söndag 17 augusti 2008

Prioriteringar, eller Hitlerfasoner.

Min man och jag har varsitt sjuhelvetes humör. Och ibland kolliderar vi hårt.

När vi har nåt evenemang här hemma så är det jag som är chef. För det är jag som vet vad som ska göras. Och när det ska göras. Maken får finna sig i att bli tillsagd. Och oftast är det inga problem.

Men ibland undrar jag lite vad han styr med. Igår skall vi då ha 14 barn på stort kalas. Maken säger tidigt på morgonen; "säg bara till vad jag ska göra".

En liten passus;
Vi har mycket getingar i trädgården. Extremt många. Mycket pga av ett körsbärsträd. Så vi har köpt ett sånt där elektriskt tennisracket ni vet, så att dom liksom... ziip, brinner upp. Detta lilla racket låg ouppackat vid altanen.

Vidare så har maken kommit på att det är så onödigt att åka till återvinningsstationen med all kartong och allt papper. Nä, det är bättre att elda upp skiten i öppna spisen. Problemet är att det inte görs så ofta som det borde. Så bortsett från att garaget är fullt med tidningspåsar så är även den öppna spisen full med äggkartonger och annat i pappersväg.

Så mitt i förberedelserna för kalaset så får maken för sig att här ska brännas lite papper. Jag försöker lite snyggt tala om att uppblåsning av ballonger är NÅGOT viktigare, eller att trädgården måste snyggas till så att man kan leka obehindrat.

Men nä. Jag är bara grinig och otrevlig. Och kör med Hitler-fasoner.

Jag känner hur det brinner i hela peruken, och när han upptäcker den nya bränna-i-hjäl-getingar-racketen och att den givetvis måste invigas, så får jag ett tokspel. Men biter ihop.

Han tillbringar 20 minuter under körsbärsträdet, för att se hur effektiv denna nya leksak är.

Och jag vet inte om det är manligt versus kvinnligt men jag blir lika förvånad varje gång över hans prioritering.

Ibland tänker jag att vi ska byta roller. Först då kommer han att inse VARFÖR man måste göra vissa saker, och i en viss ordning.

Se där ja. Nu fick man gnälla av sig lite så här på söndagsmorgonen.

6 kommentarer:

Anonym sa...

...och det känns bättre nu? ;)). Efter att du fått gnälla av dig lite alltså. Man blir lite extra trött före, under och efter barnkalas.....jag minns popcorn bestrött vardagsrumsgolv och trötta öron efter sonens kalas.

Ha en lugn söndag!
Ewa

Anonym sa...

Skrattar högt! Dialog inför kalas hemma hos oss; Jag - "du är ansvarig för att fiskdammen funkar och för att alla ballongerna är uppblåsta innan gästerna kommer, ok?!" Mannen "visst, jag fixar det...ska bara skruva isär badrumsfläkten först!" Jag "NU, IDAG??" Mannen "visst det tar bara 3 minuter..." Jo tjena!...Till saken hör att min man, trots att han är en fena på att blåsa upp ballonger, inte kan knyta dom! Gissa vem som stod och svor så det osade och knöt ihop ballonger 2 minuter innan kalaset började... /Nina

Monica sa...

vart är du har slagit ihjäl han?

Suzie sa...

Jag tror inte att det skulle hjälpa....om ni bytte roller alltså. I min kristallkula kommer det sluta med mord för han kommer alldrig att prioritera "rätt".
Troligtvis kommer ingenting att vara klart när den första gästen ringer på dörren.
Men i min kristallkula kan jag inte se vem som mördar vem...om det är de missnöjda gästerna som har ihälp värdparet på grund av hunger eller om det är mannen som mördar gästerna för att det kommer för tidigt eller.... Det blev liksom lite grumligt i kulan.

Men trust me....byt inte roller det slutar aldrig bra.

Anonym sa...

Vi killar prioriterar ALLTID rätt, det är bara tjejerna som inte förstår de små detaljerna. ;)

Monica sa...

va fan gav du honom? eller har ni dargit tillsammans??