onsdag 12 januari 2011

Apropå att smaka

Kom hem och var stensur över att matleverantören, Matkomfort.se, kör vegetariskt idag. Nån getostgratinerad rödbetshistoria och quinoasallad med tomat, äpple och rostade pumpakärnor.



Jamen ni hör ju...och ser.

Jag är typen som är övertygad om att det är förenat med direkt livsfara om man äter något grönare än möjligen tomat och gurka, så jag kände att nu får jag nog ta och maila dom. För det är andra gången på kort tid som de kör med såna här konstigheter.

Menherregudihimlensåjävlagottdetvar!

16 kommentarer:

  1. Du vet inte vad du missar, Mona. Finns så otroligt mycket mumsigt..broccolimedaljonger, rödbets-eller morotsbiffar, grönsaksgraänger, grönsakspaj m.m.
    Jag slutade äta gris och ko i September 2010, och äter nästan bara vegmat numera. En o annan fisk kan slinka ned. Magen mår finemang, känner mig piggare och jag får aldrig paltkoma! Kanon vettu!


    /Nettan

    SvaraRadera
  2. Apropå lå Ängels paltkoma så vill jag påpeka att om man gör flatpalt så är den helt vegetarisk.

    Rundpalt däremot är det fläsk i.

    SvaraRadera
  3. Kan tipsa om min man fenomenala bulgursallad, fungerar utmärkt till kött, fick eller kyckling. Har provat dem alla tre nämligen! :) Koka upp hel bulgur enligt anvisning, hacka under iden 1 rödlök, tärna några tomater och skär en bit gurka i små stavar. Häll av bulguren när den kokat klart, häll i löken och rör om. Gör en vinegrett på olja, färsk citron, salt och peppar. Blanda i tomat, gurka och vinegretten, servera!

    /Ragdoll

    SvaraRadera
  4. Åh! Det måste ha knullat i munnen!!!

    SvaraRadera
  5. Ser ju jättegott ut! Jag har aldrig förstått vegetarianer (varför ska man välja bort saker och göra liver krångligt för sig?) MEN jag kan älska vegetarisk mat som variation. Det kan ju vara jättegott ibland!

    SvaraRadera
  6. Jag håller helt med dig, jag vill också gärna sätta tänderna i kött, fågel eller fisk. Även jag har fått bita i det sura äpplet och erkänna att en helvegetarisk rätt har varit mumma. Här i hushållet är det Linas matkasse som gäller och vi är väldigt nöjda! Där finns det en liknande rödbetsrätt som också var tipptopp! :)

    SvaraRadera
  7. Vegetarianen efterlyser receptet - tack!

    Och det finns massor av mumsig veggo mat. Rekommenderar starkt zuchinniplättarna - nom nom nom nom. http://idakerida.blogspot.com/2010/08/provkoket-testlagar.html

    SvaraRadera
  8. Vegetarisk mat är många gånger både gott och hälsosamt! Om man bara äter vegetariskt en dag i veckan hjälper man miljön ganska mycket, och sig själv, du borde testa det oftare!

    SvaraRadera
  9. Å jag som bara kör fattigvarianten av Matkomfort - du kan tänka dig min min (lång iii på andra ordet). Men det var väldigt gott faktiskt. Rödbetor och getost är alltid rätt.

    SvaraRadera
  10. Jag läste ingredienserna, och blev hungrig igen. Blev det något över?
    :-)

    SvaraRadera
  11. Nej, men fifan för getost, då äter jag hellre grävlingsskalle!

    Butta

    SvaraRadera
  12. Får man vara fräck och fråga om receptet eller är det...affärshemligheter för matcomfort?

    SvaraRadera
  13. Åhhhhh, vad gott det lät!!! Kan man snälla få receptet???

    SvaraRadera
  14. Ni som vill ha receptet: Alltså, det är inte så mycket mer än det jag beskrev. Allt kommer ju färdigt, förutom att man måste koka quinoan och gratinera rödbetorna. Det var tonåringen som gjorde middagen så jag har inte hundra koll, men vet att hon värmde pumpakärnorna i stekpannan först, och så hade hon i grönsallad och tomat i quinoan. På rödbetorna så var det vanlig getost.

    SvaraRadera

Du. Jag har blivit skitdålig på att kommentera alla personligen, men ska försöka bättra mig. Dock vill jag att du ska veta att jag läser allt du skriver. Och är extremt tacksam för att du tar dig tid!