söndag 27 juli 2008

Ajm håm!

Borta bra men hemma bäst. Absolut. Okey, lite hard core resfakta:

1)Aldrig rest med Ryan Air och nästa gång ska jag boka "Priority tickets", så att jag slipper trängas med en miljon ouppfostrade idiotjävlar. Så att man får kliva på före pöbeln.

För helt klart är det värt att åka med dem. Man ska dock komma i håg att man inte betalar för någon som helst service. Så man får stå ut med otrevliga flygvärdinnor. Och det gör man om man bara betalar 8000 kr för att ta sig runt till tre länder på fem personer.


2) Mycket besviken på det omtalade italienska köket. Uppenbart är att man ska hålla sig så långt från turistställen som möjligt. Vi hittade ett kalashotell mitt bland vinrankorna i Toscana, och åt och drack gudomligt. Så gott så att vi fick åka och köpa en extra resväska för att få med vin hem. Dock verkar det inte finnas ett hotell i hela Italien som vet hur man serverar frukost. Jag har lite svårt för sockrade croissainter och konstgjorda jucier på morgnarna.

3) Jag skall för all framtid minnas att man inte kan bo på mindre än 4-stjärnigt i Paris. Och att 99% av alla fransmän inom serviceyrken är rikspuckon.

4) Jag skall också för all framtid minnas att det franska köket är svårslaget. Liksom vinerna.

5) Ibland är jag extremt fördomsfull. Som när man kliver in i på tysk flygplats och direkt noterar att man kommer att ha svårt att komma förbi den "kvinnliga" (vad det nu var för nåt) vakten vid Security-incheckningen utan att det blir problem. Och mycket riktigt. Tjafsar om läppglans.

Sen går man vidare och lägger upp alla saker på lilla röntgenbandet. Och som vanligt piper min behå. Och som vanligt så hävdar dom att en behå inte kan ge utslag.

Sen kommer en vakt och ber oss att stiga åt sidan. För dom vill kolla en av våra resväskor. Som vi checkat in en timme tidigare. Det visar sig att tonåringens pojkvän har lagt sin tändare, modell zippo, i resväskan, som alltså är incheckad och klar. Absolutely forbidden. Inte i Italien. Inte i Frankrike. Men i Tyskland

Och jag säger till den kvinnliga gestapon som undersöker min "icke"-pipande behå: "PLEASE, SMILE! It feels real nice you know!"

Och när man till slut når gaten och en kvinna, som uppenbarligen skulle behöva lite analsex för att loosen up lite, stoppar talibanen och tycker att hennes pass, som går ut 2009 och som således är 5 år gammalt, inte riktigt stämmer överens med hennes utseende idag. NÄHÄ, du menar att hon har förändrats mellan 0-5 år? "LOOK AT THE DATE FOR GOD SAKE!" Sa jag. Och kände att; kom igen, börja tjafsa om det och jag kommer få ett fullständigt jävla tokspel som slutar med att den svenska ambassaden blir inkallad.

6) Och nästa gång jag ska vara kartläsare åt maken så ska jag trycka i mig 4 valium. För det är samma sak varje gång och en slussning på Göta Kanal är en fis i rymden jämfört med vad jag får utstå.

Och nej, i Frankrike kan man inte hyra en GPS, som kostar ca 3000 i inköp, för att ta med sig över till Tyskland.... Men det går finfint att lämna hyrbilen där, värd ca 250 000 kr.

Och nu ska jag göra korv och stuvade makaroner...

Rösta på mig

11 kommentarer:

Anonym sa...

YAAAAAAAAAA!!!!!

The boss is back. It is time to rock all night!

Välkommen hem!;-)

Anonym sa...

Välkommen hem!

Vi har upplevt samma sak, jag och frun kallar inte Tysklands stolthet till flygbolag för Luftwaffe för inte.

Kan ni inte göra en film nästa gång? Pleeeeeeeeeeeeeeeease! :)

Anonym sa...

Kul att ni är hemma igen!
Skrev en kommentar till ditt förra inlägg.
Säger det igen... Paris utan att kolla med mig??? Hur tänkte du då?
LiSe :-)

MonasUniversum sa...

LiSe: Mmmm, gissa om jag var på väg att ringa dig. Fy fan vilket jävla hotell vi hamnade på, och fy fan vad störiga alla inom service är. Nu ska jag gå igenom alla kommentarer.

Mr Lee: till och med talibanen frågade varför alla var så sura/arga. Jag svarade att de har fått alldeles för lite kärlek.

Juppalainen: thänk you my dear.

Anonym sa...

Herregud så mkt det finns att reta sig på i världen! :-) Men jag hade gjort samma sak... som det där med tändaren. Var ska man lägga den i Tyskland då? I t ex England SKA man lägga den i resväskan. De tog ifrån mig min där, eftersom jag glömt just det. Hur fan ska man VETA?

Men jag hoppas ni haft det härligt ändå, med massor av roliga minnen!

Anonym sa...

Som sagt, tyskar och luftwaffe...
Blev stoppad i gaten i Frankfurt när vi åkte från USA sist, också av en kärring som fått för lite sex. Hon tyckte jag hade för mkt handbagage. De hade släppt förbi fler med lika mkt, förnekade det så klart. Vi blev riktigt osams och hon var på väg att låta mig stanna kvar pga min attityd. Det slutade med att jag plockade ur allt av värde i väskan och checkade in den med två jackor i, då hon inte ville garantera att ingen skulle skada eller sno det jag hade i väskan. Så jag såg ut som en Taikon som bar allt under armarna ombord på planet men kärringen var nöjd.
...behöver jag säga att jag inte är så förtjust i tyskar och deras "här bestämmer jag mentalitet"...

Anonym sa...

Glömde säga, välkommen hem!
Och härligt med nya berättelser.

MonasUniversum sa...

Mimmi: tack. Mmm, jag förstår inte vad problemet är. De är verkligen svinotrevliga. Det har hänt att jag sagt, rakt i fejan: du gillar inte ditt jobb va?

Laila: Semestern har varit fantastisk. Jag får ju allergiska utslag av att inte planera, men det gick ju...tack vara internet..

Anonym sa...

Första gången jag är här... men jag blev av med min reslust iaf...

Hahaha

Maja sa...

Jag vet, det är nästan ett år sedan du skrev detta inlägg men jag måste säga en sak om hotellpersonalen i Frankrike.

Blanda inte ihop Paris och Frankrike. BIG difference, HUGE difference! Parisare är arroganta, otrevliga och hemska, fransmän är trevliga, gästvänliga och mkt öppna.

MonasUniversum sa...

Maja; TACK för klargörandet, hade ingen aning om att det var så. Dock fick jag ändå mersmak.

Och inte gör det något att du kommer med en kommentar på ett gammalt inlägg, du är jättevälkommen!