måndag 14 december 2009

Om naglar. Och att inte bajsa på två månader.

Tonåringen släpade iväg mig till en nagelsalong igår.

1,5 timme senare och 1050 kr fattigare (oj, tonåringen hörde fel om priset när hon bokade oss...." trodde det kostade 550kr mamma!") har jag mucho nice naglar med fransk manikyr.

Men det tar inte många minuter innan jag kommer på varför det är 15 år sen senast. (Tilläggas bör att mina nya naglars längd är mycket moderat.) Jag är helt handikappad. Det känns som om jag har en skida på varje finger. De bara spretar åt olika håll.

Och jag kan inte sms:a, måste skriva med knogarna på minimala siffertangenter och stavar som en kratta.

Sen får jag ett sms från Sus Klurar, som skadeglatt skriver: "Prova och gå och bajsa så får du se."

Tänkte inte på det.

Aldrig att jag bajsar med dom här.

Vad äter man för att bli hård i magen?

15 kommentarer:

Kamilla sa...

Ha ha haaaaa,, gode tid, Mona du har mycket att lära! Vi börjar med naglarna: du vänjer dig, fortare än du tror! Jag har haft "naglar" i flera år nu och tro mig när jag säger, det går inte att vara utan, man kan inte ta, inte smsa inte något om du inte har naglar. SANT!

(Förresten, din nya telefon, tar den nageltryck på skärmen eller måste du använda fingertoppen. Då kan jag förstå att det är jobbigt. Därför vill jag inte ha en IPhone för den köper inte nageltryck.)

När det gäller bajsandet, så är det inget jag rekommenderar, att vänta två månader. Min mage fungerar så normalt och jag har ett helvete, ser ut som om jag är i femte månaden. Sååå gå o bajsa, det löser sig. Du måste bara lära dig att använda fingrarna på ett lite annorlunda sätt.

Som en liten parentes kan nämnas att jag förolyckats en gång, inte med bajset då alltså, utan skulle torka mig, som vanligt och hade bråttom, råkade riva mig själv på ett något känsligt ställe,, ont,,, nädå! ha ha.

Håll ut, och behåll dina snygga naglar, det går att kombinera med bajsande. Jag lovar.

och du, lite dyrt var det, tror jag. Jag pröjsar 600 för ett nytt sätt (i Malmö).
kram

Kamilla sa...

skriv om, skriv rätt
hrm,, det skulle vara 600 för ett nytt SET !

Renée sa...

Jag vet precis!!! Få recept på mycket stark värkmedicin (morfinpreparat alltså) så kan jag lova att du inte bajsar förräns det är fullt ända upp! Lycka till...

Anna E sa...

Jag har aldrig fattat det där med långa naglar... Sjukt obehagligt när man skriver på tangentbord och det där med bajsa vågar jag knappt tänka på! Men snyggt är det väl. ;o)

Smultronblomman sa...

Vill man vara fin får man lida pin...
Jag har varit stadig kund på Ögonmottagningen på länssjukhuset senaste tiden. Där sitter en tjej i kassan med just fransk maikyr på ganska långa naglar. Hon hade uppenbara problem att sköta sina uppgifter med dessa klor. Efterom jag själv jobbat inom sjukhusvärlden och hört mantrat "HYGIEN" så kände jag krypningar i ryggraden och tänkte på allt snusk som fastnar där. Var glad att hon bara satt i kassan och inte skulle pilla på mitt öga!!
Välskötta naglar är snyggt men när de går över till klo-stadiet tycker jag det är läbbigt. Gränsen däremellan kan vara hårfin....

Pillargontanten sa...

Därför har man inte långa välmanikerade naglar :O)
Annars kan man prova att dra naglarna i lite tvål, så där så man liksom fyller hålrummen under dem, innan trädgårdsarbete etc, borde funka även om man blir nödig....

Kamilla sa...

Jag håller med!! KLOR är fruktansvärt fula, och precis som någon skriver är gränsen dit väldigt liten. Då är filen ett bra redskap.
Vad gäller smuts och hygien, håller jag oxå med, och det finns faktiskt elektriska filar som man kan fila rent under naglarna. För det finns jävlar i det inget värre än när man ser de som har långa naglar som är skitiga under,,, uhhhhhrrkkk

Anonym sa...

Men herregud människa - du bajsar väl inte med naglarna? :-D /NinaPX

Ellinore sa...

När ag bodde i USA var jag stadig kund hos nagelsalongen på hörnet. Men sen är priserna också lite lägre... Nu är jag fattig student och kan dessvärre inte unna mig denna lilla lyx i tillvaron. Det är synd, för jag ÄLSKADE mina naglar (som inte var klor ;) )

Go for it, Mona!

Och det där med nr.2, det lär man sej. Jag hade inga som helst problem. Tror det uppstår när man har klor

Malin sa...

Hahahaha - du är fullkomligt och underbart galen, Mona! :)

Klankis sa...

Blåbär.

Anette sa...

hahahaha .......jodu bajsa kommer att bli problem de närmsta dagarna.
Sen kan jag upplysa om att få ut (kredit) korten ur plånboken är ett litet helvete också samt att knäppa knappar, så hoppa in i mjukbyxorna o t-tröjan för det lär inte vara nån risk att du åker iväg nånstans. Jag menar ont i magen, får inte tag i korten eller knäppa knapparna .......

Kerstin sa...

Du vet väl vad en flata med långa naglar kallas?

Singel!

*asg*

Happy-no-poop-in-two-months!

Sus sa...

Förstoppad?

MassageLotta sa...

Jaha, hur ska du lösa detta sociala problem....att inte kunna gå på toa, sms och skriva med knogarna..oj, oj!!!!
Glömt inte att det är snyggt också :-)