torsdag 1 november 2007

En efterbliven i grönsaksvärlden.

Jag är ingen vän av sallader och sånt tjafs. Barnen äter givetvis, men jag har bestämt mig för att jag är 42, och jag kan avstå sånt.

Och eftersom jag inte har någon större erfarenheter av grönsakslandet, så har jag heller ingen koll på kompletteringar såsom dressingar o dyl. Som jag absolut måste ha för att få i mig joxet.

För ett tag sen var jag på middag. Där serverades bl a en grönsallad med en kalasgod dressing. Jag blev förvånad över att jag gillade det. Frågade vad det var för dressing.

Det var Balsamicovinäger med hallonsmak.

Och nu är jag ju på diet. Vid några tillfällen de senaste 14 dagarna så har det stått "sallad" på menyn. Så jag tänkte att, om jag kan hitta den här hallonvinägern, så vore det ju finfint. Och jag hittade den.

Men varje gång jag har använt den i salladen, så har jag tyckt att det har varit aningen starkt.

För jag är inte en sån som duttar med ett par droppar. Nej, här hälls det.

Och det har liksom brunnit lite i munnen. Men jag har trott att det har varit min 42-åriga sallads-oerfarna munhåla som inte är så van. Så "jag vänjer mig väl."

Idag åt jag lunch. Sallad. Med hallonbalsamicovinägern. Känner att jag nog får lägga ned dom här salladsdagarna. För det smakar verkligen fööör starkt.

Jag råkar läsa på flaskan.

Att den ska spädas ut med vanlig olja.

No wonder att det har brunnit satan i munnen varje gång.

Rösta på mig

8 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Ja det där med att läsa instruktioner o annat är ibland inte så helt fel.

Gjorde detsamma med tryffelolja... säger bara fy f*n el ännu bättre perkele så vidrigt det var. För att inte tala om stanken... men så skulle man visst bara 1-2 droppar *gapskrattar*

Kram

Monica sa...

finns massor av goda oljer o vinäger ! prova också den med mango!! naminamifunkar till både sallad o glass, om det nu skulle slinka ner en glass i framtiden

Anette Lefwander Kalaitzi sa...

Men du är duktig som håller på med dieten fortfarande! Jag måste ha ett nytt jobb. Ett med kontor o dator. Hur hinner man annars blogga flera ggr om dan? Ni ska inte öppna nåt nytt söder om stan o vill ha en supersnygg, jättekompetent o efftektiv föreståndare?

BARISTAN sa...

grattis till vinsten för månadens blogg, bra jobbat, bra skrivet,

MonasUniversum sa...

Dubbelörnen: Fy fan, vad äckligt!

Monica: Ja vet, jag ska köpa den hade jag tänkt. Nu när jag vet hur man gör!

Nettan: Vadå blogga på kontorstid? Glöm att man hinner. Det enda jag gör är att när jag äter min frukost på kontoret, så går jag in på mina favoritsidor.

Och givetvis skulle jag anställa dig, problemet är bara att OM vi öppnar söder om stan, då blir det åt Nacka/Värmdö-hållet. You need to move baby!

.sa: Tack, det värmer. Who ever you are!!

Monica sa...

jag bor i nacka värmdö *ler stort*

Anonym sa...

men prova gör en dressing på sidan om salladen innan du häller på den på salladen.
Blanda en del balsam vinäger och 3 delar olivolja. Salt och peppar. Vill du ha den ännu svagare kan du ha mer olja och lite vatten.

Jag brukar ibland ha i LITE flytande honung för att den skarpa sura smaken ska dämpas lite.

Ge inte upp :)

EMMA

MonasUniversum sa...

Emmasusanna: TACK för det tipset! Ska prova ikväll!