fredag 4 december 2009

Fredag. Och om hur man älskar livet. Idag.

Hörrni.

Är inte Skatteåterbäring det vackraste ordet som finns just precis idag?

Herregud vad det rasslar till på kontot under dagen.

Mucho dineros.

Tänkte sätta världsrekord i hur få sekunder pengar kan stanna på ett bankkonto.

Och jag har bråttom, för snart kommer chefen och då ska det tjatas om att man måste tänka noooga och inte slösa och bla bla blattanbla.

Nä. Han kan gå hem och leka med sin apparat. Alltså hans nya elmätarmoj. Som höll på att ta livet av mig igår: vad sägs om 50 meter kabel från elskåpet i källaren till datorn, löst liggandes över halva huset. ("-Hur länge ska det se ut så här?" "-Amen jag ska fixa det." Jag lär återkomma om det här, var så säkra.)

För GIVETJÄVLAVIS så är det nåt avancerat skit som man kopplar in i datorn. Och eftersom han har två stycken på sitt kontor så använder han den ena till det här. Ser ut som om man kommer in i en cockpit; en skärm full med massa dravel och mätinstrument. Det är bara ratten som fattas.

Men hej och hå vad jag skiter i det idag.

12 kommentarer:

tina sa...

Hej
jag älskar din blogg! Nu ska jag komma ut och kommentera för första gången, med mitt vackraste ord, som är: outlet !
Kärlek, hav, barn vilket dravel, tacka vet jag outlet mmmmmmmmm, det ligger så vackert i munnen!
Tina

Anonym sa...

Oj oj, Mona med kontot fullt av skatteåterbäring! Ja det kan väl bara sluta med en liten påhälsning i LV butiken, eller? Må gott, njut fredag och att pengar är till för att rulla. //NinaPX

MonasUniversum sa...

Nina: Hell yes!

Tina: TACK, det där var verkligen snällt sagt!
Men du, jag vet ett som toppar dem alla: Outlet...i USA. DÄR kan vi snacka om att det ligger vackert i munnen. Våra outlets är rena NK jämförelsevis.

reneesfotoblogg sa...

Vad håller han på med? Det verkar lite fobi/mani detta med elförbrukningen. Tror han att det är någon som stjäl ström eller? Eller är han offer för någon konsult?

Anonym sa...

är hela grejen att mäta ström?! har man inte vanligen en elmätare till det????

MonasUniversum sa...

Nämen alltså nu är det så här va, att det här är en grej som mäter varje sak separat. Ska ta reda på vad den heter eftersom några av er undrar.

Han kan alltså mäta exakt hur mycket ström exempelvis vår megastora frys från 1986 drar. Eller handdukstorken.

Och sånt här går han igång på. Bättre än sex I tell you.

Evergirl sa...

Jag tror jag har en kille som också skulle ÄLSKA en sån där grej.

Jättetacksam om du vill tala om vad det är för något och hur man kan få tag på den. Då skulle ju årets julklappsproblem vara helt löst (även om det lär gå mycket pengar på varma kläder när han sänker värmen...)

För övrigt tack för en bra blogg, har skrattat högt åt dina inlägg flera gånger!

Monica sa...

han borde börja stäng av tv´n och sin egen käftsmälla!!
;)

Kamilla sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Kamilla sa...

en sån där moj, kan ju va bra att ha,,,, ibland. När någon behöver bli överbevisad, kanske mannen själv. Här är det iallafall så att maken tjatar om hur mycket ström ungarnas datorer drar, när de inte stängs av ordentligt. Barnen däremot hävdar att det är lugnt så länge man har dem i viloläge. OM min make skulle skaffa en såndär mojäng som mäter strömen, så kanske det ändå är så att barnen har rätt,,, kanske därför han inte skaffar nåt liknande. Såå jag tycker nog din man ska passa sig lite där,,, ha haa
ha en skön helg bland sladdarna"
kram

Eva-Lotta sa...

Man kan byta el-bolag också om man vill spara el.Vi har bytt och har sänkt våra kostnader med 1500kr i månaden.Det är 18000kr om året.Pengar man kan ha till roligare saker.

Anonym sa...

Det är det bästa med att vara näringsidkare som det så fint heter... skatteåterbäring i mörkaste december. Jag har också shoppat!/M