om du är allert!:)

Bloggdiggaren/
E

MonasUniversum sa...

Jamen, se där!!

Nu var jag väl duktig?!

Unknown sa...

Jag älskar ju ditt sätt att skriva så jag har lagt upp dig som länk i min egen blogg - helt fräckt utan att fråga inser jag nu *hrmm*
Ber så mycket om ursäkt för den illegala spridningen och undrar lite försiktigt om det är ok att länken står kvar..?
Det där med att svara på inlägg i sin egen blogg har jag inte riktigt fattat, är väl för lat att göra det själv antar jag ;-)
Kram!

MonasUniversum sa...

Åsa, lilla Åsa. Klart att du får det!

Titta, ännu duktigare!

Anonym sa...

;)!

SuperSuraSilverSara sa...

Jag är oxå en bloggfluktare då...men jag tror nog att det är OK. Man läser ju lixom bara det som nån annan vill att man ska läsa. Kommenterar ibland... Jag snokar INTE i folks badrumsskåp när jag är hembjuden till någon, DET är betydligt mycket värre tycker jag.
Och jag hittade dig bland mina facebookvänner ifall du ville veta, inte dig personligen men det var en som skrev att du skrev så roligt. Nu är jag här och läser din blogg bakifrån.

SSSara

MonasUniversum sa...

Sssara: Haha, jag ser dig! Välkommen!