lördag 26 december 2009

Om barn och barnprogram.

Jag är hyggligt restriktiv när det kommer till utbudet av de barnprogram som talibanen får se.

Möjligen larvigt men de lär i sinom tid få ta del av allt skit ändå, och jag tycker inte att man behöver lära sig det ovårdade språket och allt våld som trots allt finns i dessa barnprogram.

Så tv 3:s barnprogram får inte talibanen se över huvud taget. Möjligen när hon fyllt 18. Typ.

I morse kommer hon in och lägger sig mellan oss. Sätter på tv:n och innan hon hinner byta till "sin" kanal så upptäcker hon nåt intressant på 3:an.

Eftersom maken igår lovade att jag, för en gång skull, skulle få en sovmorgon, men som 8 timmar senare tycktes ha glömt bort det, så låg jag och mornade mig.

Talibanen märker att jag är vaken och kommer med århundradets försvarstal för att inte behöva byta.

"Mamma, det ÄR bra språk och fast det är lite, pytte, pyttelite, våld så kommer inte jag att börja använda det, snälla, kan jag få fortsätta att se?"

Jag noterar att det var Scooby Doo och tänker att det var mitt favoritprogram när jag var liten, och sååå många har man ju inte slagit genom åren.

2 kommentarer:

Ellinore sa...

Scooby Doo är inget för barn. Det kan leda till att Talibanen senare vill LEKA Scooby Doo. Det blev jag varse när jag jobbade som au-pair "Over there". Och jag fick aldrig vara nån rolig, och mina skådespelarinsatser dög aldrig. Nu säger jag inte att Talibanen är lika gnällig som 4-åringen jag tog hand om. Men akta dig.

jenny sa...

Hej! Gillar din blogg men nu inser jag ju att jag blivit lite skadad av att följa den. Läser på expressen "Talibaner släpper video" och ser en armé fyraåriga småtjejer framför mig... Hm. ;-)