fredag 1 juni 2007

Thank God it's Friday. Eller?

I dag fick vi äntligen tillträde till vår 10:e videobutik. Vi har aldrig startat en enda butik, utan endast tagit över befintliga.

Så jag har varit med några gånger kan man säga.

Idag fick jag dock uppleva den skitigaste videobutik jag någonsin sett. Förra ägaren har haft den utarrenderad sedan oktober förra året och det kanske säger något om jag berättar att det inte ens fanns en dammsugare där! Disktrasorna var i det närmaste förmultna. Som tur är så ligger butiken 2 min hemifrån så det var bara att ratta hem och hämta dammsugare och tvättprylar.

Jag är ju en kontorsråtta, så att stå upp 8 timmar i sträck tog på krafterna kan jag säga. När jag åkte hem för att hämta alla städgrejer så kom jag på att jag faktiskt har en dotter som skulle hämtas på dagis, så det var bara att plocka upp henne på vägen.

Inte så smart idé att ta med sig en 3-åring, en fredageftermiddag till "jobbet".

Försökte lite käckt få henne att hjälpa mig att diska alla godislådor. Inte heller så smart med tanke på att hon inte får äta godis förrän hon slutar att suga på tummen. Hon är dock mycket väl medveten om det, så hon kom på att hon kunde räkna allt godis. "Ehh, Jennifer, inte så bra, det här är LÖSGODIS i alla lådor, det får man inte röra förstår du."
Det hela slutade med att hon radade upp olika sorters styckegodisar och klubbor och ville ha mig att lova "att jag får dom här när jag blir stor".
"Självklart så ska du få det, sa jag.

En stor fet glass och 40-minuter-Bamse-på-butiksteven senare, så intog vi en delikat "Fredagsmysmiddag" på lokala McDonalds. Samma skitMcDonalds där jag för något år sedan satt på toa, medan Jennifer snällt öppnade dörren, så att alla som stod i köerna kunde se rakt in på mig. Har av dessa skäl noga sett till att i möjligaste mån undvika just den restaurangen. Lyckligtvis så är säkert all personal utbytt, och det var nog inte heller samma människor som stod i kön denna gång.

Ja, så nu sitter jag här i soffan med sanslöst värkande fötter på soffbordet och bara vill sova, fast kl är strax efter 20.00! Jag orkar inte ens sträcka mig efter fjärrkontrollen och ännu mindre släpa mig upp till sängen.Stora dottern flög till Gotland i dag och maken är kvar i Skitiga Butiken och fejar.

Tjolahopp vilken najs fredagkväll! Måste påminna båda döttrarna att ALDRIG bli egna företagare.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men det låter kul :) Jag hoppas att fredagen blev bra till slut, för ömma fötter och att helgen blir så lugn som du önskar den.

MonasUniversum sa...

Otroligt det här med internet! Du känner E, som känner T, som tipsade mig om din blogg, och så ploppar du upp här!