fredag 10 augusti 2007

Fredag. Härliga fredag. Och jag är faktiskt medelålders.

I dag kom min kära kompis Malin och hälsade på mig på jobbet. Jag blev JÄTTEglad.

Förresten, jag kom just att tänka på en sak: jag är 4 2 år. Måste skriva i sär siffrorna för jag har svårt att förlika mig med att de sitter ihop.

Nåväl, SÅ gammal är jag. Och då får man väl inte säga "kompis", har jag hört. Man ska säga VÄNINNA. Jag har svårt för det. För så säger bara tanter. Eller? "Jag och min väninna träffades idag". Det låter astöntigt. För mig.

Å andra sidan så kanske det sitter en 25-åring ute där ute nu och läser det här, och tycker det låter lika astöntigt när jag säger "kompis". Fast jag är så gammal.

"Polare" kanske man ska säga. Näe. Det låter inte som jag.

När jag var 27 år så startade min 30-års kris. Den slutade vid 34 ungefär. När jag skulle fylla 40 så var jag så stressad av annat, att jag glömde krisa. Kom på det ett år senare, och då var det ju försent.

Och nu är jag 4 2. Och har gråa hår. Och måste faktiskt fatta att det inte är hela världen. Eller.

Problemet är ju att man KÄNNER sig inte så gammal. Jag tycker att jag är 25.

En gång hörde jag nåt i stil med att om man har en relation sedan många år, så ser partnern inte att man åldras. De ser en som man såg ut när man träffades.

Jag har varit tillsammans med min man i 10 år. Vi lärde dock känna varandra för 19 år sen.

I hans ögon är jag alltså fortfarande 23 år.

Fan vad bra. För jag var skitsnygg när jag var ung. Nu känns det genast bättre.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, får man inte säga "väninna"? Jag tycker det låter lite lagom seriöst så där. "Kompis" ser lite tonårsaktigt ut i skrift, kanske. Hmm, det tar lagom lång tid att vänja sig vid en ålder innan det är dags att gå vidare ett snäpp. Man hinner liksom aldrig ikapp sin ålder, och så lär det väl fortsätta...

Malin sa...

Du jag är ingen väninna! Kompis går bra. Polare är det inte lite töntigt. Har inte tonåringarna kommit på något mer fett ord för polare ännu? Bah!

Malin sa...

Förresten - tack för kaffet och den ovärderliga hjälpen med butiken. Sat hemma och sparade ner bilder så fingrarna glödde - sedan tröttnade jag. Vad bra det skulle varit med en bärbar dator då! *haha*

MonasUniversum sa...

Olyckliga mamman: håller med om att kompis "ser" konstigt ut när man skriver det. Jag har just bestämt mig för att börja med väninna när jag fyller 50. Och det är ju inte alltför långt dit...

Malin: Ska höra med Johanna när hon kommer hem!
Vassego! Jag fick ju själv lära mig något på kuppen.
Och ja just det: så skönt det är att sitta i SOFFAN och svara på detta. Gå och köp en laptop NU! Tid är också pengar.