onsdag 2 december 2009

Lektion 1: Hur man gör en fru förbannad.

Om man ska göra en ordningsam fru riktigt förbannad så gör följande:

1. Se till att samla så mycket jävla papper, kartonger och annat skit, som möjligt och bygg ett berg framför öppna spisen för att "elda sen". Och tänk för all del inte på miljön när du väl eldar upp mjölkkartonger och annat med plast i. Sen att alla i huset blir rökförgiftade, well, se det som en bonus.

2. Låt en flyttkartong med det gamla dagisets bokföring stå UTANFÖR arbetsrummet i 9 månader, strax 10. Det är 10 månader sen som man klev av som föräldrakooperativets ekonomiansvarige.

3. Lägg gärna så mycket skit som möjligt utanför nämnda rum (som ligger i direkt anslutning till matsal/allrum) såsom påsar med diverse skit, väskor och annat bråte.

4. Se till att talibanen slipper städa undan sina leksaker i vardagsrummet och låt helst ALLA 15 pärlplattor ligga färdigpärlade på divanen och soffbordet. Ta för all del inte upp legobyarna som hon bygger upp här och var på golvet.

5. Låt veckans alla Dagens Industri samlas i en hög på matsalsbordet. Pricken över i:et är söndagens DN: kommentarer som : "fan vad du gnäller", känns väldigt befogat när frun lackar ur på torsdagen över att just söndagens DN fortfarande ligger kvar på bordet. Det vill säga i det fall hon har låtit experimentet fortgå så länge utan att få allergiska besvär över oordningen.

6. Eftersom man dricker jävligt mycket kolsyrat vatten varje dag så se för jösse namn till att det blir lite omsättning på glasen i skåpet. Det är ju jävligt korkat att använda samma glas två gånger liksom.

7. Ja just det ja, det här med diskmaskin och plocka in glas, glöm det. Låt glasen stå spridda lite här och var i huset. Mycket bättre serru. Och när vi tar den 5:e espresson, så använd för all del inte den senaste koppen. What the fuck, vi har ju trots allt femtioelva espressokoppar.

8. Spar gärna alla tomma kuvert vid den dagliga postöppningen, och låt de ligga på induktionshällen. Det vore ju himla dumt att sträcka sig 1,5 meter och lägga dem i pappersinsamligen. Som är en normal pappersinsamling till skillnad på projektet vid den öppna spisen.

9. När den stora papperspåsen, där vi lägger tomflaskor (eftersom vi knarkar bubbelvatten i den här familjen) är full, så gå inte ned i garaget med den. Nej, nej, ta fram en ny papperspåse och ställ intill den fulla, och börja fylla den.
Herregud, på nåt konstigt sätt så förflyttas både påsar med tidningar, liksom de med plastflaskor, på ett högst märkligt sätt ned till garaget av sig självt. Efter snart 8 år i det här huset så har man forftarande inte löst mysteriet med att komma på vem det är som ombesörjer detta. Läs: frun för f-n. Hur svårt kan det vara?!

10. Eftersom det är en kilometer ned till garaget där verktygen finns så förstår man ju att när man t ex hämtar en hammare, så är det alldeles för jobbigt att gå tillbaka dit ned. Jojo, det är bättre att lägga den på köksön, och hoppas att den försvinner av sig självt. För det gör den ju.

Jag hade tänkt ta våning för våning men inser att by the time jag är klar så har jag eldat upp mig till den milda grad att jag packat väskorna och dragit från det här jä*la crackhuset.

Ja just det, åberopa alltid "utarbetad", "disträ" och "kan inte tänka på allt jämt", det funkar 365 dagar om året. Om man har en puckad fru.

Det känns som om nån glömt bort den viktigaste devisen av dem alla;

HAPPY WIFE, HAPPY LIFE!

29 kommentarer:

Monica sa...

nu er det PMS dax igen ser jag

Sofia sa...

När det gäller nr 8, det är inget vidare att lägga kuvert i pappersinsamlingen. Det blir JAG vansinnigt arg på när det gäller min man, som inte förstår det trots att jag säger till varje gång jag går igenom kassen inför slänget.

Nä, direkt i hushållssoporna ska de! Det kanske han klarar, din man? :)

reneesfotoblogg sa...

Fattar inte detta! Bor du ihop med Husbonden eller? Intill förväxling lika, bra på att tjäna pengar, kan inte plocka upp NÅGONTING.
Men motsatsen i karlväg finns. Pedanter! Jag känner några! Och tro mig, en sådan vill man inte ha i huset.
mvh R

Eva-Lotta sa...

Väl rutet!

Åsa sa...

Maken hävdar alltid att har man som kille gjort lumpen så har man lärt sig att hålla ordning på sina saker. (Åtminstone om lumpen var i Norrland...)
Men sjutton vet om jag tror honom för vi har små pappershögar lite här och var i huset som han lämnat kvar.
Hans bästa ursäkt för att slippa städa är: Jag måste ordna med pappren. Tacka sjutton för det, eftersom de är utspridda i hela huset.

Anonym sa...

Är han inte tillräckligt frisk för att gå till jobbet nu? Det verkar så ... sen bor jag förmodligen ihop med hans okände tvillingbror, men det var ett annat kapitel!

Tack för trevlig bloggläsning - du och chefen/maken förgyller min vardag, många igenkännande skratt från min sida vill jag lova/ Margareta

Susanne sa...

Mona du förgyller verkligen min vardag. Ett litet tips. Köp en Soda Stream eller två till maken i julklapp så slipper du en del av tomflaskorna o billigare blir det också förutom intialkostnaden. Det borde väl tilltala den snåle maken

Helena m. 4 sa...

...å den här mannen ska du alltså spendera 10 loppor på för att flyga till USA - eller hur blev det med det ?
... visserligen slipper du honom en helg, men ändå.
Och jag instämmer med det Susanne skrev tidigare: SodaStream Mona, SodaStream - det är bra vatten i kranarna i Bromma.

Finnpajsaren sa...

Men du kunde kanske sagt hej till mig när du ändå var här och kollade läget!?

MonasUniversum sa...

Monica: Japp!

Sofia: Det är lika långt till båda!

Renée: What about a mellanting!

Eva-Lotta: Jasså, du läser också honom!!=)

Åsa: Din make har fel, fel, fel. Eller så är det geografiska skillnader...att man i Östergötland, eller Västergötland (kommer aldrig ihåg) aldrig får lära sig ordning och reda..

Margareta: Varmt välkommen och tack! Jo, jag gissar att maken har några 100 000 tvillingbröder. Helt klart!

Anonym: Du har så rätt! Men jag måste ta bort din kommentar då maken är lite känslig mot att hans namn figurerar här.

Susanne: Tack för de fina orden! Och du, been there, done that, got the t-shirt. Vi hade en. Som vi gav bort. Läge att köpa ny tror jag visst.

Helena m 4: men jag har nog glömt att berätta: resan gick för strax över 40.000: Camilla Läckberg köpte den till sin Martin!!

Finnpajsaren: Darling, hade fullt upp med att tömma lungorna på luft serru!

Anonym sa...

Det är ok, trodde jag dolde det tillräckligt med bara initialer delvis. Jag ber om ursäkt! Men i övrigt anser jag att jag har helt rätt!!!

epsilon sa...

Hahaha! Hög igenkänningsfaktor. Du har rätt, han har många bröder.

Åsa sa...

Ska vi flytta ihop du och jag??? Ordning utlovas.
Kanske på samma gång ordna blind-date till våra makar? Dom måste vara som hand i handske. Som gjorda för att leva ihop. Soulmates kanske är mer korrekt i detta fallet iallfall!

Marie sa...

Mona ta och dubbla passen hos städfirman! Vår kommer på måndag! Maken betalar!

Kerstin sa...

Har du inte lyckats ge bort honom än!!?? (förvånande, men tanke på hur fint du beskriver honom i bloggen...)

Tyvääääär har jag en fru som städar, bakar, tvättar och lagar mat, annars hade han kunnat få flytta hit...not! ;-)
/Kertin, som för stunden är mer än nöjd med frugan (sen att hon skulle kunnat skriva det där inlägget om mig...talar vi inte om!)

Mimmi sa...

Tack för detta inlägg!
Jag läste tillsammans med maken och jag påpekade att vissa punkter stämde in på honom också. Då röjde han undan lite. :-)

Frida sa...

"Gå aldrig tomhänt, gå aldrig tomhänt, gå aldirg tomhänt". Viskas i valfritt öra 7 nätter i sträck. När det inte fungerar skicka honom till Amerikat. Där kan de omvända det mesta har jag läst.

karin S sa...

Du har glömt, eller blivit besparad från: Samla alla kvitton i fickorna. Lägg dom sen i högar på byråer, nattduksbord, where ever. Förbjud frun att slänga dom med motivationen; "-jag vill gå igenom dom och spara de viktiga. Dessutom river du inte sönder dom i tillräckligt små delar. "
Rensa eventuellt ditt nattduksbord 1 gång per år, typ när lådan inte går att stänga längre.

Gahh!!

Anonym sa...

Köp en sodastreamer för guds skull.

Malin J sa...

Nämen ....jag trodde ett tag att du beskrev min gubbe?! Menar du att det finns EN TILL??? Gudar!
Nä ska något bli ordentligt gjort så får man göra det själv. Är din man oxå sådan att när han dammsuger (OM han dammsuger) så går han aldig under möbler, aldrig på eller under mattor och aldrig in i hörnen?
Undrar just om kloning av människor pågått ett bra tag? Det skulle förklara varför så många karlar är likadana ( läs: slarviga)!

Smultronblomman sa...

Du kan alltid byta med mig, det vet du Mona!

Läs "Familjens projektledare säger upp sig" av Gunilla Bergensten. Lägg sedan boken framför maken eller släpp den i makens knä. Min man blev otroligt provocerad av denna bok. Han fattade vinken men ville inte acceptera att jag drog paralleller med honom.

... och jag håller med tidigare kommentar - skaffa en Soda Stream.

Anonym sa...

Dead man walking...han har begått så många brott så det kommer inte trerätters till hans sista middag utan Billys panpizza i micron!
Jag har slutat att surfa på inredningssidor, kopplar upp mig hos dig direkt på morgonen.
Tack du underbara!

Hälsning
Mrs Anna

MonasUniversum sa...

Mrs Anna: tack för komplimangen, det värmer!

Och alla andra: jag är fortfarande svinförbannad. Så irro att jag i morse vaknade 5.00. Å andra sidan så har jag en del att skylla på mig själv. Som ständigt plockar och plockar.

M sa...

Kuvert slängs, men absolut inte i pappersinsamlingen! Står även på containern :)

MonasUniversum sa...

...kuvert slängs visst i pappersinsamlingen, så länge det inte finns något plast kvar...=)

Michaela sa...

Hahahaha. Jag skrattar så att jag tror jag får magknip! Härligt att se att du kan roa andra med saker du stör dig på. Ha en bra dag! /Michaela

Blue sa...

Hittade din blogg imorse och har spenderat hela dagen med att läsa mig bakåt och hit, och jag skrattar så jag gråter mellan varven - och ler halvsorgset igenkännande samtidigt. Just nu är jag inne i min tysta sura period, för att jag är gift med en idiot, som jag tyvärr råkar vara kär i :o)

Och han, precis som din gode make, är den ENDAIHELAJÄVLAVÄRLDEN som lyckas med bedriften att göra mig sur och tyst...i dagar if you will.

När det gäller alla andra så blir jag arg, talar ut och sen lägger jag det bakom mig. Han är den enda med superheroförmågan att få mig att lägga det både bakom, framför och mittimellan.

Du är härmed utnämnd till min nya favoritblogg, och att jag har ägnat sex timmar åt att läsa säger en hel del när jag inte har haft tid att ens uppdatera min egen blogg sedan Jesus gick i kortbyxor...men jag kan inte låta bli.

Hälsa maken, jag kommer inte att hälsa min förrns han har fått vettet tillbaka i skallen, och det kan ta sin tid - eftersom jag misstänker att han tycker att det är skönt med en fru som är sur (och därmed tyst).

;o)

MonasUniversum sa...

Blue: Åh, tack, och varmt välkommen! Är det inte märkligt hur nära det är mellan hat och kärlek ibland?

Blue sa...

Haha jo, och framför allt när båda är lika hetlevrade som göteborgska hamnarbetare ;o)

Man får väl vara glad så länge man inte är likgiltlig antar jag?

Och vårt bråk idag handlade om att JAG inte hade talat om för honom uttryckligen att han skulle ha köpt bröd igår - så jag blev utan morgonmacka. Ibland undrar man hur fan man ens kommer på dessa petitesser att bli fullkomligt skogstokig på, men tro mig...it's gonna be the silent treatment - and it ain't pretty ;)