måndag 16 maj 2011

Till chefen på Delicato


Möjligen är du uppvuxen i Ukraina, eller nåt för, sen NÄR är den klassiska havrebollen täckt med ett lager glasyr?

Har god lust att skicka tillbaka lådan för de smakar skit.

22 kommentarer:

  1. Det ska vara äkta vara från Lincals i Bromma!

    SvaraRadera
  2. Har också funderat över den där glasyren på "havrebollen" och att de sedan smakar kemikalier är ju en annan femma förvisso.

    SvaraRadera
  3. Själv bakade jag riktigt goda havrebollar hemma igår. Så. Jävla. Gott!!! :-D

    SvaraRadera
  4. Hafen75 hur bakar man dem, skicka mig recept!!!!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  5. Inga-Brittas havrebollar från Midsommarkransen ska det vara. Kanongoda! Beställ från dem, vetja!

    SvaraRadera
  6. Prova vanliga "Delicatobollen"...så god,helt beroendeframkallande...det är nästan så man undrar om dom stoppat knark i den...

    SvaraRadera
  7. Havreboll är ett mycket trevligare ord en det jag växte upp med att säga...

    Och tydligen har jag väldigt svårt att lära mig för när mellantösen kom hem från skolan idag och det spö regna coh hon ville baka för att fördriva tiden oh jag trött som en babian säger ja visst baka n***rbollar det ska finnas grejor till det och hennes klasskompis med afrikanskt urskrung står brevid och ser ut som ett levade frågetecken...tog nästan skålen och dunka över huvudet och dog.

    SvaraRadera
  8. @ Åsa:
    Detta recept använder jag. Kanongott! Behöver stå kallt när de är klara.

    Lycka till!

    Ingredienser
    270 g smör
    3 dl socker
    3 1/2 tsk vaniljsocker
    10 dl havregryn
    3/4 msk cacao
    1 dl kaffe
    Cocosflingor

    Beskrivning
    Vispa smör, vaniljsocker och socker kraftigt i 5 minuter med elvisp.
    Tillsätt havregryn, kakao och kaffet, som kan vara ljummet, och vispa 5 min till, kraftigt.
    Ställ smeten kallt en stund att stelna till. Forma sen bollar med hjälp av en sked och rulla i kokosflingor.

    SvaraRadera
  9. Jag instämmer med Susanne!
    Lincals i Blackeberg/Bromma är det enda som gäller! :D

    SvaraRadera
  10. Jag instämmer med Susanne!
    Lincals i Blackeberg/Bromma är det enda som gäller! :D

    SvaraRadera
  11. Här kommer ett annat recept.. likvärdigt.. men oj så goda smakar som "köpe" ...

    12 dl havregryn
    4 dl socker
    1 dl kokos
    8 msk Oboypulver
    300 gram rumsvarmt smör
    1dl mjölk
    1 dl kaffe

    Gör så här:

    Blanda alla torra ingredienser med margarinet.
    Häll i kaffe och mjölk.
    Vispa sedan med elvisp tills havregrynen är smulade. Jag gjorde min smet i köksmaskinen med min beaterblade.
    Det ska vara en väldigt kladdig smet. Så jag lät min stå 60 minuter i kylskåpet.
    Rulla sedan till bollar och rulla dom i kokos.
    Ställ bollarna kallt. De går även bra att frysa.
    Receptet har jag tagit från: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/

    SvaraRadera
  12. Kommer osökt att tänka på när en klasskompis till mig skulle fika på ett fik där killen som jobbade var mörkyad...
    Hon ville väldigt gärna ha en n***rboll, men ville såklart inte förolämpa killen bakom disken. Hon kom då på att det även kallas havrebollar!! Så när det var hennes tur bad hon mycket vänligt att få köpa en havren***r :-)) Tänk dig oxå detta sagt på sjungande småländska á la Lena Ph. Jösses vad jag har skrattat åt det sen dess.
    / Ulrica

    SvaraRadera
  13. Å ska du promenera bort en chokladboll (som vi i barnsvängen säger numera) från Delicato så måste du gå 9 000 steg...typ mer än en halvmil alltså.

    SvaraRadera
  14. Ulrica: Hahaha, kan inte låta bli att se det framför mig.

    Jag tycker att delicatobollarna är tusen ggr godare än de där. Mycket större också, höhö. Fast det ska vara med pärlsocker på, annars kan det kvitta.

    SvaraRadera
  15. Nymodigheter går hem här, de nya delicato lattebitarna, de slinker ner! /Mimi

    SvaraRadera
  16. Mona, jag jobbar svinnära Märtas i Midsommarkransen - garanterat de godaste och äktaste - glöm alla recept, jag tar med en låda till nästa gång!
    / Erica

    SvaraRadera
  17. Ville du ha hederliga chokladbollar så köpte du fel, tror inte havreboll är samma sak. Delicatobollar skulle du köpt ;). Liknande utseende men inte samma grej, dom har även bollar med Nötter på som ska smaka nougat.

    SvaraRadera
  18. Jag fattar inte att det ska vara så svårt att säga negerboll, i synnerhet när ni pratar om något som är så jättegott.

    Det är just genom att hålla sig för munnen när man råkar säga neger som man laddar ordet med något väldigt negativt.

    Och nej, jag är inte rasistisk eller nedlåtande. Min egen son har svart hår, svarta ögonbryn och mörkbruna ögon. Mitt i den solfattigaste vintern är han fortfarande mörkare än genomsnittlig svensk efter två veckor på Jamaica.

    Förresten, hur gör ni när ni köper Negrita på taxfree?

    SvaraRadera
  19. Men för helvete, folk.

    Havreboll är INTE samma som choklad-/ delicatoboll. En havreboll innehåller inte kakao.

    SvaraRadera
  20. Anna Stilla, neger är ett ord som har blivit negativt värdeladdat, jag har svårt att förstå varför det ska vara så viktigt att säga negerboll, varför inte bara kalla det chokladboll, det är ju vad det är.

    Men det på bilden är ju havreboll det är ju nåt annat, dom är ljusa och smakar mest smör.

    SvaraRadera
  21. Tycker det är dags att släppa diskussionen om vad det heter, låt folk kalla den vad de vill.

    http://www.youtube.com/watch?v=qdVp5i6wsOw

    SvaraRadera
  22. Fötterna Mona! Har det hänt något sen du provade Baby foot? Testade i fredags och väntar spänt på att nåt ska hända...

    Mia

    SvaraRadera

Du. Jag har blivit skitdålig på att kommentera alla personligen, men ska försöka bättra mig. Dock vill jag att du ska veta att jag läser allt du skriver. Och är extremt tacksam för att du tar dig tid!