Det finns de som serverar socker till pannkakor. Inte jag, för jag är en tråkmåns som inte tycker att barn ska äta mer socker än vanligt, så jag är verkligen stenhård med den regeln.
Talibanen suckar jämt åt det åtföljt av ett:
"Mammaaaa, du är tråkig, ALLA andra får ju!"
Idag serverades det pannkakor i huset. Jag har alltid 2-3 syltburkar hemma.
Utom just idag.
Gissa vem som i skrivandets stund är "världens bästa mamma"?
Jag äter massor av socker på mina egna pannkakor. Det häller jag på i smyg vid spisen.
SvaraRaderaI övrigt håller jag helt med dig. :) Fast nu är det nog kört.
Socker på pannkakor - gärna kalla... åååh vad gott!
SvaraRaderaEller på våfflor - så att hela hålen täcks :)
Fast det är inget barnen får;)
/ChÅSA
Tyvärr, tror jag det är lika mycket socker i sylten....
SvaraRaderaOm man inte gör den själv, genom att bara mosa bär...
Sen är det en massa annat skräp också, så låt ungen få socker du, ni äter väl inte pannkakor varje dag?
Pannkaka i sig känns ju hela måltiden som en efterrätt tycker jag, även med sylt, om man inte är übernyttig och äter den med typ spenat och creme fraiche eller nåt, men då är det ju inte alls lika gott heller :)
SvaraRaderaSå jag häller både smör och socker på mina pannkisar, sen rullar man ihop pannkakan så att smöret smälter lite lagom och blandar sig med sockret :) Men det kanske är för att jag inte har några barn hemma ;)
Hehe, Jag gillar att ha sirap på mina pannkakor... ;-) men det tog många år innan barnen fick se det...
SvaraRaderaNutella och jordgubbar. Tipsa talibanen om det. Sedan kommer hon att sluta tjata om socker. Och hon och jag kommer forever arr vara bästisar.
SvaraRadera(fast jag äter aldrig pannkaka, för då måste jag använda vuxenblöjor)
SvaraRaderaHåll i dig nu - mina käkar pannkaka med strössel (!) på!
SvaraRaderaSå klart det ska vara socker på pannkakorna annars, eller jordgubbssylt & grädde...
I övrigt så är jag också sockersnål mot ungarna; absolut inget godis eller läsk under veckorna, och inget socker på flingorna.
Lite flytande honung....aaaaaaaah!
SvaraRadera/Cata L
Ameh, ni är ju sockertomtar hela bunten!!
SvaraRaderaHahaha Mina tokpellar testade pannkakor med Kikkoman soja på, och påstod att det var gott !!
SvaraRaderaSjälv har jag inte vågat testa.... ;o)
/Åsa i Svedala
Att riva parmesan över pannkakorna är faktiskt gott!
SvaraRadera//cina
Här hemma är det både sylt, glass och grädde på pannkakorna.
SvaraRaderaRårörda jordgubbar!! Jag säger bara det... RÅRÖRDA JORDGUBBAR!!!! Utan det går pannkisar inte att äta. Gudars skymmning så gott!!
SvaraRaderaNinnie
Kalla pannkakor på stranden, d är socker ett måste. Annars jordgubbar och grädde el chokladsås och glass. Supergott!;)
SvaraRaderaHemma hos oss får man bara sylt på den sista pannkakan.
SvaraRaderaFörst är det fritt att kombinera bacon, grönsaker, ost, créme fraîche och röd/svart kaviar. Minst en "matpannkaka" är regeln.
Socker på pannkakan?!?
Bara hos farmor och då måste de sova över där. De blir som guttaperkabollar!
Önskar jag kunde steka pannkakor, sambon kan inte han heller *suck* fast något socker det kommer inte på de gånger jag har lyckan att få pannkakor. Det är helt omöjligt att vända dem...de bara går sönder.
SvaraRaderaMen för guds skull, det ska ju va ketchup på pannkakan ju.... Hade det när jag var liten och tydligen tyckte jag att det var gott. Nu vågar jag inte testa ;)
SvaraRaderatomtesocker (eller kanel och socker för dem som inte har vuxit upp med risgrynsgröt) med smör är det som gäller i min familj och första pannkakan äts med ost och skinka i som crep för att alla ska bli mätta:)
SvaraRaderaEmma
Personligen tror jag det är mer socker i sylten än socker i sockret ;) kan alla ni pannkaksexperter förklara för mig varför plättar är godare än pannkakor? (Tycker iaf mina fragglar) är det bara för att de är jävligare att steka?!?!
SvaraRaderaMmm inte bara socker på utan FÖRST smör som smälter så gott :) MUMS
SvaraRaderaMen åhhh vilken snygg sockerströare! Syster lycklig? Måste köpa en sån, och sen måste jag lista ut saker att servera socker till så att jag kan använda den. Har talibanen fler idéer kanske?
SvaraRaderaTesta den engelska varianten med citron och socker, det är jättegott! Och så drar det ner blodsockerskjutsen lite också, om man tänker på sånt... Annars är det drottningsylt som gäller här hemma, även om jag nu blev sugen på rårörda jordgubbar... Skriver under på att jag är en sockertomte! Och det lär väl de båda bebbarna i maggen också bli...
SvaraRadera