onsdag 22 april 2009

By the way


Har jag sagt att jag hatar att göra ris? Det går åt en och annan kastrull i det här hushållet.

18 kommentarer:

  1. Lektion i riskokning:

    1. Koka upp vatten med salt, gärna i tjockbottnad kastrull.

    2. Lägg i ris (hälften så mycket som mängden vatten).

    3. När det kokar upp igen, rör om med en gaffel och sätt på tättslutande lock.

    4. Sänk värmen rejält. Lyft inte på locket förrän angiven tid gått (cirka 15 minuter för jasminris).

    Sen är det ju godare om man inte ätit ris på dagis samma dag också. Eller? ;-)

    Good luck!

    SvaraRadera
  2. Och by the way ... Shit happens to me too! *Asg*

    SvaraRadera
  3. SJUDA!!!!!

    Ettans växel på din nya fin fina spis, serru!

    På fredag ska jag till Bromma flygplats. Jag vinkar när jag ser ditt hus vid inflygning! Jag antar att det är lätt att se just ditt hus, så som ni skövlat!

    SvaraRadera
  4. .....oj, jag brände en omgång plättar när jag skrev ovan kommentar!

    En del straffar gud med detsamma!

    SvaraRadera
  5. Svinto

    Fan va trist och få kommentaren Svinto upptryckt i ansiktet. Förlåt.

    SvaraRadera
  6. Gabriella: det är exaktemente så jag gör. Men jag misslyckas 9/10 gånger. Och de få gånger jag fixar det så kör hela familjen vågen!

    Maria: jag har den på 1:an. Och ja, du lär med lätthet se huset. Ganska nära badstranden. Om man sträcker nacken ur led vill säga.

    Och faktum är att det nog var Dubbelörnens fel. Jag pratade med henne i telefon när jag noterade brandröken från köket. Så ja. Denna gång får hon skulden!

    SvaraRadera
  7. Varför inte införskaffa en riskokare????

    Nänä, det blir inget klagande då förstås ;). För då blir riset perfekt....å det är ju dumt.

    Kram kram

    SvaraRadera
  8. eller gör som jag koka upp riset med vatten, sen när det har kokat stänger jag ner på ettan lätt som en plätt har aldrig kokat sönder kastrull med rís i!

    SvaraRadera
  9. Köp färdiga rispåsar.. att stoppa i kokande vatten..

    SvaraRadera
  10. Äntligen någon annna som vågar står för att man inte kan laga ris som är "sååå enkelt att göra"

    SvaraRadera
  11. Varför göra de så avancerat... Jag brukar hälla upp 3 dl ris, lite salt(6 portioner) Sen häller jag på 1 liter vatten...Koka de den tid som de står på förpakningen att de behöver...Sen häller jag de i ett durkslag o på de sättet får jag bort överskotts vattnet... =-)

    // M
    http://ahvarforinte.blogg.se

    SvaraRadera
  12. Die Quelle: haha, jag är storkonsument av svinto...

    Kristiina: Inga problem. Jag har ALDRIG klarat av att koka ris. Spelar ingen roll hur jag gör, jag misslyckas nästan jämt. Hej förresten, long time, no see!

    Anonym: mycket bra tips!

    Ewa: Du. Gissa om jag har en. Och gissa om jag faktiskt har lyckats bränna sönder den med!

    Pangbruden: faktum är att det händer. Köper vildris i påse.

    Monica: amen jag GÖR ju det!!

    SvaraRadera
  13. Då måste du ha för varm platta. För exklusiv och "het" spis helt enkelt? ;-)

    SvaraRadera
  14. Brudar!

    Ris finns inget recept som funkar på allt och för alla. Det beror på vilken typ av ris du skall koka och hur du vill ha det. Basmati skall inte alls kokas på samma sätt som ex japanskt. Sedan vill vissa ha det torrt och andra kladdigt.

    Mitt tips är att utgå från det som står på förpackningen och justera vattenmängden så det blir den konsistens som du vill ha.

    SvaraRadera
  15. Koka i teflon eller nonstick-kastrull. Då slipper du jobba med svinto efteråt.

    Eller så finns det bag-in-boile-ris =)

    SvaraRadera
  16. Mr Lee: annars går det bra om du innfinner dig här ca 3 dagar per vecka vid 5-rycket. Verkar enklare så.

    Inna; bra tips!

    SvaraRadera
  17. Fasen också! Ni käkar ris oftare än Kineserna! ;)

    SvaraRadera

Du. Jag har blivit skitdålig på att kommentera alla personligen, men ska försöka bättra mig. Dock vill jag att du ska veta att jag läser allt du skriver. Och är extremt tacksam för att du tar dig tid!