fredag 18 december 2009

När man har en mun som glappar i tid och otid.

Jag är klassmamma.

Det innebär bl a att man är ansvarig för fika och annat i skolan. Idag var det avslutning tillsammans med parallellklassen. Vi delade samma kök och därför var vi typ 8 klassföräldrar som var där och fixade inför dagens skolavslutning.

Och jag känner inte en käft av dom här klassföräldrarna i den andra klassen.

Vi dukar upp med diverse godsaker och jag lassar upp mina 90 lussebullar. Nån förälder i den andra klassen smakar på en och säger att den var supergod och undrar om jag bakat dom själv (jamen-eller-hur-att-jag-har-haft-tid). Jag svarar:

-"Nä, jag beställde dom nere på XXXX-konditori."

Sen hade det varit bra om jag stängde igen glappkäften, men nejdå. Jag är tvungen att tillägga:

-"Det är så jäkla skönt att de gamla ägarna har köpt tillbaka kaféet igen, helvete vad det har varit dåligt det senaste året: de som tog över var ju fullkomligt jävla värdelösa."

Jag märker att det blir lite stelt. En aningens, om jag säger som så. Nån annan förälder säger "Jaså, har dom gamla tagit över, jaha..". Jag fortsätter med ett "Mmm, de hade nypremiär förra fredagen." Bla bla blattanbla..

Och vi fortsätter att prata om allt möjligt. Men känslan av frost släpper inte. Barnen kommer från kyrkan och det blir liv och rörelse.

Då kommer en av "mina" klasspappor och drar mig åt sidan.

-"Du, den där blonda tjejen därborta, det var hon och hennes man som körde det i botten!"...Och pekar på en kvinna som hade stått intill mig och pulat med pepparkakor när GlappkäftsUniversum orerade.

Hejdå, nu ska jag lägga mig ned och dö.

22 kommentarer:

Danne sa...

Mohaha, min kollega läste "mus" istället för "mun", och utbrister med glittrande ögon "Vad har Mona hittat på nu..." För att i nästa ögonblick utbrista "Nej, jag läste fel..."

Anonym sa...

1) Jag är inte klassmamma.

2)Vi kan gå en kurs tillsammans: "Hur man lär sig hålla käften". Jag fick höra av en kompis efter två timmars fika att hon inte fått en syl i vädret.
Hmpf.

3) Å andra sidan har du rätt till dina åsikter.

Dubbelörn sa...

Det har var ingen höjdare... ufff måste erkänna att jag också har glappat för mycket vid enstaka tillfällen. Fy f-n så man mår skit o önskar man tillhörde de där tystlåtna istället :D.

Men det är bara att gilla läget o hoppas att du inte stöter på dem alltför ofta...

Stor kram

epsilon sa...

Oj då,stackars dig, lika illa som här i skogskanten - alla är släkt med alla. Alltid som att gå på nattgammal is.

wettexvärlden sa...

Aouch!

Anonym sa...

Du vet väl att man har fått EN mun och TVÅ öron för att man ska lyssna mer än man talar... ;)!

Shit happens!

//Ulla-K

Monica sa...

mohahahahahaha ibland så ska man tänka ett varv extra hahaha
Ang vågen men jag bestämde mig igår för att kolla idag , är det ok eller??

Tänkte bara sa...

Fy fan! Ja,ja, hon fick ju höra sanningen i alla fall.

Osloskånskan sa...

Pöh. det är väl bara att stå för det om man tycker det?

MonasUniversum sa...

Alltså, jag har inga problem att stå för det. Problemet var att jag drog lite exempel på deras kundservice, för nån frågade. Jag hade inte behövt strö salt i såren, om jag så säger..=)

Sandra; Jag har inte samma förutsättningar som du så jag har satsat på att bara vara social. Lite föör mycket socil bara, hehe.

Marie sa...

Hej, jag har börjat följa dig och gillar din blogg skarpt. Men jag hängde inte riktigt med här måste jag erkänna. Som jag läser gav du ju en komplimang till de gamla ägarna som var den blonda tjejen?? Varför var det då så pinsamt? Eller menar du att den blonda tjejen var den som tog över från dom gamla och sedan hade dålig service???

Ledsen att du fått en så trögfattad läsare så här en fredag eftermiddag... :-9

MonasUniversum sa...

Danne: Å det var väl en jävla tur det hörrudu!

Marie: Hej, varmt välkommen och TACK för komplimangen. Mm, du har rätt. Innan jag publicerade så läste jag det stycket flera gånger och undrade om jag inte var lite otydlig: den blonda är hon som haft det under 2008, men kört ner det hårt. Jag måste nog gå in och frisera om stycket igen...

Christina sa...

Mona, jag är en av dina ''dolda'' läsare som har mycket trevlig vid läsetillfällena ;-D.
Tillhör också den skara som pratar lite galet ibland men som läsare är det lite kul. det blir fel ibland här i livet men vad gör det egentligen om 100 år?

Sus sa...

Jag pissar fan på mig!!!

Mr Lee sa...

Snart får vi säga att man gjort en "Mona"... ;)

Tack för ett gott skratt! (IGEN!)

Cicki sa...

Det är sådana gånger man önskar att golvet öppnade sig och man fick falla ner där. Jag är inte heller den som alltid kopplar in hjärnan innan jag öppnar mun. Som en gång på den lokala Ica-butiken. Rundar ett hörn och springer på en kompis som jag inte sett på evigheter. Ur min mun hoppar en rejäl padda: "Hej Eva. Men så tjock du blivit". Ja, vad säger man sedan. Man säger att det var kul att ses och drar snabbt vidare med kundvagnen!

Kerstin sa...

Tack för dagens gapflabb på kontoret!!

Kram, du kommer överleva, och det var ju bara sanningen!! ;-)

Lola sa...

Uppfriskande när sånt händer, sanningen rakt i nyllet + ev. känslor förknippade med sanningen. Man kan ju hoppas hon sadlat om och blivit toppen på nåt annat.

Anonym sa...

Nähä du Mona

Inte gjorde du bort dig. Sanningen kom fram, svenssons döljer saker i onödan. Inte vara rak, vara försiktig hela tiden, inte säga så som det är utan försköna hela helvetes tiden! WHY?? Kvinnan kunde inte driva ett bageri och ?? Ska hon då inte klara av att höra det?
Jag tror att om man är rak och ärlig kommer vi att få bättre klimat i samhället.
Skitsnack/lögner om andra däremot ska inte förekomma.

Tack att du finns

Mrs. Anna

Singelmamman sa...

Ha ha. Men å andra sidan har du väl helt rätt.

fjortisensmorsa sa...

Been there, done that..did NOT buy the t-shirt!! ;-)

Anonym sa...

Vi är lika glada som du och tack för att du förvarnade! Jag har lyriskt berättat samma sak för alla jag mött - skönt att jag inte varit så deltagande i klassen på sistone...